R. Javtokas: koja gyja pagal planą | Diena.lt

R. JAVTOKAS: KOJA GYJA PAGAL PLANĄ

Eurolygos „Top 16“ etapo F grupės kovos penktadienį priešpaskutinį kartą šiame sezone šurmuliuos Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur Šarūno Jasikevičiaus vadovaujami žalgiriečiai susitiks su vis dar dėl vietos ketvirtfinalyje kovojančia Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Prieš artėjantį susitikimą su Rusijos klubu „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje apsilankė po kojos operacijos sveikstantis vidurio puolėjas Robertas Javtokas ir „Žalgirio“ trenerių štabo narys Darius Songaila.

„Kol kas koja gyja pagal planą, tačiau kol nelakstai aikštelėje, nežinai tikrosios situacijos. Visas pasiruošimas sugrįžimui į krepšinį prasidėjo jau praėjus dešimčiai dienų po operacijos. Pradėjau sportuoti, kad neapleisčiau raumenų ir būtų lengviau grįžti. Vakar pradėjau ir minti pilna pėda. Matysime, dabar visas tik prasideda“, – apie reabilitacijos procesą po kojos operacijos kalbėjo Javtokas.

Visą „Top 16“ etapą dėl traumos praleisti turintis 210 cm ūgio aukštaūgis iš šalies buvo priverstas stebėti žalgiriečių žaidimą. Anot Javtoko, nepaisant komandos nesėkmių ir banguojančio pataikymo įvairiuose frontuose, žalgiriečiai sunkiai dirba treniruotėse bei siekia teigiamų pokyčių žaidime.

„Yra ir geresnių, ir blogesnių rungtynių. Kaip bebūtų, pats mačiau, kaip treniruočių metu stipriai dirba komandos draugai. Jie tikrai turi noro, bet galbūt atsiranda tas psichologinis faktorius. Kodėl atsiranda pataikymo procento skirtumai, ir kur to priežastys nežinau. Stengiamės dirbame, norime viską išrutulioti į gerąją pusę“, – teigė krepšininkas.

Savo ruožtu su aukštaūgiu grandimi dirbantis „Žalgirio“ komandos trenerių štabo atstovas Songaila dalinosi mintimis apie į Kauną atvykstantį „Chimki“ klubą. Rusų ekipa į Laikinąją sostinę atvyksta po didelių pokyčių – prie komandos vairo penkerius metus stovėjusį lietuvį Rimą Kurtinaitį vos daugiau nei prieš savaitę pakeitė Duško Ivanovičius. Tiesa, pokyčiai pergalių „Chmiki“ iškart neatnešė – praėjusiame ture išvykoje nusileista Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkams (79:84).

„Patys žinome, kokia komanda yra „Chimki“, ir ką ji gali. Pasikeitus treneriui, visada yra kažkokie pasikeitimai ir komandos žaidime. Kažkokios naujovės ir nežinomybė, su kuriomis mums teks susidurti. To tikėtis tikrai galima. Kaune, manau, matysime šiek tiek kitokią „Chimki“ komandą“, – kalbėdamas apie varžovų komandą krečiančias permainas dėstė Songaila.

Būsimų žalgiriečių varžovų sudėtyje – ne vienas krepšininkas, patenkantis į brangiausiai apmokamų Europos žaidėjų dvidešimtuką bei, žinoma, apskirtai brangiausias Europoje krepšininkas – Aleksejus Švedas. Rezultatyviausias „Chimki“ žaidėjas Švedas sudaro grėsmingą gynėjų grandį kartu su kitu itin talentingu krepšininku – amerikiečiu Tyrese‘u Rice‘u.

Pavojingoje gynėjų grandyje ir daugiau grėsmingų pavardžių, kurių savo ruožtu yra kiek mažiau Rusijos klubo aukštaūgių grandyje. Apie tai, kad „Chimki“ komandoje dominuoja gynėjai, o ne priekinės linijos krepšininkai kalbėjo ir Songaila.

„Aukštaūgiai „Chimki“ komandoje yra daugiau antraeilė grandis. Vis dėl to visas puolimas remiasi įžaidėjų ir gynėjų žaidimu. Tokių žaidėjų, kurie gautų kamuolį baudos aikštelėje ir po driblingo padarytų daug nemalonumų „Chimki“ komandoje nėra. Aukštaūgių figūruoja po „pikenrolo“ derinių, po nusileidimų, užmetimų ar atkovotų kamuolių. Man atrodo, nuvertinti varžovo nereikia, bet tai bus kitokio kalibro aukštaūgių grandis, žaidžianti kitaip nei mūsų komandos priekinė linija“, – aiškino „Žalgirio“ komandos treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS