R. Kurtinaitis giria „Žalgirį“, bet tikisi rimtos kovos | Diena.lt

R. KURTINAITIS GIRIA „ŽALGIRĮ“, BET TIKISI RIMTOS KOVOS

Jau sekmadienį Kaune įvyks antroji šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistata tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis tikisi, kad teisėjai leis komandoms grumtis kietai, o „Lietuvos rytas“ rimtai kibs į atlapus Lietuvos čempionams.

Pirmojo rato rungtynėse Vilniuje „Žalgiris“ iškovojo nelengvą pergalę 70:67. Tuomet Vilniaus klubo atstovi piktinosi teisėjavimu, nes svečiai metė gerokai daugiau baudų metimų.

„Norėsime žaisti agresyviai, greitai. Praėjusiose mūsų tarpusavio rungtynėse mes gal ne visai „švariai“ gynėmės, bet didžiausias mūsų minusas buvo tas, kad „Žalgiris“ metė 29 baudų metimus, o mes įmetėme 13. Tai buvo akivaizdi pralaimėjimo priežastis. Stengsimės, kad dabar pražangų kiekis būtų panašus ir užsimegztų kovą. Svarbiausia bus atsilaikyti morališkai, pademonstruoti charakterį. Tikiu, kad mes būsime pasiruošę. Techniškai esame pasiruošę neblogai, o ir žaidimas nėra blogas“, - sakė R. Kurtinaitis.

Vilniaus klubas Europos taurės rungtynes žaidė antradienį. O „Žalgiris“ Eurolygos mačą turėjo ketvirtadienį. Vis dėlto R. Kurtinaitis nemano, kad dvi papildomos dienos daug ką lems, nes tokiose rungtynėse daugiau lemia emocijos, charakteris, o ne taktinės gudrybės.

„Matėme, kad Eurolygoje leidžiama kautis kiek kiečiau, o mes esame tokio žaidimo šalininkai, tačiau neaišku, koks teisėjavimas bus poryt. Važiuojame į Kauną kautis. Žinome, kad nebus lengva, „Žalgirį“ labai gerai palaiko sirgaliai. Jeigu pavyks atlaikyti tiek žiūrovų, tiek su dviguba energija namuose žaidžiančių žaidėjų spaudimą, tada bus kova. O jei palūšime, bus kitaip, - pabrėžė R. Kurtinaitis. - Dar nežinome, kokia yra Pauliaus Valinsko ir Pauliaus Jankūno sveikata, bet ruošiamės pilnu pajėgumu. Vilniuje buvo nebloga kova. Nors ir pralaimėjome ir buvo daug techninio broko, bet kova buvo gera. Tikiuosi, kad sekmadienį galėsime įkasti varžovus“.

Kauniečiai vilniečius pasitiks būdami geros nuotaikos, nes ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse namuose 80:74 įveikė Atėnų „Panathinaikos Superfoods“ (Graikija) ekipą, kuriai atstovauja Lukas Lekavičius. Šias rungtynes stebėjęs R. Kurtinaitis gyrė žalgiriečių žaidimą ir „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus darbą.

„Žalgiris“ paliko labai gerą įspūdį. Žalgiriečiai sužaidė tikrai solidžiai, tvarkingai. Gal ne viskas sekėsi, bet komanda po prastos pradžios nepalūžo ir sužaidė labai neblogai. Pradžioje buvo gynybinių klaidų, pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių, bet po to viskas išsilygino ir „Žalgiris“ ėmė ryškiai dominuoti, - mintimis dalinosi R. Kurtinaitis. - „Žalgiris“ pagal klaidas prieš kelis Eurolygos turus buvo vienas prasčiausių klubų, bet šį dalyką jie pasitaisė. Šarūnas Jasikevičius pasitiki tais žaidėjais, kurie žino, kaip laimėti. Šiuo metu ne visi legionieriai tą supranta, bet pagal vardus ir galimybes „Žalgiris“ yra gerai sukomplektuota ekipa“.

R. Kurtinaitis sutinka, kad meistriškumas bus „Žalgirio“ pusėje, bet Vilniaus ekipa nori kovoti taip, kaip prieš keletą metų, kuomet vykdavo arši kova dėl pirmosios vietos.

„Pagal savo komplektaciją, pagal galimybes nesame tokio pajėgumo, kaip „Žalgiris“, bet ne visada nugali stipresnė komanda. Mums paprasčiausiai reikia tą dieną žaisti taip, kad sugebėtume nugalėti. Smagu, kad mus laiko grandais, bet tą reikia įrodyti“, - teigė R. Kurtinaitis.

Į Kauną sekmadienį traukiniu ketina vykti rekordinis „Lietuvos ryto“ sirgalių skaičius - 500.

„Su sirgaliais šiemet situacija labai gera. Nors sezono pradžia nesiklostė taip, kaip tikėjomės, bet sirgaliai mūsų nepaliko, gausiai renkasi į rungtynes, važiuoja į išvykas. Labai dėkojame jiems ir stengsimės jų neapvilti. Reikia tuos neplanuotus pralaimėjimus Lietuvos čempionate kompensuoti kažkokiomis pergalėmis“, - sakė Vilniaus ekipos strategas.

Vietą kitame Europos taurės etape jau turintis „Lietuvos rytas“ norėtų pasistiprinti įžaidėjo poziciją, bet R. Kurtinaitis teigė, kad šiuo metu rinkoje atitinkamo lygio žaidėjo nėra.

„Norėjome prisivilioti Kartisą Džerelsą (Curtis Jerrell), bet jis pasirinko Eurolygoje žaidžiantį Milano klubą. Tokio lygio žaidėjas mums gal ir praverstų, bet tie vyrai, kurie liko, žaidžia labiau susikaupę. Žaidimas pagerėjo. Aš labiau vertinu ne naujus žaidėjus, o įdirbį, treniruotes. Geriau turėtų techniškai silpnesnį, bet stropų žaidėją, negu didelę žvaigždę“, - pridūrė R. Kurtinaitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS