Rungtynės Lietuva–Vokietija – žiūrimiausia interneto transliacija Lietuvos istorijoje | Diena.lt

RUNGTYNĖS LIETUVA–VOKIETIJA – ŽIŪRIMIAUSIA INTERNETO TRANSLIACIJA LIETUVOS ISTORIJOJE

  • 2

Trečiadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įveikė paskutinį barjerą savo grupėje ir pergalingai žengė į aštuntfinalį. Milžiniško susidomėjimo sulaukusias rungtynes per TV3 ir tv3.lt iš viso pasižiūrėjo apie 800 tūkstančių žiūrovų.

Rungtynės su Vokietija vyko anksčiausiai iš visų grupės mačų, galbūt tai ir nulėmė, kad ši transliacija buvo itin žiūrima internetu.

TV3 „New Media“ skyriaus vadovas Tomas Šakauskas teigia, kad jau rugpjūčio mėnesį per TV3Play buvo peržiūrėta daugiausiai transliacijų, todėl buvo akivaizdu, kad reikia pasirengti ir tolesniems iššūkiams. „Labai džiugu, kad Lietuvos – Vokietijos rungtynės tavo populiariausia tiesioginė interneto transliacija Lietuvoje. Mūsų pasiekti skaičiai televizijoje ir internete įrodo, kad žmonėms svarbiausia – geras turinys ir TV3 yra tas media kanalas, kuris suteikia galimybes tokį kokybišką turinį gauti per visas platformas. Tiesą sakant, tikėjomės kuklesnių rezultatų ir esame dėkingi partneriams „Telia“ ir „Baltnetos komunikacijos“, kurie padėjo atlaikyti šį duomenų srautą“.

Įspūdingo žiūrovų skaičiaus sulaukusią transliaciją vienu metu vartotojai žiūrėjo per 100 tūkst. įrenginių. Iš viso transliaciją įsijungė 282 tūkst. vartotojų, o vienu metu perduodamų duomenų srautas pasiekė 150 Gbps. Tai buvo iki šiol pati žiūrimiausia interneto transliacija Lietuvos istorijoje.

„Lietuva pasaulyje garsėja savo krepšininkais ir puikiu interneto ryšiu, o mūsų rinktinės sėkmė šiame čempionate tai puikiai sujungia. Per „Telia“ duomenų centrą vykstančiai „TV3Play” čempionato transliacijai ir retransliacijai tą dieną rezervavome 100GB srautą, kurį sėkmingai pildė krepšininkų metimai. Tačiau siunčiame žinią Lietuvos rinktinės vyrams: netaupykite metimų – Lietuvoje turime interneto infrastruktūrą, kuri atlaikys visas jūsų pergalių transliacijas aukščiausios raiškos formatu“, – sako „Telia“ verslo klientų vadovas Vytis Žalimas.

Vienos iš vaizdo transliacijų partnerių UAB „Baltnetos komunikacijos“ direktoriaus pavaduotojas Laurynas Dailidė taip pat pripažįsta, kad rengiantis šiam projektui teko išplėsti ribas: „Ruošiantis šiam projektui, „Baltnetos komunikacijoms“ teko atlikti nemažai infrastruktūros plėtimo darbų tiek išorėje, tiek viduje. Džiaugiamės šiuo projektu ir matome, kad tendencijos tokios, kad per artimiausius metus dėl „Full HD“ raiškos ir 4G tinklo plėtros duomenų perdavimo srautai augs kelis kartus, tad visai tikėtina, kad ateityje pamatysime dar didesnius skaičius!“.

Įspūdingi ir TV transliacijos rezultatai: trečiadienio popietę vykusios rungtynės, kurias transliavo TV3 televizija, preliminariais TNS LT duomenimis, pritraukė net 47,4 proc. visų televizijos žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

hmmm

jei nerandi, kur už 5 eur žiūrėt visas lietuvių rungtynes HD ir be reklamų tai lieka tv3...

HCN

Gėda TV3, nesugebančiai paleisti tv transliacijų HD kokybe. Vaizdas ir garsas kaip buvo prieš 20 metų, taip pas juos ir liko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS