„Ryto“ legionierius Ch. Krameris – apie metus Vilniuje ir atmosferą komandoje | Diena.lt

„RYTO“ LEGIONIERIUS CH. KRAMERIS – APIE METUS VILNIUJE IR ATMOSFERĄ KOMANDOJE

  • 0

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubas baigė 2017-2018 m. sezoną, o vienas jos lyderių amerikietis Chrisas Krameris Lietuvą paliko kupinas gražių atsiminimų.

Geriausiai besiginančiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) krepšininku išrinktas bei sirgalių numylėtiniu tapęs amerikietis dėkojo klubui už palaikymą viso sezono metu bei gyrė vyravusią atmosferą komandoje.

30-metis įžaidėjas į Vilnių prieš metus atvyko iš Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) ekipos ir pirmą kartą per penkerius metus turėjo prisitaikyti prie naujo trenerio, sudėties bei aplinkos.

Tačiau jau nuo pat pirmų kelerių rungtynių sostinės sirgaliai suprato, kad tai - vienas būsimųjų lyderių, kuris niekuomet negaili kamuolio komandos draugams bei yra pasiryžęs dėl pergalės padaryti viską.

Ch. Krameriui 2018 metai buvo išskirtiniai, kupini iššūkių ir ypatingi už aikštės ribų. Krepšininko žmonai Allie gimė pirmoji dukrytė Sophie, kurią sirgaliai neretai matydavo „Siemens“ arenoje rungtynių metu.

Įžaidėjas Lietuvą paliko sekmadienį ryte, tačiau prieš išvykstant papasakojo apie praėjusį sezoną, kitų metų komandos pasirinkimo kriterijus bei naująjį „Ryto“ trenerį Dainių Adomaitį.

- Ką veikėte paskutines kelias dienas Lietuvoje, prieš išvykstant į JAV?

- Su žmona dalyvavome keliuose klubo renginiuose bei pietavome su keletu komandos žaidėjų. Ruošėmės kelionei į Indianą bei stengėmės susitikti su kuo daugiau žmonių prieš išvykstant.

- Turėjote laiko viską apmąstyti ir įvertinti. Koks tai buvo sezonas jums?

- Tai buvo nelengvas sezonas. Atvykau iš Vokietijos klubo, kuriame buvau praleidęs daugybę metų bei žinojau, ko tikėtis. Vilniuje turėjau greitai priprasti prie naujų komandos draugų, surasti savo rolę komandoje bei perprasti trenerio nurodymus. Tai visuomet būna nemenkas iššūkis.

Turėjome nemažai išbandymų, norėjome laimėti titulų, tačiau manau, kad tai buvo sėkmingas bei smagus sezonas. Komandoje turėjome puikius žmones, su kurių pagalba buvo malonu kautis aikštėje.

- Kokios įsimintiniausios akimirkos iš vienerių metų Vilniuje?

- Ko gero įsimintiniausia buvo mūsų pirmoji pergalė prieš „Žalgirį“ Kaune. Fanai sukūrė nuostabią atmosferą, kuri mums padėjo nugalėti.

- Kokia buvo geros atmosferos komandoje paslaptis?

- Komandoje tiesiog turėjome labai daug gerų vyrukų. Visi sutarė tarpusavyje ir ekipos viduje neturėjome jokios dramos. Tai buvo labai gerai surinkti žaidėjai, kurie aikštėje dėjo visas pastangas pergalei iškovoti. Pasitikėjome vienas kitu ir tai buvo raktas į sėkmę.

- Kokį įspūdį per pirmuosius metus paliko Vilnius bei pats „Ryto“ klubas?

- Pirmoje sezono pusėje neturėjome galimybės pažinti miesto, nes mano žmona laukėsi ir daugiau laiko praleisdavome namuose. Su dukrele Sophie taip pat nelabai galėjome išeiti į lauką, nes žiemą yra didelė grėsmė pasigauti virusą, tačiau vėliau pažinome Vilnių ir supratome, kad tai nuostabus miestas. Senamiestis turi labai daug, ką pasiūlyti, o labai mėgome nuvažiuoti ir į Trakus. Ten - labai graži pilis ir nuostabi gamta.

Vilnius - puikus miestas, kuris šiemet mus maloniai nustebino. Klubas? Norėčiau padėkoti vadovams, kurie mums nepaprastai padėjo žmonos nėštumo laikotarpiu. Lino Kleizos žmona Agneta šiuo klausimu mus nuolat gelbėjo, todėl didelis ačiū jai. Esame nepaprastai laimingi, kad mūsų dukrelė pasaulį išvydo sveika, o prie to tikrai prisidėjo ir „Ryto“ klubas.

- Ne kartą ir pats minėjote, kad žaidėjai jautė, jog Europos taurėje galima buvo pasiekti daugiau. Ko pritrūko?

- Praėjusį sezoną mums pritrūko stabilumo. Niekaip nesugebėjome gerai rungtyniauti visas 40 minučių. Būdavo ne vienas atvejis, kai vieną rungtynių dalį sužaisdavome prastai, o jau po didžiosios pertraukos viskas klostydavosi priešingai, tačiau pirmoje mačo dalyje įkrisdavome į tokią duobę, iš kurios paskui jau nepavykdavo išlipti. Sugrįždami į rungtynes išnaudodavome tiek energijos, kad paskutines kelias minutes tiesiog nebeturėdavome jėgų fiziškai.

- Kokie pagrindiniai faktoriai lems jūsų pasirinkimą, kur rungtyniauti kitą sezoną?

- Visų pirma, tai turi būti logiškas sprendimas finansiškai, atsižvelgiant į mano žaidimą pastaruosius kelerius metus. Taip pat svarbu atmosfera komandoje, mano šeimos norai bei geras treneris. Visi šie dalykai lems mano apsisprendimą.

- Ką manote apie naująjį „Ryto“ trenerį Dainių Adomaitį?

- D. Adomaitis yra nacionalinės rinktinės strategas, kuris buvo puikus žaidėjas bei jau turi ir trenerio patirties. Prieš jo vadovaujamą komandą žaidžiau tik sykį savo karjeroje, tačiau man paliko įspūdį tai, kad jo ekipos žaidėjai puikiai žino savo rolę puolime bei gynyboje, o tai leidžia lengviau iškovoti pergales.

GALERIJA

  • „Ryto“ legionierius Ch. Krameris – apie metus Vilniuje ir atmosferą komandoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS