Š. Jasikevičių aplenkė tik ispanas | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIŲ APLENKĖ TIK ISPANAS

Geriausio Eurolygos metų trenerio rinkimuose Kauno "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius nežymiai nusileido Madrido "Real" specialistui ispanui Pablo Laso.

Balsavo kolegos

Šiemet tradicinis Eurolygos referendumas buvo įtemptas kaip niekada anksčiau. Jo organizatoriai patvirtino, kad 50-metis P.Laso aplenkė 42-ejų Š.Jasikevičių tik baigiantis balsavimui.

Trečiąją vietą užėmė Stambulo "Fenerbahce" vyriausiasis treneris serbas Željkas Obradovičius, ketvirtąją – Vitorijos "Baskonia" ekipos strategas ispanas Pedro Martinezas.

Per rinkimus savo valią pareiškė visų šešiolikos Eurolygos komandų treneriai, jie negalėjo balsuoti už save.

P.Laso bus apdovanotas legendinio buvusios SSRS ir Rusijos krepšinio trenerio Aleksandro Gomelskio (1928-2005) prizu.

Iki šiol tris kartus geriausiu Eurolygos metų treneriu buvo išrinktas Ž.Obradovičius (2007, 2011 ir 2017 m.), po dukart – Ettore Messina (2006 ir 2008 m.) bei P.Laso (2015 ir 2018 m.), po sykį – Pinis Gershonas (2005 m.), Duško Vujoševičius (2009 m.), Xavis Pascualis (2010 m.), Dušanas Ivkovičius (2012 m.), Georgios Bartzokas (2013 m.), Davidas Blattas (2014 m.) bei Dimitris Itoudis (2016 m.).

Į NBA – kada nors

"Sudėtinga iš anksto numatyti, kaip mums susiklostys kitas sezonas, nes komandoje – daug pokyčių. Tačiau optimistiškai nuteikia tai, kad liko labai svarbių ir patyrusių žaidėjų lietuvių, užaugusių su "Žalgiriu", – interviu Ispanijos dienraščiui "Mundo Deportivo" sakė Š.Jasikevičius.

Nenoriu rinkti komandos tardamasis su politikais, medikais ar advokatais. Toks klubas – ne man.

Šaras pabrėžė, kad jam maloniausia dirbti su profesionalais.

"Manau, kad klubo prezidentas ar generalinis vadybininkas negali pasirašyti sutarties su žaidėju be trenerio pritarimo. Juk vėliau būtent treneriui teks dirbti su tuo krepšininku. Kitas dalykas, jeigu formuoti komandą imasi žmogus, suprantantis krepšinį, – su juo vis tiek rasime bendrą kalbą. Tačiau nenoriu rinkti komandos tardamasis su politikais, medikais ar advokatais. Toks klubas – ne man", – tvirtino "Žalgirio" strategas.

"Labai didžiuojuosi savo santykiais su žaidėjais. Jie – nuostabūs žmonės ir žino, kad iš jų reikalausiu labai daug, tačiau už aikštės ribų būsiu draugas ir padėsiu, kuo tik galėsiu", – kalbėjo Kauno garbės pilietis.

Š.Jasikevičius atskleidė, kad su "Žalgiriu" pasirašė naują trejų metų darbo sutartį, kurioje numatyta galimybė pasibaigus sezonui išvykti į kitą klubą.

"Kita vasara – labai toli, net nežinau, ar norėsiu vykti kažkur, – svarstė treneris. – NBA? Kodėl gi ne, matau save ten. Bendravimas su Toronto "Raptors" vadovais – labai maloni patirtis, seniai buvau kalbėjęsis su netradicinį požiūrį į krepšinį turinčiais aukščiausio lygio profesionalais. Ateityje rimtai žiūrėsiu į šią galimybę, jeigu tik ji man dar kada nors pasitaikys."

Įvertino ir direktorių

Anksčiau Eurolygos specialūs prizai buvo išdalyti krepšininkams bei klubų vadovams.

Alphonso Fordo prizą, skiriamą rezultatyviausiam krepšininkui, pelnė rusas Aleksejus Švedas (Maskvos srities "Chimki"), viso sezono naudingiausio žaidėjo (MVP) ir finalo ketverto turnyro MVP bei "Kylančios žvaigždės" trofėjus susižėrė Luka Dončičius ("Real"), geriausiu gynėju buvo pripažintas Kyle'as Hinesas (Maskvos CSKA).

Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) pirmojo prezidento Gianluigi Porelli (1930-2009) prizas, skiriamas geriausiam klubo vadovui, įteiktas "Žalgirio" direktoriui Pauliui Motiejūnui.

GALERIJA

  • P. Laso
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS