Š. Jasikevičius: 10 pergalių Eurolygoje nieko nereiškia | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: 10 PERGALIŲ EUROLYGOJE NIEKO NEREIŠKIA

Po penktosios pergalės iš eilės Eurolygoje, Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi solidžiu savo auklėtiniu žaidimu, bet pabrėžė, kad užmigti ant laurų negalima.

„Žalgiris“ ketvirtadienį namuose 74:68 nugalėjo Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) ekipą ir pirmąjį ratą baigė su 10 pergalių ir 5 pralaimėjimais.

„Norėčiau pasakyti didelį ačiū sirgaliams, kurie užpildė areną. Tai yra didelį motyvacija žaidėjams. Kartais tik reikia susitvarkyti su emocijomis. Rungtynes eilinį kartą „Ištraukėme“ su savo charakteriu. Gražaus krepšinio tokiose rungtynėse pademonstruoti praktiškai neįmanoma. Pirėjo komanda yra stipri, žino, kaip reikia žaisti, kaip atakuoti, kaip gintis. Malonu, kad sugebėjome išlikti rungtynėse, o kažkuriais momentais mes pataikėme keletą svarbių metimų, o varžovai - ne. Rungtynės galėjo pakrypti į bet kurią pusę“, - po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Net 10 pergalių per 15 rungtynių - tokio rezultato prieš sezoną neprognozavo net didžiausi optimistai. Š. Jasikevičius taip pat pripažino, kad toks rezultatas yra įspūdingas, bet jis dar nieko negarantuoja.

„Nereikia vertinti tokių rezultatų. Reikia nesustoti. Sunku buvo įsivaizduoti tiek pergalių. Aš galvoju, kad 10 pergalių yra fantastika, bet tai nieko nereiškia. Man norisi tokių rungtynių, kuriose nugalėtojas paaiškėja per paskutines sekundes, nes namuose turime savo aikštės pranašumą su savo sirgaliais. Žaidžiant su grandais, svarbiausia yra susikurti galimybę laimėti ir mes tą padarėme. Visumoje, šį vakarą žaidėme solidų krepšinį“, - pabrėžė treneris.

Pergalę Š. Jasikevičius taip pat skyrė neseniai mirusiam pirmajam savo treneriui Feliksui Mitkevičiui.

„Pergalę norėčiau skirti F. Mitkevičiui. Tai buvo žmogus, kuris pakeitė daugumos vaikų gyvenimus, įskiepijo meilę krepšiniui, buvo atsidavęs savo profesijai. Daug ko iš jo išmokome“, - sakė Š. Jasikevičiui.

Antrasis ratas startuos jau kitą savaitę, o Š. Jasikevičius mano, kad „Žalgiriui“ siekti pergalių bus vis sunkiau.

„Prasidedant antram ratui, svarbu akcentuoti, kad varžovai dabar mus matys kaip vienus iš kandidatų, kurie gali neišlaikyti tempo. Mes turime išlikti vieningi ir žaisti tokį patį krepšinį. Taip pat turime būti pasiruošę kentėti“, - pabrėžė Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius taip pat sukritikavo žiniasklaidą už pernelyg dažną kritimą žaidėjams po atskirų rungtynių.

„Visi žaidėjai yra žmonės ir jie turi teisę klysti. Apskritai, žaidėjus vertinti reikia po viso sezono“, - pridūrė „Žalgirio“ strategas.

 

GALERIJA

  • Šarūnas Jasikevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

hark

Protingai pakalbėjo, pagarba. Nepaprastatai svarbu, kad nepamiršo savo pirmojo trenerio, jį pagarbiai prisiminė-tai be galo svarbu.

Kaunas valdo

Visiškai su juo sutinku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS