Š.Jasikevičius: laimėjome krisdami ant kiekvieno kamuolio | Diena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: LAIMĖJOME KRISDAMI ANT KIEKVIENO KAMUOLIO

„Dabar mums svarbiausia – pati pergalė, o kaip ją iškovojome – ne taip svarbu“, - lengviau atsikvėpė Šarūnas Jasikevičius.

Pergalė 84:76 prieš Podgoricos „Budučnost“ praskaidrino niūrią žalgiriečių nuotaiką po pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre ir trijų nesėkmių paeiliui Eurolygoje.

- Kas lėmė pergalę?

- Laimėjome ne gražiu žaidimu, o kovingumu ir kritimu ant kamuolio. Norime kuo ilgiau kabintis į Eurolygos aštuonetą.

– Šiandien Thomasas Walkupas atliko šešis iš 22 komandos rezultatyvių perdavimų. Ar esate patenkintas jo pasirodymu?

– Manau, Thomasas sunkiais momentais patraukė komandą. Tai nebuvo klasikiniai įžaidėjo elementai, bet svarbiausia, kad jis po pertraukos padarė išvadas, stabdė varžovų greitą puolimą, atsikovojo vadinamuosius niekeno kamuolius. Jis yra kovotojas. Reikia, kad pridėtų daugiau krepšinio į savo žaidimą. Šiaip jis įžaidėjo pozicijoje žaidžia ne iš gero gyvenimo.

- Kaip vertinate savo ekipos gynybą 4 kėlinyje?

- 4 kėlinyje buvo labai gera gynyba. Ją pakoregavome, rizikavome. Matėme, kad „Budučnost“ baudžia kai kuriuos varžovus, todėl nenorėjome būti labai agresyvūs. Bet buvome priversti stabdyti jų lyderius.

– Kas nutiko Antanui Kavaliauskui ?

– Vakar jis traumą gavo treniruotėje. Nemanau, kad šiems metam čia kažkas netikėto. Neaišku, kuriam laikui iškrito. Atrodo, kad tai tiesiog blauzdos patempimas.

– Šiandien ypatinga diena buvo Brandonui Daviesui, sulaukusiam šeimos pagausėjimo. Kaip jam pavyko susitvarkyti su emocijomis?

– Jis tikrai gali pataikyti iš vidutinio nuotolio ir mes tuo naudojamės. Jo metimas yra toks pats geras, kaip Pauliaus Jankūno ar A.Kavaliausko. Labai pergyvenome dėl amerikiečio, kaip jam seksis, nes situacija jį priverti žaisti 32 minutes. Jis naktį daug nemiegojo, per rytinę treniruotę sakė, kad laukia pietų miego. Matyt, gerai išsimiegojo.

– Šiose rungtynėse matėme ir Artūro Milaknio dėjimą. Ar ir jus tai nustebino?

– Jei sąžiningai, tą treniruotėse matome kiekvieną dieną. Jis žymiau aukščiau šoka, nei jūs galvojate. Tik kai lakstai prie tritaškio linijos, sunku dažnai įdėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS