Š. Jasikevičius: kiekvienais metais turėsime gerus šansus eiti toli Eurolygoje | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: KIEKVIENAIS METAIS TURĖSIME GERUS ŠANSUS EITI TOLI EUROLYGOJE

  • 0

Praėjusį sekmadienį TV6 eteryje buvo parodyta paskutinė šio sezono „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laida. Sezono desertui buvo pasirinktas ypatingas pašnekovas – Kauno „Žalgirio“ komandos pergalių architektas Šarūnas Jasikevičius.

Lietuvos čempionų strategas laidoje kalbėjo apie nuostabų Eurolygos sezoną, pasiteisinusius sprendimus, užaugusius savo auklėtinius bei artėjančius planus.

„Finalo ketvertas susideda iš dvejų rungtynių. Pirmos rungtynės mums nepavyko. Žinoma, varžovas buvo pasiruošęs, puikiai mus išanalizavęs. Visuomet stengiuosi daug nesakyti pasiaiškinimų, negalvojau, kad patirtis bus toks lemtingas faktorius, tačiau pusfinalyje patirties skirtumas tarp komandų buvo akivaizdus. Darėme klaidas, kurių sezono metu išvengdavome, bet didelių pretenzijų savo vyrams neturiu. Jie yra puikios asmenybės ir darbštūs žmonės.

Rungtynės dėl trečios vietos jau buvo kitokios. Atrodėme tikrai solidžiau, o trečiasis kėlinys buvo vienas geriausių šiame sezone“, – dar neseniai Belgrade praūžusį Eurolygos finalo ketvertą trenerio akimis įvertino Šaras.

Su skirtingomis krepšinio sirgalių kuriamomis atmosferomis susidūręs buvęs krepšininkas džiaugėsi „Žalgirį“ palaikančiais aistruoliais ir dėkojo jiems už dar didesnį postūmį Eurolygos atkrintamosiose „Žalgirio“ arenoje.

„Palaikymas buvo tikrai fantastiškas. Ta akcija su žaliais marškinėliais buvo įspūdinga ir manau, daug kas atsimins ją ilgai. Fanų palaikymas yra vienas iš tų dalykų, kuris mus stūmė į priekį viso sezono metu, tad varžovai į Kauną atvykdavo ne su pačiu didžiausiu noru, nes žino, kaip bus sunku. Pilnutėlė arena žaidėjams suteikia papildomo užsivedimo, dar didesnio energijos pliūpsnio. Malonu, kada žmonės tiki tuo, ką darai“, – gražių žodžių ištikimiausiems gerbėjams negailėjo pašnekovas.

Po 19 metų pertraukos „Žalgirį“ į Eurolygos finalo ketvertą sugrąžinti padėjęs Š. Jasikevičius mato geras komandos perspektyvas ir ateityje.

„Neabejoju, jog kiekvienais metais turėsime gerus šansus eiti toli Eurolygoje. Turime gerą bazę, visi mus gerbia ir apie mus kalba. Taip pat reikia tokių nuostabių perliukų kaip Kevinas Pangosas, reikia, jog ir vyresni lietuviai toliau demonstruotų gerą žaidimą. Į finalo ketvertą metai iš metų patekti nėra lengva ir Europos grandams. Turime kautis bent jau dėl aštuntuko ir suteikti visiems aistruoliams geras emocijas“, – pokalbį baigė Š. Jasikevičius.

Pilnoje „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidoje „Žalgirio“ vairininkas taip pat kalbėjo apie ėjimus žaidėjų rinkoje, komandos lipdymą sezono pradžioje ir gerai praleistą laiką Belgrade.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS