Š. Jasikevičius prieš dvikovą su „Bayern“: tai yra kylanti Europos krepšinio jėga | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS PRIEŠ DVIKOVĄ SU „BAYERN“: TAI YRA KYLANTI EUROPOS KREPŠINIO JĖGA

Kauno „Žalgiris“ (5-6) ketvirtadienio rytą išskrenda į Miuncheną, kur susikaus su tiek pat pergalių Eurolygoje turinčiais „Bayern“ (5-6) krepšininkais.

Kaune lieka sekmadienio rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ čiurnos traumą patyręs įžaidėjas Nate‘as Woltersas bei pilvo raumens patempimą besigydantis Antanas Kavaliauskas.

„Bayern“ strategas Dejanas Radonjičius negalės verstis pagrindinio savo vidurio puolėjo Devino Bookerio paslaugomis, kuris taip pat yra patyręs čiurnos traumą.

Miuncheno ekipa praėjusį sezoną tapo Vokietijos čempionais ir į Eurolygą sugrįžo po trejų metų pertraukos. „Žalgiris“ ir „Bayern“ susikaus penktadienį 21:30 val.

– Kokia komanda yra Miuncheno „Bayern“? – žurnalistai Kauno oro uoste pasiteiravo Š. Jasikevičiaus.

– Tai yra kylanti Europos krepšinio jėga. Komanda yra fiziška tiek gynėjų grandyje, tiek ir priekinėje linijoje. Jau dabar šis klubas yra pasiekęs Europoje įspūdingų pergalių ir turi didžiulį potencialą ateityje.

– Kiek svarbi bus D. Bookerio netektis Vokietijos ekipai?

– Tai vienas iš rotacijos žmonių. Jis yra atletiškas centras, kuris gynyboje gali keistis ginamaisiais. Turės pasitempti kiti jų žaidėjai, nors jie dažnai žaidžia dviem sunkiais krašto puolėjais.

– Kiek svarbus šioje komandoje yra Jovičius?

– Jis yra labai svarbus. Nuo jo žaidimo labai daug priklauso ir visas „Bayern“ žaidimas. Reikės stengtis jam leisti kuo mažiau organizuoti puolimą, taip pat prižiūrėti jų metikus Maodo Lo ir Petterį Koponeną.

– Su komanda nevyksta A. Kavaliauskas ir N. Woltersas. Kaip pasikeis žaidimas be jų?

– Kiti turės pasitempti. Žaidimo stilius mūsų nesikeis, nes turime didelę rotaciją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS