Š. Jasikevičius: svarbu ne tik tai, kad laimėjome, bet ir pasistūmėjome į priekį | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: SVARBU NE TIK TAI, KAD LAIMĖJOME, BET IR PASISTŪMĖJOME Į PRIEKĮ

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakare triumfavo Turkijoje vykusiame šešių komandų „Gloria Cup 2018“ turnyre. Žalgiriečiai finale 81:73 palaužė Maskvos CSKA (Rusija) klubo pasipriešinimą. Žalgiriečių žaidimu liko patenkintas treneris Šarūnas Jasikevičius.

Visose trijose turnyro rungtynes pergales iškovoję „Žalgirio“ vyrai baigė draugiškų rungtynių maratoną ir, grįžę į Kauną, tęs pasiruošimą pirmosioms oficialioms sezono rungtynėms – šeštadienį „Žalgirio“ arenoje laukia Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mačas su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Įsiamžinus „Gloria Cup 2018“ turnyro čempionų nuotraukoje, su „Žalgiris TV“ apie finalines rungtynes ir visą pasiruošimo stovyklą mintimis dalijosi vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius ir naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas žalgirietis Marius Grigonis.

Svarbiausia, kad atvykę į Turkiją ne tik laimėjome turnyrą, bet ir minimaliai pasistūmėjome į priekį.

„Manau, kad mus kažkiek išmušė iš vėžių dvi laisvos dienos. Norėjosi vyrams suteikti poilsio, leisti atsipalaiduoti. Nemanau, kad šiandien sužaidėme geras rungtynes. Pirmoji susitikimo pusė buvo labai prasta, bet vyrams buvo duota užduotis įjungti charakterį bei su charakteriu laimėti šias rungtynes. Jie tai ir padarė. Antra mačo pusė buvo žymiai geresnė, žaidėme žymiai geriau. Svarbiausia, kad atvykę į Turkiją ne tik laimėjome turnyrą, bet ir minimaliai pasistūmėjome į priekį. Pasiruošimas vyksta daugiau ar mažiau, kaip mes ir tikėjomės“, – apie finalinį susitikimą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ketvirtajame kėlinyje tikrą šou surengęs M. Grigonis per paskutiniąsias tris mačo minutes pelnė net 11 taškų. Komandą į priekį tempusio žalgiriečio pasirodymą gyrė ir Š. Jasikevičius, išskyręs tokio M. Grigonio pasirodymo brandumą.

„Marius buvo vienas tų žmonių, kuris ketvirtajame kėlinyje jautė, jog gali imtis iniciatyvos. Žaidė labai brandų krepšinį. Veržėsi arčiau krepšio, provokavo varžovų pražangas, ėjo mesti baudų metimų. Tuo metu mes galėjome sustatyti savo gynybą ir viskas buvo lengviau. Viskas gerai, einame į priekį“, – aiškino treneris.

Vieną po kito metimus į CSKA krepšį svaidęs ir varžovų pražangas ketvirtajame kėlinyje provokavęs M. Grigonis tikino, jog specialaus plano žaisti per jį nebuvo. Krepšininkas tiesiog tvirtina pajutęs ritmą ir ėmęsis iniciatyvos.

„Plano prieš rungtynes žaisti per mane ketvirtajame kėlinyje tikrai nebuvo. Tiesiog porą kartą prieš mane buvo prasižengta, įmečiau metimus, pajaučiau žaidimą ir treneris leido daugiau žaisti per mane. Taip ir gavosi. Tokių dalykų nesuplanuosi. Viskas pasimato eigoje“, – pasakojo žalgirietis.

M. Grigonis džiaugėsi išvyka į Turkiją ir pozityviai įvertino pasiruošimo stovyklą „Gloria“ viešbučio sporto komplekse. Žaidėjo teigimu, dabar reikia tinkamai išnaudoti likusį laiką iki pirmųjų LKL čempionato rungtynių šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Aišku, jog turnyras padėjo. Žaidimas prieš tokio lygio komandas žymiai labiau padeda ir parodo mūsų klaidas, kas yra normalu šiuo metu. Dar turime kelias dienas iki rungtynių su Pasvaliu. Pasiruošimas sezonui tęsiasi, toliau vyks sunkios treniruotės, toliau tobulinsime savo žaidimą ir viskas bus gerai“, –pokalbį su „Žalgiris TV“ užbaigė M. Grigonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS