A. Sabonis: visi moka žaisti | Diena.lt

A. SABONIS: VISI MOKA ŽAISTI

Lietuvos krepšininkai "EuroBasket 2017" finalo turnyrą pradės dvikova su gruzinais, kurie, kaip ir kiti varžovai, pripažįsta: Dainiaus Adomaičio vadovaujama rinktinė – B grupės favoritė.

Burtus stebėjo ramiai

Stambule ištraukus "EuroBasket 2017" burtus paaiškėjo, kad lietuviai rungtyniaus B grupėje kartu su Gruzijos (rugpjūčio 31 d.), Izraelio (rugsėjo 2 d.), Italijos (3 d.), Ukrainos (5 d.) bei Vokietijos (6 d.) komandomis. Varžybos vyks Tel Avive.

Aštuntfinalyje mūsiškių lauks akistata su kuriuo nors varžovu iš A grupės – suomiais, islandais, prancūzais, graikais, slovėnais arba lenkais. Šios grupės ekipos žais Helsinkyje.

"Per praeitą čempionatą pirmasis įspūdis irgi buvo neblogas, bet nelengvai išėjome iš grupės į kitą etapą. Šį kartą ramiai sėdėjome ir žiūrėjome, kas bus, – kalbėjo burtų traukimo ceremoniją Turkijoje stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. – Viskas priklausys nuo to, kokie žaidėjai susirinks. Europoje krepšinis pažengęs – visi moka žaisti, būtina pasiruošti varžyboms šimtu procentų. Nieko čia naujo."

LKF vadovui pritarė ir naujasis nacionalinės ekipos strategas Dainius Adomaitis, pabrėžęs, jog svarbiausia, kad krepšininkai nebūtų traumuoti ir užtikrinti dėl savo ateities – turėtų galiojančias sutartis su klubais.

Taikosi į aštuntfinalį

"Visi varžovai – pažįstami, o silpnų nėra nei mūsų grupėje, nei kurioje nors kitoje. Manau, kad aštuntfinalis – pasiekiamas tikslas, gali būti, kad užimsime netgi trečią vietą, tačiau pirmiausia reikės suburti gerą komandą ir tinkamai pasiruošti. Patirties turime pakankamai", – sakė Ukrainos rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Murzinas.

Italijos komandos strategas Ettore Messina irgi pareiškė, kad minimali užduotis – patekti į aštuntfinalį, o B grupės sudėtį įvertino kaip subalansuotą.

"Esu patenkintas burtų rezultatais, – teigė Vokietijos krepšinio federacijos viceprezidentas Arminas Andresas. – Lietuva ir Italija – aukščiausio kalibro varžovės. Izraelio krepšininkai, ypač žaisdami namuose – irgi didelių galimybių konkurentai."

"Mūsų grupė – itin stipri, bet šį kartą – ne tokia grėsminga, kaip prieš dvejus metus", – tvirtino Vokietijos rinktinės žaidėjas Paulas Zipseris.

"EuroBasket 2015" finalo turnyro B grupėje vokiečiai varžėsi su ispanais, serbais, turkais, italais ir islandais.

Ant trofėjaus – ir Lietuva

"EuroBasket 2017" dalyviai sieks trečią kartą atnaujinto trofėjaus – čempionų taurės.

Britų juvelyrų kompanija "Thomas Lyte" šiek tiek pakeitė prizo, vadinamo buvusio Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) viceprezidento Nikolajaus Semaškos (1907–1976) vardu, aukštį (anksčiau – 23 cm, dabar – 26,5 cm), taurė pasunkėjo (buvo 18 kg, dabar – daugiau nei 20 kg), ant jos neliko 24 brangakmenių, tačiau atsirado naujų puošmenų iš aukso ir sidabro.

Be to, ant trofėjaus pirmąsyk išgraviruotas visų šalių, tapusių Europos čempionėmis, sąrašas. Jame trys eilutės skirtos ir Lietuvai.

A grupė

Lenkija

Graikija

Prancūzija

Suomija

Islandija

Slovėnija

B grupė

Ukraina

Izraelis

Lietuva

Gruzija

Italija

Vokietija

C grupė

Kroatija

Čekija

Ispanija

Juodkalnija

Rumunija

Vengrija

D grupė

D.Britanija

Rusija

Serbija

Latvija

Turkija

Belgija

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS