Shaqo patarimas LeBronui: nebesivaikyk titulų | Diena.lt

SHAQO PATARIMAS LEBRONUI: NEBESIVAIKYK TITULŲ

  • 0

Legendinis NBA centras Shaquille'as O'Neale'as prisipažino paskutinius kelis metus vaikęsis tik vieno – laimėti daugiau čempiono titulų.

Visgi dabar Shaqas jaučiasi supratęs, kad NBA žaidėjo sėkmė slypi ne nugalėtojo žiedų kiekyje. Tą patį dabar NBA garsenybė pataria ir LeBronui Jamesui.

„Mano problema buvo ta, kad savo karjeros pabaigoje visus mėginau užčiaupti čempiono titulu. Po to, kai turėjau tris čempiono žiedus, visi kalbėjo, kad dar vieno laimėti nesugebėsiu. Vėliau turėjau keturis. Po to visi sakė, kad penktojo tikrai neturėsiu.

Taigi dėl bandymų jį iškovoti turėjau trumpalaikius sustojimus Klivlande, Fynikse ir Bostone“, – atvirai pasakojo O'Neale'as.

Per savo karjerą NBA čempionate Shaqas triumfavo 4 kartus – triskart su Los Andželo „Lakers“ ir kartą su Majamio „Heat“. Visgi pastarieji treji ieškojimo metai jo karjeroje buvo nesėkmingi ir Shaqas NBA nugalėtoju taip ir nebetapo.

LeBrono knyga jau taip pat parašyta. Jis jau tarp legendų, jis jau paliko savo žymę.

Dabar Shaqas panašią situaciją mato ir LeBrono karjeroje, mat daug šansų, jog vasarą jis dar kartą pakeis komandą ir čempionų titulo sieks jau su kitais marškinėliais.

Shaqo nuomone, logika vaikytis titulų Jamesui nėra reikalinga. Legendinio aukštaūgio nuomone, LeBronas jau anksčiau įsitaisė NBA istorijos viršuje.

„Prieš daug metų man kažkas sakė, kad kiekvieno knyga jau parašyta. Pabaigoje gali pridėti papildomų puslapių, bet iš esmės ji jau parašyta. Taigi LeBrono knyga jau taip pat parašyta. Jis jau tarp legendų, jis jau paliko savo žymę.

Manau, dabar jo mentalitetas yra žūtbūt laimėti trečią žiedą, kol to nepadarė Stephenas Curry. Visgi jei dabar būčiau jo vietoje, nesivaikyčiau nei ketvirto, nei penkto, nei šešto titulo. Tai neturi reikšmės. Žmonės kalbės apie kai ką kitą, puslapiai bus kitokie. Jis jau legenda, žmonės jau dabar diskutuoja, kas geresnis – Jordanas ar LeBronas. Jamesas jau padarė savo darbą“, – pripažino Shaqas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS