Š. Jasikevičius: mūsų tikslas Milane – nepraleisti daugiau nei 75 taškai | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: MŪSŲ TIKSLAS MILANE – NEPRALEISTI DAUGIAU NEI 75 TAŠKAI

Geriausią Eurolygoje puolimą gali sustabdyti tik tokia pati gynyba. Šią nuostatą savo auklėtiniams kala Šarūnas Jasikevičius. Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išvykoje stos į itin svarbią akistatą su Milano „AX Amrmani“ klubu.

Ir kauniečių, ir italų sąskaitoje po 8 pergales bei 11 pralaimėjimų. Abi ekipos nepatenka į pajėgiausiųjų aštuntuką, tačiau lieka vienomis realiausių pretendenčių į atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto „Žalgiris“ turi rimtų argumentų, padėsiančių kautis dėl pergalės. Po čiurnos traumos vis labiau įsibėgėja amerikietis Nate’as Woltersas, treniruotis pradėjo ir prancūzas Leo Westermannas. Lyg tyčia, Milano ekipa kritusi į duobę, pralaimi vienas Eurolygos rungtynes po kitų.

– Vakar jis gerai pasitreniravo, manau, kad po kurio laiko bus visai normaliai. Vakar pasekmės dar matėsi, bet iki mačo dar liko 48 valandos, tad situacija turėtų dar pagerėti, – apie N.Wolterso situaciją kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Kokios naujienos dėl kitų traumuotų žaidėjų?

– Pradėjo kažkiek judėti daugiau, bet konkrečiau atsakyti yra sunku. Vyksta kasdienis procesas, jie po truputį didina krūvius ir stebime, ar netinsta koja, tarkime, Leo atveju. Sunku pasakyti tikrai.

– Leo Westermanno buvo nustatyta keturių-šešių savaičių reabilitacija. Jos jau praėjo. Kokia situacija dabar?

– Dar nepraėjo net keturios savaitės. Jis vakar pradėjo judėti aikštelėje, 40 ar 50 procentų, sunku pasakyti. Jei ta koja netins, neatsiras komplikacijų, jis krūvį didins. Jei jų atsiranda, tada mažinama. Taip ir gyvenam kiekviena diena.

– Kalbant apie būsimąjį varžovą. Per pastarąsias 11 rungtynių jie iškovojo tik 2 pergales. Ar tai reiškia, kad jie yra kažkokioje duobelėje?

– Nežinau, sunku pasakyti. Žiūrint visas tas rungtynes, jie galėjo visas laimėti: tiek su „Barcelona“, tiek su „Bayern“, su „Baskonia“ jie pirmavo pirmoje pusėje. Kažkiek banguoja jų žaidimas. Su tokiu puolimo potencialu jie gali labai lengvai pabėgti 15 taškų į priekį. Svarbiausia nepraleisti didelio spurto. Jie yra geriausia komanda Eurolygoje pagal puolimo potencialą. Reikia tai pristabdyti. Negalime jiems leisti pelnyti 90 taškų, reikia išlaikyti ties 75 taškų riba.

– Ar galima sakyti, kad Milano komanda jums yra paranki, nes laimėjote tris tarpusavio mačus iš eilės?

– Negalvoju taip. Labai daug situacijų priklauso. Ir jie turi kažkokių problemėlių, aišku, ir mes jų turime. Svarbiausia yra persilaužti per save ir atiduoti maksimumą, ypač gynyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Snaiperis (beveik Milaknis )

Mes imesim 69! Valio!

be

pagalbos is psihologo,pergales nematyt, kas isdrys mesti ? ,o jai nepataikys,bus i suns dienas isvadintas,beda .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS