Š.Jasikevičius: „Olympiakos“ neteko dalies kūrybiškumo | Diena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: „OLYMPIAKOS“ NETEKO DALIES KŪRYBIŠKUMO

Retas atvejis šį sezoną, kad Kauno žalgiriečiai Eurolygoje kausis su komanda, turinčia daugiau netekčių nei Lietuvos čempionai. Penktadienį vyksiančiame mūšyje Pirėjuje šeimininkams negalės padėti net keli svarbūs krepšininkai.

Per 10 taškų įmetantis ir komandos draugams puikiai asistuojantis (vidutiniškai 5 rezult. perdavimai per rungtynes) Vassilis Spanoulis bei beveik 9 taškus renkantis Janis Strelniekas vis dar gydosi traumas, tad turėtų palengvinti užduotį kauniečiams itin svarbiame mače Graikijoje. Vis dėlto „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius laukia itin atkaklaus mūšio su „Olympiakos“ ekipa, kuri kaip ir mūsiškiai kabinasi į atkrintamųjų varžybų traukinį.

Graikai turi 14 pergalių ir žengia devinti, o kauniečiai su 13 laimėjimų kvėpuoja jiems į nugarą.

- Treneri, „Olympiakos“ turbūt turės žaisti be dviejų savo gynėjų Vassilio Spanoulio ir Janio Strelnieko. Kaip vertinate šiuos praradimus?

- Jie dėl to neteko kūrybiškumo bei taškų. Aišku, galbūt dabar jie yra geresni gynyboje, bet puolime praranda du žmones, kurie ir kuria, ir taškus meta. Ir šiaip, jie turi svarbius vaidmenis. Dar reikia žiūrėti, ar jie žais, ar ne.

- O kas tuomet gali tapti pagrindiniais graikų ginklais?

- Yra ta priekinė linija, kuri kelia daugiausia rūpesčių. Yra veteranas Georgios Printezis ir Nikola Milutinovas. Jų stabdymas yra vienas mūsų prioritetų.

- Kaip apskritai vertinate penktadienio varžovus?

- Jie pastaruoju metu žaidžia „į viršų ir į apačią“, banguoja. Ruošiamės tam „Olympiakos“, kuris namuose įveikė Miuncheno „Bayern“. Vaizdas daugiau mažiau bus toks. Aišku, jiems trūksta gynėjų.

- Kokia situacija dėl Pauliaus Jankūno?

- Jis dar nesitreniruoja. Dar nieko aiškaus nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS