Š.Jasikevičius: šiandien nebuvo komandos | Diena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: ŠIANDIEN NEBUVO KOMANDOS

„Mūsų krepšinis, švelniai tariant, nebuvo geras“, - po skaudaus antausio savikritiškai pripažino Šarūnas Jasikevičius. Triuškinamas pralaimėjimas Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai žalgiriečius dar labiau įspraudė į kampą Eurolygos turnyro lentelėje.

„Efes sužaidė daug gudriau, pranoko mus žaidimo detalėmis. Malonu, kad antradienio vakarą stebėjo pilna arena, o dar maloniau plojimai sunkiu momentu 4 kėlinyje. Gaila, kad nepadovanojome jiems pergalės“, - sakė „Žalgirio“ treneris.

Š.Jasikevičius net kelis kartus pabrėžė, jog jo komanda šiuo metu išsibalansavusi.

„Gal šiuo metu nepasisekė dėl tvarkaraščio, nebuvo šviežumo po penktadienio ir sekmadienio rungtynių. Tiesiog, nebuvo komandos šiandien, buvo daug epizodų, kai lipome į medį. Nesame savanaudžių komanda, bet tokiu sunkiu momentu reikia dar labiau remtis į ekipos draugus ir išlikti kartu. Šiai dienai negalime kautis su elitinėmis Europos komandomis. Kažkaip su CSKA dar tai pavyko, bet toliau – nebe. Reikia laukti  kol atsigausime“, - atsiduso Šaras.

Š.Jasikevičius liko patenkintas, kad pirmame kėlinyje jo auklėtiniai praleido vos 16 taškų, tačiau nusivylė tolesne mačo eiga.

„Kad tokia atakuojanti komanda įmeta tik 16 taškų, mane gerai nuteikė, bet vėliau neišlaikėme tempo. Puolime nesuradome vedlio, kuris ardytų ir draskytų, išskyrus gal Grigonį, kuris tikrai labai stengėsi“, - aiškino treneris.

„Mums tai buvo geriausios rungtynės išvykoje šį sezoną. Sužaidėme visiškai kitokį mačas nei Stambule, kur žalgiriečiams nusileidome. Žinojome, kad „Žalgiris“ išnaudoja metikus Grigonį ir Milaknį, greitai pereina į atakas su Nate’u Waltersu, turi kitų ginklų. Mes labiau žaidėme poziciškai, surengėme gal tik vieną greitą ataką. Nesigynėme labai agresyviai, bet protingai“, - dėstė lietuvio kolega Erginas Atamanas.

„Efes“ ekipa šį vakarą atrado kiek netikėtą lyderį - prancūzą Adrieną Moermanną. Šis 202 cm ūgio puolėjas įmetė 23 taškus.

„Gynybą prieš jį tikrai nebuvo akcentuota, bet mes gynėmės neblogai. Tačiau puolime mūsų sprendimai buvo labai blogi. Pritrūkome kantrybės, o varžovų žaidimo sulėtėjimo nepajutau. Net nežinau, ką turkų treneris turėjo omenyje“, - nukirto Šaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

Sarui laikas pailseti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS