Š.Jasikevičius spiduliuoja ryžtu: mes pasiruošę vėl stoti į kietą kovą | Diena.lt

Š.JASIKEVIČIUS SPIDULIUOJA RYŽTU: MES PASIRUOŠĘ VĖL STOTI Į KIETĄ KOVĄ

„Dabar laimėtoją lemia mažos detalės, tad viskas yra svarbu, ir patirtis, ir griuvimas ant kiekvieno kamuolio“, - pabrėžė Šarūnas Jasikevičius. Jo auklėtiniai antradienį „Žalgirio“ arenoje mes trečiąjį iššūkį Pirėjo „Olympiakos“. Eurolygos ketvirtfinalio nugalėtoją ekipos aiškinsis ir ketvirtadienį, taip pat akistatoje Kaune.

Po dviejų pirmųjų mačų serijos favoritas neaiškus. Graikai, nors ir sykį pralaimėjo savo aikštėje, vėliau atsigriebė ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:1. Pasak Š.Jasikevičiaus, jo ekipos nė kiek nejaudina, kad teks žaisti kiek neįprastomis sąlygomis – krepšinio parketas bus paklotas ant „Žalgirio“ arenoje išlieto ledo. Po to dangą vėl teks nuimti ir užleisti vietą ledo ritulininkams, dalyvaujantiems pasaulio čempionato 1B diviziono kovose.

– Kelios pastarosios dienos turbūt buvo labai intensyvios?

– Kaip tik nebuvo. Pavyko atsigauti, ramiau pagyventi. Dabar esame iš naujo pasiruošę kibti į kovą.

– Kokie akcentai iš antrųjų rungtynių pabrėžiami prieš trečiąjį mačą?

– Prarasta mūsų agresija. Tai pasijautė ir kovojant dėl kamuolių ir tapo lengvais „Olympiakos“ taškais. Atsibudo jų metikai, ko jie negalėjo padaryti, nes daug lengvų metimų išmetė mums dar neturint keturių pražangų. Kažkurie sprendimai pristabdė mūsų agresiją. Nustojome žaisti ir pradėjome taupyti jėgas, nors to tikrai negalime sau leisti. Nevalia, kad mums nesisektų puolant. Šeimininkai žaidė agresyviai, šių rungtynių jie negalėjo pralaimėti. Galime iš jų pasimokyti. Taktika yra tikrai svarbi, bet pirmame mače kovojome tikrai geriau. 

– Kiek apsunkino situaciją nežinia dėl to, kokios sudėties „Olympiakos“ žais?

– Jie visą laiką žaidžia įprastai. Tad rengiamės kovoti su visais. Žinoma, visas žaidimas sukasi apie Vassilį Spanoulį, tad labai daug dėmesio skiriame jam. Jis tikrai žaidžia puikią seriją, pataiko daug sunkių metimų, bet su tuo esame susidūrę kiekvienose rungtynėse. Mums reikia žaisti agresyviau, kiečiau gintis ir pamažinti varžovų pelnomų lengvų taškų. Pirmose rungtynėse jie laikėsi dėl tų sunkių Spanoulio metimų, bet antrosiose lengvų metimų buvo per daug.

– „Olympiakos“ laimėjo, kai Spanoulis žaidė mažiau. Gal jis jau nebegali vienas ištempti visos serijos?

– Antrose rungtynėse atsirado tam tikri „x faktoriai“, bet rezervų turime ir mes. Reikia visą kūną, galvą ir širdį palikti aikštėje.

– Labai retas atvejis, kad antrosiose rungtynėse Paulius Jankūnas neišmetė nė vieno metimo. Ką padarė „Olympiakos“ gynyba?

– Jie kažkiek lieka su juo, rizikuoja palikdami situacijų kitiems žaidėjams. Tada atsiranda galimybės mūsų gynėjams lįsti į baudos aikštelę, jie nedaro vadinamo „step out‘o“. Mes akcentuojame, kad gynėjams reikia žaisti agresyviau, kurti žaidimą. Nenaudojame Pauliaus tiek, kiek tai darėme sezono metu, bet bandysime jį įvesti į žaidimą.

– Kaip komanda reaguoja į atkrintamųjų varžybų pergalę, pralaimėjimą, ažiotažą?

– Jie reaguoja labai gerai. Tikiuosi, su kiekvienomis rungtynėmis jie reaguos dar geriau. Manau, jiems reikia dar labiau „užsivesti“. Man tos frazės „patirtis“, „namų pranašumas“... Namų pranašumas yra gerai, kai žaidi gerai. Nes sirgaliai tiek ten, tiek Kaune reaguoja panašiai. Ten gerbėjai gal yra karštesni, tačiau tiek Pirėjuje, tiek Kaune jie palaiko labiau, kai žaidi geriau. Graikjoje matėme, kad trečiajame kėlinyje arenoje buvo tylu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS