Slovėnų šedevras: dviejų milijonų tauta nukarūnavo čempionus | Diena.lt

SLOVĖNŲ ŠEDEVRAS: DVIEJŲ MILIJONŲ TAUTA NUKARŪNAVO ČEMPIONUS

  • 3

Čempionai, traukitės iš kelio – Europos krepšinis turės naują karalių. Tiesą pasakius, karalaitį jis jau turi.

Krepšinio vunderkindo Luka Dončičiaus ir Slovėnijos krepšinio legendos Gorano Dragičiaus vedama Balkanų tauta Europos čempionato pusfinalyje 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15) pranoko pastarųjų pirmenybių čempionę, Ispanijos rinktinę ir pirmą kartą šalies istorijoje žais Europos čempionato finale.

Vos 2 milijonus gyventojų turinti Slovėnija jau yra tikra ir dėl dar vieno pirmojo karto – medalių. Dar niekada per šalies nepriklausomybės laikotarpį to ji nebuvo pasiekusi.

Slovėnų gretose žibėjo didžiausias Europos krepšinio talentas. Aštuoniolikmetis Dončičius pelnė 11 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, taip būdamas per plauką nuo trigubo dublio. Jis turėjo gausybę pagalbininkų.

Dar keturi Slovėnijos rinktinės krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių, o skirtingais momentais komandą tempė ir Dragičius, ir natūralizuotas amerikietis Anthony Randolphas, ir po krepšiais su broliais Gasoliais sėkmingai besigrūmęs Gašperas Vidmaras.

Pirmavę beveik visas rungtynes, slovėnai pergalingą persvarą susikrovė trečiajame kėlinyje. Be vargo rinkdami taškus ir solidžiai stovėdami gynyboje, slovėnai pabėgo 73:55 ir pasiuntė ispanus į nokdauną, iš kurio jie nebepakilo.

Kai ketvirtajame kėlinyje vienas po kito slovėnų metimai skrodė tinklelį, pergale jie ėmė džiaugtis nė nesulaukę rungtynių pabaigos. Kartu su jais tribūnose šėlo ir būrys sirgalių.

Tritaškius taikliau nei dvitaškius pataikę Slovėnijos krepšininkai dar per pirmąją mačo pusę iš toli pasižymėjo 10 kartų, o iš viso pataikė 14 sykių iš 25 bandymų (56 proc. taiklumas).

Finale slovėnai žais su Serbijos – Rusijos poros laimėtoja.

Ispanai Europos čempionato finale nežais vos antrą kartą per paskutiniuosius šešis turnyrus. 2013 metais Slovėnijoje jie pasidabino bronza.

Ispanijos rinktinė: Pau Gasolis 16 (6/15 metimai), Ricky Rubio 13 (5/12 metimai), Marcas Gasolis 12 (10 atk. kam.), Sergio Rodriguezas 9.

Slovėnijos rinktinė: Anthony Randolphas 15 (3/3 trit.), Goranas Dragičius 15 (6/15 metimai), Klemenas Prepeličius 13, Gašperas Vidmaras 12, Luka Dončičius 11 (12 atk. kam., 8 rez. perd.).

GALERIJA

  • Slovėnų šedevras: dviejų milijonų tauta nukarūnavo čempionus
  • Slovėnų šedevras: dviejų milijonų tauta nukarūnavo čempionus
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sigitas Vyriškis

O jeigu butu zaides Sabonis ir Marciulionis, o jeigu dar ir Jacikevicius ir Karnisovas tai tikrai butumem laimeje. Mes vistiek esam pasualio cempijonai. Mes jonai, milijonai! Yo! Lietuva, Sabonis, Lietuva yra stipriausia pasaulyje krepsinio valstybe. Sabonis yra krepsinio prezidentas! Mes nebijom jokiu zapod, zapod! Sony Hitachi Kokki!

kaunietis

mums labai reikia gerų metikų, nes pažiūrėjus į slovėnų bei ispanų žaidimą , Į AKIS KRITO , kad slovėnai labai gerai meta tritaškius ir labai protingai žaidžia, neperskuba, bet greiti...

neTRENERIS

Ir šias, ir su latviais rungtynes mūsų treneriai turėtų paimti ir...studijuoti kaip mokomąją programą. Ypač pusfinalyje matėsi kaip protingai , nedarydami vaikiškų klaidų, žaidė slovėnai. Jie nelėkė akis išdegę ir nešvaistė kamuolių kur papuola, bet žaidė greitai, visi, ir galvodami...Kas dažnai yra priešingai mūsų stovykloje, kur visi stovi aplink baudos aikštelę, o likus 5-3 sekundėms puola belekaip pulti , belekaip pasuoti ir belekaip mesti...O metikus reikia rinktis naujus [slovėnai kokie jauni...] . Juk galima rasti ir Žalgiryje, ir kitose komandose geresnius metikus , nei Milaknis ar kiti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS