T. Parkeris: septynis kartus bandėme ir pagaliau pavyko | Diena.lt

T. PARKERIS: SEPTYNIS KARTUS BANDĖME IR PAGALIAU PAVYKO

Vieno geriausių visų laikų Europos krepšininkų Tony Parkerio svajonė išsipildė. San Antonijo „Spurs“ žvaigždė po daugybės metų sugebėjo atvesti savo šalies rinktinę į Europos krepšinio viršūnę. Senojo žemyno olimpe prancūzai įsitaisė pirmąjį kartą.

Slovėnijoje vykusio 38-ojo žemyno čempionato finale „Les Bleus“ 80:66 įveikė Lietuvą, o T.Parkeris buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju bei išrinktas į simbolinį čempionato penketą.

„Tai labai didi pergalė mūsų šaliai. Sunku apibūdinti savo jausmus. Visi atletai, mano šeima, draugai mane labai palaikė. Ši kelionė buvo neįtikėtina. Nekeisčiau jos į nieką. Ilgai ėjome link šio tikslo, prieš tai laimėjome sidabrą, o dabar galiausiai auksą. Finale buvo geriausios mūsų rungtynės. Puikiai sužaidė visa komanda, - džiaugėsi T.Parkeris. - Mes pasimokėme po 2011 metų čempionato,  patobulėjome. Gerai žaidėme ketvirtfinalį, puikiai su Ispanija pusfinalyje, bet šįkart sužaidėme geriausias rungtynes. Septynis kartus bandėme laimėti šį trofėjų ir pagaliau jį gavome.“

Vos tik atsiėmęs visus savo individualius prizus bei čempiono medalį T.Parkeris padovanojo juos tribūnoje finalo mačą stebėjusiai savo sužadėtinei Axellei Francine.

Tiesa, ar kitąmet T.Parkeris vėl vilkės Prancūzijos rinktinės marškinėlius ir žais Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate, kol kas neaišku. Neseniai krepšininko tėvas Prancūzijos žiniasklaidai užsiminė, kad ateinančią vasarą jo sūnus norėtų skirti poilsiui. Iki šiol T.Parkeris planetos pirmenybėse dar nėra žaidęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS