Trenerio priekaištai skambėjo ir po pergalės | Diena.lt

TRENERIO PRIEKAIŠTAI SKAMBĖJO IR PO PERGALĖS

Kauno moterų krepšinio ekipoms pastaroji savaitė klostėsi skirtingai. Jei rajonui atstovaujančios „Hoptrans-Sirenos“ įsirašė dvi pergales paeiliui, tai „Aistės-LSU“ ir toliau skaičiuoja nesėkmes.

„Nežinau, kokia kalba kalbėti su auklėtinėmis. Gal itališkai, ispaniškai ar portugališkai“, - svarstė Linas Šalkus.

„Hoptrans-Sirenų“ komandos trenerio neužliūliavo auklėtinių pergalės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate. Kauno rajono ekipa šeštadienį įsirašė 6-ąjį laimėjimą per 10 mačų, išvykoje 71:69 (14:16, 12:15, 27:19, 18:19) įveikusi Klaipėdos „Fortūnos“ ekipą. Uostamiesčio krepšininkėms tai buvo 8-oji nesėkmė. Nors dvikova vyko taškas į tašką, jos pabaigą sėkmingiau sužaidė viešnios. Pergalę joms lėmė taiklūs gynėjos Santos Okockytės baudų metimai.

„37 minutes įspūdžiai tikrai blogi, o likusias 3 minutes žaidėme taip, kaip mokame, aštrinome žaidimą, išsiveržėme į priekį“, - komentavo L.Šalkus.

Tiesa, treneris pabrėžė pasigendąs kokybiškesnio jo nurodymų išpildymo.

„Tik pasakai, nebauduojame, panos, iškart bauda. Vėl pasakai – nebauduojam, vėl bauda“, - dėstė jis.

Strategas pabrėžė puolėjos Kornelijos Balčiūnaitės, pelniusios 9 taškus ir atkovojusios 11 kamuolių, indėlį. Kaunietė surinko 24 naudingumo balus. Taip pat pagyrimų teko ir S.Okockytei. Pastaroji ekipos naujokė „Hoptrans-Sirenų“ sudėtyje žaidė tik antrą mačą, tačiau pelnė 26 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, prarado 6 kmauolius.

„S.Okockytė mums daug pridėjo, bet jai reikia laiko, kad tiek ji, tiek komanda ją geriau suprastų“, - aiškino L.Šalkus.

S.Okockytė buvo pastebima ir per penktadienio dvikovą namuose su „Šiauliais-Universitetu“. Kauno rajono atstovės šiaulietes sutriuškino 96:65, o įžaidėja surinko 25 taškus.

Pergalių serija „Hoptrans-Sirenoms“ leido priartėti prie lygos lyderių trejeto.

Tuo tarpu, Kauno „Aistės-LSU“ iki sekmadienio akistatos su viena čempionato favoričių Marijampolės „Sūduva“ žengė priešpaskutinėje, 6-ojoje vietoje. Jų kraityje buvo vos 2 laimėjimai.

Ne itin kaunietėms sekasi ir Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionate. Šią savaitę jos dusyk kapituliavo mačuose su Odesos „Interchim-SDIUSŠOR-2“. Ukrainietės, Lietuvoje per 4 dienas atlaikiusios iš viso 4 rungtynių maratoną, sunkiai, bet abu kartus pranoko šeimininkes.

Pirmoji akistata baigėsi 68:62, o antrojoje ekipas skyrė vos vienas taiklus tolimas metimas – 59:56. Pastarajame mače likus žaisti 1 min. 43 sek. Laura Želnytė tritaškiu metimu sumažino skirtumą iki minimumo (56:57), tačiau persverti rezultato be susižeidusios savo rezultatyviausios žaidėjos Jolantos Marmienės rungtyniavusiai „Aisčių-LSU“ ekipai nebepavyko. Geriausios rungtynių žaidėjos prizas kauniečių gretose atiteko Šarūnei Melinauskaitei, pelniusiai 16 taškų (7 rezultatyvūs perdavimai, 7 atkovoti kamuoliai, 6 klaidos).

LSU komanda, Baltijos pirmenybėse sužaidusi 5 rungtynes, lieka be pergalių. A grupėje pirmauja „Sūduva“ ir „Interchim-SDIUSŠOR-2“, laimėjusios po 4 kartus.

Gairės: sirenos, Aistės, LMKL
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS