V. Ginevičius po „Žalgirio“ varžybų maratono: dabar bus lengviau | Diena.lt

V. GINEVIČIUS PO „ŽALGIRIO“ VARŽYBŲ MARATONO: DABAR BUS LENGVIAU

Alinantys mūšiai su Eurolygos čempionu, vicečempionu ir finalo ketverto šeimininku. Startinį penkių rungtynių maratoną atlaikę Kauno "Žalgirio" krepšininkai gali trumpam atsikvėpti. Šią savaitę jų laukia akistata su pergalių dar neragavusia Podgoricos "Budučnost".

Nedaug trūko, kad į Podgoricą LKL čempionai būtų iškeliavę itin pakilios nuotaikos. Praėjusį penktadienį tris kėlinius lygiai kovoję šeimininkai 79:90 nusileido Madrido "Real" kariaunai. Šeimininkų neišgelbėjo ir Pauliaus Jankūno geriausios sezono rungtynės. Kauniečių kapitonas surinko 27 naudingumo balus, per 22 min. pelnęs 18 taškų (9/12 dvitaškių), atkovojęs 7 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus. Svečiai atsakė įspūdingais Rudy Fernandezo tritaškiais bei "centro" Gustavo Ayono galingu pasirodymu. 208 cm ūgio meksikietis pelnė 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius bei surinkęs 30 naudingumo balų tapo naudingiausiu 5-ojo turo Eurolygos žaidėju.

Akistatą su karališkuoju klubu, dar nežinančiu pralaimėjimo kartėlio, bei žalgiriečių sezono pradžią aptarėme su buvusiu komandos nariu, dabar treneriu dirbančiu Vidu Ginevičiumi.

– Eurolygos reguliariajame sezone komandos sužaidė po penkis mačus iš 30-ies. Koks tas įvadinis etapas buvo "Žalgiriui"?

– Sudėtingas tvarkaraštis užgrūdino. Vyrai tikrai gerai žaidė su pačiomis stipriausiomis praėjusio sezono komandomis. Kitas dalykas, kad po praėjusio sezono sirgaliai tikisi taip pat labai daug. Esą, mes tapome trečia Eurolygos komanda, tad turime tokia išlikti ir šiemet. Bet prie pergalių paprasta tik įprasti, o jas pakartoti kur kas sudėtingiau. Prisiminkime, kad praėjusio sezono startas buvo dar blogesnis, bet palaipsniui viskas pasikeitė.

– Po penkių turų Kauno klubas turi dvi pergales ir tris pralaimėjimus – rikiuojamės dešimtoje vietoje. Ar ta pozicija atspindi šiemetės ekipos galimybes?

– Visą laiką norisi kažko geriau, tačiau vaizdas nėra blogas. Juolab kad dabar seks šiek tiek lengvesnis etapas. Žinoma, netrukus po Podgoricos laukia ir Maskvos CSKA, ir Pirėjo "Olympiakos", bet kauniečiai turėtų pakilti aukščiau.

– Pergalė penktadienį prieš stipriausią praėjusio sezono Eurolygos komandą, ko gero, būtų pakeitusi ir visą starto vertinimą. Ko pritrūko iki šio simboliškai galbūt svarbesnio nei kiti laimėjimo?

– Kaip Šaras sako, plano nevykdymas. Trys kėliniai buvo geri, žaidėjai viską laikė savo rankose, o paskui prasidėjo keisti jų veiksmai ir sprendimai, kažkas jų galvoje apsivertė. Sunku tai paaiškinti, bet faktas, kad tokio lygio varžovas kaip "Real" tuo iškart pasinaudojo.

– Su "Real" solidžiai atrodė Nate’as Woltersas. Amerikietis ne tik taikliai atakavo varžovų krepšį, bet ir asistavo ekipos draugams. Tačiau kiti "Žalgirio" naujokai buvo beveik nepastebimi…

– Sakyčiau, kad šio sezono naujokai prie Š.Jasikevičiaus taktikos, reikalavimų pritampa netgi geriau nei pernykščiai. O optimaliai įsilieti į kolektyvą reikia daugiau laiko. Taip, N.Woltersas nuolat duoda apčiuopiamos naudos, bet ir kiti legionieriai pasižymi atskirose rungtynėse. Tarkime, į Kauną grįžęs Leo Westermannas jau nukalė pergalę svarbiose LKL varžybose, ką tik atvykęs Derrickas Waltonas taip pat vaizdo negadina. Gal kiek sunkiau sekasi Thomasui Walkupui, bet jis labiau komandinis žaidėjas, todėl paiso kolektyvo interesų. LKL pirmenybėse po krepšiais smagiai darbuojasi jaunasis Laurynas Birutis. Neabejoju, kad naujokai šį sezoną pateisins komandos viltis.


Komentarai

Šarūnas Jasikevičius ("Žalgiris"): "Skausmingas pralaimėjimas, nes varžovams patys įteikėme pergalę. Sukurti žaidybinį planą nebuvo kažkas sunkaus. Turėjome aibę pranašumų, aibę dalykų, kur galėjome juos nubausti, bet kiekvieną sykį, kai tik išeidavome į priekį, įsimylėdavome save ir nustodavome kentėti. Pradėdavome žaisti laisvą ir gražų "Real" krepšinį, nors jo žaisti negalime."

Paulius Jankūnas ("Žalgiris"): "Pabaigoje paleidome rungtynes. Treneriai minėjo, kad smulkios detalės lėmė: neatkovotas kamuolys, klaida, nesusikalbėjimas ginantis, o "Real" pataikė tritaškius ir pabėgo."

Pablo Laso ("Real"): "Žinojome, kad "Žalgiris" pradės stipriai ir prastai kovojome po krepšiais. Po to sugebėjome padaryti tinkamus pakeitimus. Rungtynių pabaigoje kamuolys judėjo labai gerai, todėl sukūrėme daug laisvų metimų."

Statistika

"Žalgiris"–"Real" 79:90 (32:18, 12:25, 24:19, 11:28). "Žalgirio" arena, 15 105 žiūrovai.

"Žalgiris": P.Jankūnas 18 (9/12 dvit., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), N.Woltersas 16 (5 rez. perd.), B.Daviesas 11, E.Ulanovas 10, A.Milaknis 7, D.Waltonas 5 (4 rez. perd.), A.White'as 4, L.Westermannas ir M.Grigonis po 3, A.Kavaliauskas 2.

"Real": A.Randolphas 16, R.Fernandezas 15 (5/7 trit.), G.Ayonas 13 (10 atk. kam., 4 rez. perd.), S.Llullas 10, J.Carrollas 9.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 31/50 (62 proc.) ir 21/40 (53 proc.), tritaškių – 4/9 (44) ir 11/23 (48), baudų metimų – 5/10 (50) ir 15/22 (68). Atkovota kamuolių – 29 ir 30, perimta -- 6 ir 9. Rezultatyvūs perdavimai – 21 ir 22, klaidos – 18 ir 12.

Rezultatai

Milano "AX Armani Olimpia" – Stambulo "Anadolu Efes" 81:80 (24:17, 19:18, 25:19, 13:26). M.Jamesas 15, V.Micovas 14, A.Gudaitis 13 (11 atkovotų kamuolių), M.Kuzminskas 7 (6 atkovoti kamuoliai) / A.Moermanas 23, V.Micičius 15, T.Pleissas 10.

Podgoricos "Budučnost" – Atėnų "Panathinaikos" 67:72 (15:18, 16:13, 16:19, 20:22). A.Omičius 16 (10 atkovotų kamuolių), N.Ivanovičius 12, E.Clarkas 9 / D.Thomasas 14, I.Papapetrou 13, N.Calathesas 10 (9 rezultatyvūs perdavimai), L.Lekavičius 3.

Maskvos srities "Chimki" – Las Palmaso "Gran Canaria" 87:72 (25:21, 24:12, 28:20, 10:19). A.Švedas 24, T.Crockeris 17, A.Gillas 15/ A.Pasecnikas, DJ Strawberry po 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS