Vilnių pamilęs atakų generolas vėl vaikysis savo svajonės | Diena.lt

VILNIŲ PAMILĘS ATAKŲ GENEROLAS VĖL VAIKYSIS SAVO SVAJONĖS

Paskutinės praėjusio sezono akimirkos Lietuvoje Chrisui Krameriui nebuvo pačios maloniausios. Vilniaus „Ryto“ amerikietis birželio mėnesį sostinėje „Litexpo“ rūmuose tik iš šalies stebėjo, kaip LKL trofėjus kilnojamas Kauno „Žalgirio“ žaidėjų rankose.

Šlovės akimirka, apie kurią 30-metis atakų organizatorius tyliai svajojo visus metus, liko nepasiekta.

„Nebaigti reikalai tam ir vadinami nebaigtais, kad juos būtų galima sutvarkyti“, – šypteldamas juokais tinklalapiui „BasketNews.lt“ pridūrė Krameris.

Šis „Ryto“ įžaidėjas Europoje leidžia didžiąją savo karjeros dalį, nuo 2011-ųjų, tačiau savo krepšininko kelyje dar niekada nėra tapęs šalies čempionu.

Vokietijoje Krameris žaidė Viurcburgo ir Oldenburgo klubuose, tačiau prie senos savo svajonės labiausiai buvo priartėjęs gindamas Lietuvos sostinės ekipos spalvas.

Vis dėlto, čia jo svajonės atsitrenkė į žaliai baltą sieną. Kaip dabar sako pats Krameris, tokie pralaimėjimai užknisa labiausiai.

„Tiesa ta, kad aš nekenčiu pralaimėti finale, – kraipydamas galvą mąstė Krameris. – Tu nori atiduoti viską, kad sezoną baigtum su iškelta taure, bet tai daro tik viena komanda. Dabar tai norėsime padaryti mes.

Galime tai vadinti nebaigtais reikalais ar kaip norite, bet aš niekada nesu laimėjęs titulo. Buvo šalies taurė, bet pagrindinio titulo – niekada. Noriu tai padaryti čia, su „Ryto“ komanda. Vietoje, kuri turi nuostabius sirgalius ir gražias tradicijas.“

Kita vertus, to sezono Krameris blogu nevadina.

Gynėjas puikiai žinojo, iš kokios duobės praėjusį sezoną pradėjo lipti veidą pakeitęs „Rytas“, todėl patekimą į LKL finalą ir jame mestą pirštinę „Žalgiriui“ amerikietis vertina kaip teigiamą postūmį.

Lietuvoje Krameriui neblogai sekėsi ir statistiškai. Čia jis LKL pirmenybėse vidutiniškai pelnė po 8,4 taško, atliko po 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13,3 naudingumo balo. Maža to, sezonas buvo vainikuotas ir geriausiai besiginančio LKL žaidėjo apdovanojimu.

Lietuvoje 191 cm ūgio gynėjas užsitarnavo varžovų pagarbą, o tarptautinėje rinkoje vėl buvo įdomus ir kitiems klubams.

Tai – Italijos, Prancūzijos, Rusijos ir Vokietijos komandos. Visgi „Ryto“ vadai Linas Kleiza ir Darius Gudelis šiems užbėgo už akių – Krameriui pateikė pasiūlymą, kuris, kaip sako pats amerikietis, buvo labai patrauklus.

„Su klubo pagalba čia patogu man, mano dukrai ir mano šeimai. Suprantu lygą, esu apsipratęs mieste, taigi likti čia buvo logiškas ėjimas. Man apskritai Vilnius yra patogus miestas, čia visi kalba angliškai, man jis nėra pernelyg mažas.

Aišku, eismas ir kamščiai čia būna tai, kas erzina, nes man atrodo, kad niekada negali žinoti, kada Vilniuje į juos pateksi. Mes mylime šį miestą. Mylime nuostabų senamiestį, mums patinka lipti į Gedimino kalną, čia randame įdomių dalykų. Mums čia patinka“, – pasakojo Krameris.

Pokalbio metu įžaidėjas ne kartą užsiminė apie norą pakovoti dėl trofėjaus. Prisėdęs ant LED reklamos stendo Krameris žvelgė į komandos draugus, tarp kurių jau neberado gerais bičiuliais tapusių veteranų – Traviso Petersono, Jimmy Barono ir Beno Madgeno.

„Taip, jų visų čia labai pasiilgstu“, – šyptelėjo Krameris.

Tačiau yra kitų pajėgių vaikinų. Tokių kaip legionieriai Dominique’as Suttonas, Mattas Farrellas, atvyksiantis D.J. Seeley ar pajėgūs lietuviai, su kuriais Krameris dar nespėjo artimai susipažinti.

Kol kas „Ryto“ arenoje dar sportuoja ir ne vienas jaunas žaidėjas, kurie pernai net nebuvo registruoti komandos sudėtyje.

Sostinės klube po vasaros pokyčių liko viso labo keturi pernykščiai Kramerio komandos draugai – Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Deividas Sirvydis ir Martynas Echodas.

Krameris pripažįsta – tokia situacija jam nėra įprasta.

„Be jokios abejonės, man tai nauja, – atviravo pašnekovas. – Tarkime, kai rungtyniavau Vokietijoje, tokių pokyčių man neteko išgyventi apskritai. Dabar mes turime keturis komandoje likusius vaikinus ir penkis, priskaičiavus Deividą (Sirvydį).

Kita vertus, vasarą mūsų komanda gavo gerų detalių – ir amerikiečių, ir lietuvių. Visuomet sakau, kad naujas sezonas yra naujas iššūkis. Taigi tam iššūkiui dabar turime naują komandą. Daug kas pasikeitė? Gerai, tuomet reikia susipažinti su jos galimybėmis ir eiti kautis. Tikiu, kad treneris Adomaitis mus paruoš taip, kad būsime sėkminga komanda.“

Būtent su naujuoju „Ryto“ strategu Krameris turėjo jau ne vieną pokalbį. 44-erių specialistas su amerikiečiu susisiekė vos pasibaigus praėjusiam sezonui, kai gynėjas dar nebuvo palikęs Lietuvos prieš kelionę namo.

Tuomet Adomaičio sugrįžimas į „Rytą“ jau nebebuvo jokia paslaptis, o visus tuos LKL finalų metu komandą drebinusius gandus seniai girdėjo ir pats Krameris.

Tiesa, tąkart pasikalbėjęs su Adomaičiu atletas nežinojo svarbiausio – ar jis liks su juodai raudonai balta apranga.

O kokį įspūdį pokalbių metu patyrusiam gynėjui palieka treneris?

„Taip, su treneriu turėjau labai gerą pokalbį vasarą, prieš man išvykstant namo. Dabar, pasirašius naują sutartį, taip pat pamatau, kad jis yra geras treneris, kuris visada nori viską paaiškinti. Manau, kad jis yra kitoks treneris nei Kurtinaitis. Tarp jų tikrai yra skirtumų. Pavyzdžiui, jau dabar aišku, kad šį sezoną didesnį dėmesį skirsime gynybai“, – aiškino Krameris. 

Stipriai pasikeitusi sudėtis, pasikeitęs treneris ir net logotipas ant krūtinės. Su visa pokyčių puokšte „Ryto“ atakų generolas pradeda dar vieną vilčių kupiną kelionę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ert

Nu ir antraštė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS