Vyrų ir jaunių rinktinės: išbandymai – skirtingi | Diena.lt

VYRŲ IR JAUNIŲ RINKTINĖS: IŠBANDYMAI – SKIRTINGI

„Tikimės, kad jie užpildys pagrindinės sudėties spragas“, – teigė Lietuvos vyrų krepšinio rezervinės rinktinės strategas Darius Songaila, pasiūlęs kolegai Kaziui Maksvyčiui dar tris žaidėjus.

Turi šansų įsitvirtinti

D. Songailos vadovaujami rezervininkai sužaidė trejas draugiškas rungtynes su Jordanijos nacionaline komanda ir šventė pergales – 107:69, 93:75, 101:75.

Rezultatyviausiai žaidė Deividas Sirvydis (surinko iš viso 46 taškus), Matas Jogėla (45 tšk.), Laurynas Beliauskas (42 tšk.).

Pagrindinę rinktinę, kuri treniruojasi Palangoje, papildė D. Sirvydis, M. Jogėla ir Dovydas Giedraitis (per tris mačus su jordaniečiais pelnė 20 tšk. ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus).

„Manau, jie visi turi šansų įsitvirtinti joje. Priklausys nuo požiūrio į darbą, kaip žais“, – reziumavo D. Songaila.

Anksčiau į K. Maksvyčio treniruočių stovyklą iš rezervinės komandos persikėlė Gabrielius Maldūnas.

ltu.basketball nuotr.

Sugrįžo I. Brazdeikis

Vakar į darbą Lietuvos pajūryje kibo ir iš JAV sugrįžęs Ignas Brazdeikis. Dar laukiama Ąžuolo Tubelio.

Pirmieji į treniruočių stovyklą atvyko Jonas Valančiūnas, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Eigirdas Žukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejūnas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas, Laurynas Birutis.

Liepos 29-ąją K. Maksvyčio vadovaujama rinktinė Panevėžyje išmėgins jėgas su Ukrainos krepšininkais.

Kitą savaitę numatytos kontrolinės rungtynės su Sakartvelo (rugpjūčio 1-ąją Kaune) ir Suomijos (4 d. Tamperėje) ekipomis.

„Manau, mūsų žaidimas bus labai komandinis. Daug naujų žaidėjų, bet nedaug individualybių. Būsime darni visuma, tikiuosi, tai ir lems gerus rezultatus pasaulio čempionate“, – svarstė R. Jokubaitis.

Pratybos: K. Maksvyčio vadovaujami žaidėjai kaupia jėgas pirmai kontrolinei dvikovai. ltu.basketball nuotr.

Serbų nuostoliai

Nuostolius jau atskleidė Serbijos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Svetislavas Pesičius.

Liepos 29-ąją K. Maksvyčio vadovaujama rinktinė išmėgins jėgas su Ukrainos krepšininkais.

Jo išplėstiniame 20 žaidėjų sąraše nėra nei NBA žvaigždės Nikolos Jokičiaus, nei buvusio Kauno žalgiriečio Vasilijės Micičiaus.

Be to, nacionalinei komandai nepadės Vladimiras Lučičius, Nikola Kaliničius, Aleksandras Mitrovičius. Abejojama net dėl preliminarioje paraiškoje esančių Aleksejaus Pokuševskio, Stefano Jovičiaus, Ognjeno Jaramazo galimybių.

„Kelis kartus atvirai kalbėjausi su N. Jokičiumi. Jis pareiškė, kad po NBA sezono jaučiasi visiškai išsekęs fiziškai ir psichologiškai, todėl nepasirengęs imtis naujos atsakomybės“, – sakė S. Pesičius.

Serbai pasaulio čempionato B grupėje varžysis su Pietų Sudano, Puerto Riko ir Kinijos krepšininkais.

Šiandien – aštuntfinalis

Pozityvių nuotaikų sumažėjo Lietuvos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio rinktinėje.

Trenerio Remigijaus Bardausko vadovaujama komanda Europos čempionato A grupėje 98:101 pralaimėjo Izraelio ekipai, 99:80 įveikė švedus ir net 69:92 nusileido prancūzams.

Šiandien aštuntfinalyje mūsiškių laukia akistata su turkais, kurie B grupėje 78:63 privertė kapituliuoti lenkus, 81:69 – kroatus ir 67:74 pripažino vokiečių pranašumą.

Jeigu lietuviams pavyktų palaužti Turkijos krepšininkus, ketvirtfinalyje tektų susikauti su čempionato favoritais ispanais arba čekais.

Aštuntfinalyje taip pat varžysis Prancūzijos ir Lenkijos, Slovėnijos ir Italijos, Izraelio ir Kroatijos, Serbijos ir Danijos, Vokietijos ir Švedijos, Graikijos ir Suomijos aštuoniolikmečiai.

GALERIJA

  • Pratybos: K. Maksvyčio vadovaujami žaidėjai kaupia jėgas pirmai kontrolinei dvikovai.
  • Pratybos: K. Maksvyčio vadovaujami žaidėjai kaupia jėgas pirmai kontrolinei dvikovai.
  • Vyrų ir jaunių rinktinės: išbandymai – skirtingi
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS