„Warriors“ – ketvirtame NBA finale iš eilės | Diena.lt

„WARRIORS“ – KETVIRTAME NBA FINALE IŠ EILĖS

  • 0

Vakarų fronte nieko naujo. NBA čempionų titulą ginantis „Golden State Warriors“ sugebėjo laimėti Vakarų konferencijos finalo lemiamą septintą mūšį varžovo teritorijoje prieš reguliaraus sezono nugalėtoją „Houston Rockets“ 101:92 (19:24, 24:30, 33:13, 25:23) ir ketvirtą sezoną iš eilės žais superfinale.

Pirmoje rungtynių pusėje Teksaso klubas turėjo milžinišką 15 taškų pranašumą, bet po didžiosios pertraukos tritaškių salvėmis pratrūko Stephenas Curry.

Pirmą kartą nuo 1979-ųjų abiejų konferencijų finaluose prireikė visų septynių akistatų, bet ketvirtus metus paeiliui dėl čempionų karūnos kausis vis tiek tie patys klubai – „Warriors“ ir LeBrono Jameso vedamas „Cleveland Cavaliers“.

„Auksinės valstijos“ ekipa šventė pergalę 2015 metais ir pernai. L.Jamesas su kompanija – 2016-aisiais.

Lemiamą septintą konferencijos pusfinalio dvikovą šeimininkai pradėjo uraganišku tempu, o „Warriors“ lyderiai Draymondas Greenas ir Kevinas Durantas jau pirmosiomis minutėmis kaip reikiant apsibarė.

Jamesas Hardenas išprovokavo trečią Klay'aus Thompsono pražangą mesdamas tritaškį ir inicijavo šeimininkų spurtą 7:0, po kurio „Rockets“ šovė į priekį 15:9.

Bet tuomet svečius į priekį pradėjo traukti K.Durantas. „Warriors“ lyderį S.Curry „Rockets“ gynybai pavyko supančioti, bet K.Durantas buvo sunkiai įmenama mįslė jau rungtynių pradžioje.

Po pirmojo kėlinio švieslentė rodė šeimininkų persvarą 24:19.

Šventines nuotaikas „Rockets“ pratęsė ir po pertraukėlės. Steve'as Kerras trumpam pasodino S.Curry ant suolo ir šeimininkai tuo žaibiškai pradėjo naudotis, pirmą kartą įgydami dviženklę persvarą 34:23.

Kėlinio viduryje po J.Hardeno perimto kamuolio ir dėjimo puikiai kamuolius po varžovų krepšiu rinkusių Mike'o D'Antoni vyrų pranašumas pasiekė rekordinę 15 taškų žymą (48:33).

S.Curry ir K.Thompsono tritaškiai leido „Warriors“ vėl įkvėpti kiek daugiau oro, bet labai kietai besigynę ir nuostabiai kitoje aikštės pusėje aukštaūgį Clintą Capelą išnaudoję šeimininkai įpusėjus mačui turėjo dviženklį pranašumą – 54:43.

Bet čempionai kelti baltos vėliavos nesiruošė. Po didžiosios pertraukos „Warriors“ akivaizdžiai pagerino gynybą ir pradėjo žaibiškai artėti.

Įpusėjus ketvirčiui, po S.Curry tritaškio iš aikštės krašto deficitas siekė jau tik tris taškus, o netrukus iš toli smeigė ir K.Durantas – 61:61.

Tačiau tai buvo tik pradžia. Kamuolys vis dažniau buvo S.Curry rankose, gynėjas drąsiai ėmėsi iniciatyvos ir vieną po kito įleido dar tris tolimus metimus.

Prieš tokį vaizdą M.D'Antoniui teko tik skėsčioti rankomis. Fantastišku tempu pirmuosius du kėlinius skriejusi „Rockets“ raketa taip pat staigiai pradėjo smigti žemyn. Prieš ketvirtą kėlinį „Warriors“ jau turėjo 7 taškų pranašumą – 76:69.

Trečio ketvirčio metu S.Curry pelnė 14 taškų, K.Durantas – 10, o kėlinuką šeimininkai pralaimėjo net 13:33.

Apsukų šeimininkai nesumažino ir po pertraukėlės. K.Thompsonas pataikė iš toli ir „Warriors“ persvara tapo dviženklė – 83:73. Nors šeimininkai dar bandė gelbėtis, Ouklando ekipos pranašumą paskutinėmis minutėmis sėkmingai gynė K.Durantas.

Teksaso komandos svajonė po daugiau nei dviejų dešimtmečių sugrįžti į NBA finalą baigėsi nesėkmingai. Paskutinį kartą dėl Larry O’Brieno trofėjaus „Rockets“ kovojo 1995-aisiais.

Šeimininkams šiame mače teko verstis be dešinę čiurną susižeidusio Chriso Paulo. „Warriors“ gretose trečią dvikovą paeiliui praleido kairę koją susimušęs Andre Iguodala.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 32, Ericas Gordonas 23, Clintas Capela 20, PJ Tuckeris 10.

„Warriors“: Kevinas Durantas 34, Stephenas Curry 27, Klay'us Thompsonas 19, Draymondas Greenas 10.

Gairės: Warriors, NBA
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS