Viltis apie atkrintamąsias varžybas teks pamiršti | Diena.lt

VILTIS APIE ATKRINTAMĄSIAS VARŽYBAS TEKS PAMIRŠTI

„Mums svarbiau esame mes patys – mūsų žaidimas, kova, žaidimo kokybė. Jeigu bus kokybė, šansai yra geri“, - prieš išvyką į Rygą dėstė Kęstutis Kemzūra. Jo diriguojamas Vilniaus „Wolves“ Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre nė iš tolo neprilygo Slobožanskės „Prometey“ 64:91.

"Tikiuosi susikaupimo, kieto žaidimo ir žaidimo kartu", - prieš mūšį su Ukrainos komanda vylėsi K. Kemzūra.

Trenerio mintims nebuvo lemta išsipildyti. Nesėkmė akistatoje Latvijoje "vilkams" užkirto kelią į atkrintamąsias varžybas. Reguliariajame čempionate likus žaisti trejas rungtynes nuo šeštoje vietoje esančio Ukrainos klubo „Wolves“ turnyro lentelėje atsilieka 3 pergalėmis ir Vilniuje juos įveikė 14 taškų skirtumu, todėl, per likusius turus susilyginus pergalėmis, aukštesnę vietą dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio užimtų „Prometey“.

Pirmajame ketvirtyje suklydę net 10 sykių „Wolves“, kėliniui įpusėjus, atsilikinėjo 7 taškų skirtumu (9:16). Situacijos nepakeitė ir Kęstučio Kemzūros paprašyta minutės pertraukėlė. „Prometey“ įgijo ir dviženklį pranašumą (21:9), o po pirmųjų 10 minučių pirmavo 29:15. Kėlinio pabaigoje traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo Vaidas Kariniauskas. Antrąjį kėlinį „Wolves“ pradėjo aktyvesne gynyba, kuri pristabdė šeimininkų puolimą, o Jeffery Taylorui pataikius tolimą metimą savo auklėtinius pasitarimui pakvietė jau ir „Prometey“ treneris – 20:32. Po jos „Wolves“ pratęsė sėkmingą atkarpą. Rasheedui Sulaimonui pelnius pirmuosius savo taškus, Vilkų atsilikimas sumažėjo iki vienženklio deficito – 23:32. Netrukus technine pražanga už pastabas arbitrams buvo nubaustas R. Sulaimonas, o iškart po to – ir vilniečių atsarginių suolelis. Ilsėtis komandos išėjo „Prometey“ pirmaujant 49:29.

Per trečiąjį ketvirtį „Wolves“ neteko ir antrojo įžaidėjo, nes Kristupui  Žemaičiui kovoje dėl kamuolio varžovas sutrenkė į veidą. Tolimą metimą pataikė Eigirdas Žukauskas, dvitaškį pridėjo Garrisonas Brooksas, tritaškį įmetė Vitalijus Kozys, o komandas skyrė jau tik 10 taškų (50:60). Vis tik, per likusį laiką spurtu atsakė ir „Prometey“ – 70:52. Paskutiniame ketvirtyje „Wolves“ puolimas niekaip nesugebėjo rasti kelio prie varžovų krepšio.

„Wolves“ ekipai taškus pelnė: Jeffery Tayloras 18, Garrisonas Brooksas 14, Tre‘Shawnas Thurmanas 9, Christianas Mekowulu 6, Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis po 5, Vitalijus Kozys 3, Arnas Beručka ir Rasheedas Sulaimonas po 2. Vaidas Kariniauskas ir Regimantas Miniotas taškų nepelnė.

„Prometey“ gretose Ronaldas Marchas surinko 16, Oleksandras Lipovijus ir Ilja Sydorovas po 13.

Europos taurės turnyre "vilkai" vėl pasirodys žais sausio 24 d. Venecijoje su „Umana Reyer“ (Italija).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kuba

Ar neatrodo, kad Wolves tinkami tik pinigų plovimui...

Savas

Sutinku,turi būt sistema,o ne įmerkti pinigus ir viską laimėti.Kurtinaitis turi sistema,jis dienai neateina,jis žiuri perspektyva.Komanda į kuria subėgo pasipelnyti,o mūsų “žvaigždės” turi kaip save parodyti.Kai žaidžia Žalgiris,net prezidentas neturi progos pasipuikuoti.Kauno arenoj sirgaliai,o visokio plauko povans,ne vieta

Vidas l.

Skauda sirdi, bet visada sergu pries sia komanda. Gal jos pavadininma keist reikia? Pvz, Biznio ziemeliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS