„Žalgirio“ dėlionėje liko du arba trys nežinomieji | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ DĖLIONĖJE LIKO DU ARBA TRYS NEŽINOMIEJI

Kauno „Žalgirio“ vasaros darbai įsibėgėja: liepos mėnesį LKL čempionų klubas pasitiko sudarydamas dvi sutartis su vietos talentais. Edgaras Ulanovas pasirašė naują dvejų metų kontraktą, o į Kauną sugrįžęs Marius Grigonis – trejų metų susitarimą.

24 metų Grigonis į Lietuvą sugrįžta po penkių sezonų užsienyje. Jis užaugo „Žalgirio“ sistemoje, tačiau nuo 19 metų išvyko į Ispaniją, o praėjusį sezoną atstovavo Berlyno ALBA komandai.

Pasirašius sutartis su šiais krepšininkais, „Žalgiris“ ieško dar dviejų arba trijų žaidėjų – priklausomai nuo Aarono White’o situacijos.

„Aaronas gali išvykti tik į Vašingtono „Wizards“ ir jo sprendimas priklausys tik nuo šios komandos, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Paulius Motiejūnas. – Kontrakte numatyta, kad jis sprendimą turi priimti iki liepos 15 dienos, veikiausiai, iki tol jo ir lauksime. Dar ieškome dviejų įžaidėjų – pagrindinio ir jo dublerio.“

Tinklalapis „Eurohoops.com“ skelbė, kad „Žalgiris“ pagrindinio įžaidėjo vietoje matė Nigelį Williamsą-Gossą, kuriam pasiūlė dvejų metų sutartį. Motiejūnas šios informacijos nekomentavo, tačiau Graikijoje skelbiama, kad šis krepšininkas pasiekė susitarimą su Pirėjo „Olympiakos“.

Abu įžaidėjai bus užsieniečiai, bet jau dabar aišku, kad kitąmet „Žalgiryje“ bus vienu lietuviu daugiau nei pernai – Grigonis užims išvykusio užsieniečio poziciją.

Kauno klubas taip pat turės vieną kertinių sezono pabaigos krepšininkų. Nepaisant pranešimų apie galimą kitų komandų susidomėjimą Brandonu Daviesu, „Žalgiris“ yra ramus dėl to, kad šis aukštaūgis sugrįš į Kauną.TO:  0.94

„Jo agentą informavome, kad Brandono niekam neparduosime, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Motiejūnas. – Brandonas turi kontraktą ir lieka Kaune. Labai svarbu išsaugoti kuo daugiau praėjusio sezono komandos, todėl labai džiaugiamės, kad lieka ir Edgaras Ulanovas. Malonu ir dėl Mariaus Grigonio sprendimo, kadangi tai – Kaune augęs krepšininkas.“

„Žalgiris“ šią vasarą atsisveikino su visais įžaidėjais – Kevinas Pangosas susitarė su „Barcelona“, Vasilije Micičius – su Stambulo „Anadolu Efes“, o Beno Udrihas bandys grįžti į NBA. Vietos NBA siekia ir iki liepos 15-osios savo sprendimą pateikti turintis Axelis Toupane’as, tačiau jo taip pat nebesitikima kitą sezoną matyti Kaune.

Šį tarpsezonį „Žalgiris“ taip pat sudarė kontraktus su Thomasu Walkupu ir Antanu Kavaliausku, klubo sistemą papildė ir Martinas Gebenas.

Vietą pagrindinėje sudėtyje gaus centras Laurynas Birutis, o paskutines 13-14 pozicijas užpildys jauni žaidėjai.

Sudėtis kitam sezonui:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija  Žaidėjas  Amžius  Ūgis

SG/PG  Paulius Valinskas  22  191

SG  Marius Grigonis (naujiena)  24  198

SG  Artūras Milaknis  32  195

SG/SF  Thomasas Walkupas (naujiena)  25  193

SF  Edgaras Ulanovas (naujiena)  26  198

SF  Axelis Toupane'as (+1)  25  201

PF  Paulius Jankūnas  34  205

PF  Aaronas White'as (galimybė išvykti į NBA)  25  206

PF  Gytis Masiulis  20  206

C  Brandonas Daviesas  26  208

C  Antanas Kavaliauskas (naujiena)  33  208

C  Laurynas Birutis  20  213

Treneris  Šarūnas Jasikevičius (naujiena)

Sutartys baigėsi:  Kevinas Pangosas (negrįš), Vasilije Micičius (negrįš), Beno Udrihas, Martynas Sajus

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žalgirio fanad

Kodėl niekur neskelbema apie Gebena, juk ir su juo sutartis pasirašyta.

Šančius

Informacija debilui.Baigėsi sutartis,sudarė naują.Jei daeis.

A

Ulanovas su Kavaliausku - naujiena :-)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS