„Žalgirio“ laukia įpykusi „Fenerbahce“ | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ LAUKIA ĮPYKUSI „FENERBAHCE“

Deonas Thompsonas, vos sėdęs į lėktuvą skristi į Stambulą, įbedė žvilgsnį į Šarūno Jasikevičiaus laikomą derinių lentą. Kauno "Žalgirio" naujokas turi vos vieną dieną, kad perprastų trenerio reikalavimus ir padėtų per šio vakaro kautynes su Eurolygos vicečempione "Fenerbahce".

"Mes važiuojame su idėja, kad Eurolygoje galima įveikti bet kurią komandą. Tai jau yra įrodyta", – prieš kelionę pabrėžė Š.Jasikevičius.

Ir žalgiriečiai, ir Eurolygoje pirmaujantys "Fenerbahce" krepšininkai į "Ulker"  areną žengs supurtyti nesėkmių 17-ajame ture: Lietuvos čempionai savo tvirtovėje 58:79 kapituliavo prieš kitą Stambulo klubą "Anadolu Efes", o Željko Obradovičiaus auklėtiniai Rusijoje po pratęsimo netikėtai 78:84 nusileido Maskvos srities "Chimki" ekipai.

"Neturime talentų, galinčių laimėti rungtynes pavieniui. Mes esame arba komanda, arba nulis. O su "Anadolu Efes" žaidėme absoliučiai po vieną", – liejo apmaudą Š.Jasikevičius.

Žalgiriečiai, puoselėję viltis įsirašyti 8-ąją pergalę, sužaidė prasčiausią sezono mačą. Dar iki ilgosios pertraukos jie nuo "Anadolu Efes" atsiliko 29:40, o įpusėjus ketvirtajam jau buvo triuškinami – 47:72.

Kauno klubo naujokas 204 cm ūgio D.Thompsonas jau turėtų Stambule padėti žalgiriečiams, nors iki trečiadienio nė sykio net nesitreniravo su komanda.

"Svarbiausia bus atletiškumas, kuriuo pasižymi "Fenerbahce". Taip pat reikia apriboti Kosto Slouko veiksmus, neleisti varžovams mesti tritaškių", – naujas užduotis auklėtiniams vardijo Šaras.

– Kas, jūsų nuomone, nutiko, kad žalgiriečiai iš esmės net nepasipriešino "Anadolu Efes"? – paklausėme kauniečio, su Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipa dirbančio trenerio Gedimino Petrausko.

– Reikia nepamiršti, kad "Žalgiris" jau kurį laiką žaidžia be kelių traumuotų krepšininkų. Kelionė į Klaipėdą ir du pratęsimai jėgų taip pat nepridėjo (LKL čempionate 93:98 pralaimėta "Neptūnui" – aut. past.). Kita vertus, labai gerai sužaidė ir "Anadolu Efes". Keičiantis ginamaisiais jie pasinaudojo kone kiekviena pranašumo situacija. Nors klaidų žalgiriečiai šįkart padarė nelabai daug, varžovai sužaidė tikrai puikiai.

– "Fenerbahce", laimėjusi net 12 rungtynių paeiliui, netikėtai nusileido "Chimki" ekipai. Kas šiandien Stambule laukia žalgiriečių?

– "Žalgiris", vadovaujamas Šarūno Jasikevičiaus, ne kartą įrodė: kuo jiems sunkiau, tuo labiau jie mobilizuojasi ir randa raktą į pergalę. Manykime, taip bus ir šį kartą. Mūšis su Ž.Obradovičiaus kariauna bus vienas sunkiausių šį sezoną. Žaisti su įpykusia "Fenerbahce" – nedėkingas išbandymas, tačiau Eurolygoje bet kuri komanda gali įveikti net ir stipriausią varžovę.

– Stambule "Žalgiriui" jau galės padėti naujokas D.Thompsonas. Ar amerikietis pajėgus iškart patempti Kauno ekipą?

– Esant tokiai situacijai, kai sveikatos bėdų turi Antanas Kavaliauskas ir Laurynas Birutis, po traumos dar neatsigavęs Paulius Jankūnas, D.Thompsonas turėtų praversti. Gerai tai, kad jis žaidė Europoje, todėl neužtruks jo aklimatizacija bei adaptacija prie europinio krepšinio. Galbūt per pirmąsias rungtynes amerikietis atliks labiau epizodinį vaidmenį, bet vėliau jis žalgiriečių žaidimui suteiks mobilumo. Deonas gali sėkmingai keistis ginamaisiais, o "Žalgiris" būtent tai ir propaguoja. Kiekvienos 5–7 min., kurias energingai sužais D.Thompsonas, sumažins krūvį pagrindiniam vidurio puolėjui Brandonui Daviesui, tempiančiam visą vežimą.

 


Treneriai

Šarūnas Jasikevičius ("Žalgiris"): "Šiuo metu mūsų komanda išsibalansavusi. Tai sunkus periodas ir reikia jį įveikti, tačiau tai padaryti galima tik remiantis vienas kitu. Veikdami po vieną neturime šansų."

Erginas Atamanas ("Anadolu Efes"): "Pirmąsias šio sezono rungtynes su Kauno komanda stengėmės žaisti greitai, o toks ir yra "Žalgirio" stilius. Šį kartą daugiausia energijos skyrėme gynybai, neskubėjome atakuoti ir galiausiai diktavome savo žaidimo ritmą."


Statistika

"Žalgiris"–"Anadolu Efes" 58:79 (14:16, 15:24, 16:23, 13:16). Kauno "Žalgirio" arena, 14 738 žiūrovai.

"Žalgiris": M.Grigonis 9 taškai (3 klaidos), B.Daviesas 8 (4 atkovoti kamuoliai), D.Waltonas ir N.Woltersas po 7, A.White'as 6 (5 atkovoti kamuoliai), T.Walkupas, L.Birutis ir E.Ulanovas (3 klaidos) po 5, L.Uleckas, P.Jankūnas (4 atkovoti kamuoliai) ir A.Milaknis po 2, R.Jokubaitis 0.

"Anadolu Efes": A.Moermanas 23 taškai (iš jų 4/9 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai), B.Dunstonas 13, R.Beaubois 12 (4 atkovoti kamuoliai), Sh.Larkinas (4 rezultatyvūs perdavimai) ir K.Simonas (4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) po 9, D.Balbay 6 (5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), V.Micičius 5, T.Pleissas 2, M.Birsenas, B.Motumas, S.Sanlis ir J.Andersonas po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 20/43 (46,5 proc.) ir 20/34 (58,8 proc.), tritaškių – 3/11 (27,3) ir 11/26 (42,3), baudų metimų – 9/12 (75) ir 6/8 (75). Atkovota kamuolių – 28 ir 33, perimta – 7 ir 9. Rezultatyvūs perdavimai – 13 ir 20. Klaidos – po 14.


Stambulo "Fenerbahce"

Erickas Greenas – JAV  gynėjas  190 cm

Ergi Tirpanci  – Turkija  gynėjas  200 cm

Nicolo Melli – Italija  puolėjas  205 cm

Baris Hersekas  – Turkija  puolėjas  208 cm

Melihas Mahmutoglu – Turkija  gynėjas  191 cm

Tyleris Ennisas – Kanada  gynėjas  191 cm

Nikola Kaliničius – Serbija  puolėjas  202 cm

Kostas Sloukas – Graikija  gynėjas  190 cm

Egehanas Arna – Turkija  puolėjas  203 cm

Marko Guduričius – Serbija  gynėjas  199 cm

Janas Vesely – Čekija  vidurio puolėjas  213 cm

Sinanas Guleras – Turkija  gynėjas  192 cm

Ali Muhammedas – JAV / Turkija  gynėjas  178 cm

Ahmetas Duverioglu – Turkija / Jordanija  vidurio puolėjas  209 cm

Luigi Datome – Italija  puolėjas  203 cm

Joffrey Lauvergne – Prancūzija  vidurio puolėjas  211 cm

Vyriausiasis treneris – Željko Obradovičius (Serbija)

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vilnius Sostinė

Žalgirio laukia laidotuvės.

Fanas

Man tas pats kas laimes.

BOBULE

GAL GI JAU JUS VYRAI PAGALIAU ATSIBUSIT,PRADESIT VYKDYTI SARO NURODYMU, O NE BLASKYSITES PO AIKSTELE. LINKIU ;KLAUSYTIM KIEKVIENO TRENERIO NURODYMO IR FORTUNA BUS VEL SU JUMIS. SEKMES!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS