„Žalgirio“ laukia šį sezoną dar neįveiktas varžovas | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ LAUKIA ŠĮ SEZONĄ DAR NEĮVEIKTAS VARŽOVAS

  • 0

Itin sėkmingai namų arenoje žygiuojančios Kauno „Žalgirio“ komandos šiandien laukia rimtas iššūkis – vieną geriausių gynybų Eurolygoje demonstruojanti Maskvos srities „Chimki“ komanda. Septynias pergales iš eilės Kaune iškovojęs „Žalgiris“ šiemet jau yra susitikęs su „Chimki“ ir pralaimėjęs.  Penktadienio dvikova bus itin svarbi abiem ekipoms, mat susitiks du tiesioginiai oponentai dėl vietos tarp aštuonių stipriausių komandų.

Kauniečių žaidimas pagerėjo

Kauniečiai Maskvos srities klubui pralaimėjo prieš daugiau nei ketvirtį metų. Anot krepšinio eksperto Vaido Čeponio, išvykoje vykusiose varžybose „Žalgiris“ žaidė prastai visais aspektais, o žaidimas dabar yra gerokai pagerėjęs.

„Pagerėjo komandinis žaidimas puolime, taip pat susikuriamos geresnės progos metimams. Sėkmingą komandinį žaidimą iliustruoja rezultatyvių perdavimų rodiklis – pagal jį kauniečiai užima 3 vietą Eurolygoje“, – pasakojo V. Čeponis.

„Žalgirio“ ir „Chimki“ komandas turnyrinėje lentelėje skiria tik viena pergalė. Dvikovos favoritais lažybų ekspertai įvardija Kauno krepšininkus. „Betsafe“ lažybos internetu Kauno „Žalgirio“ tikimybę iškovoti keturioliktąją pergalę prestižiškiausiame Europos krepšinio turnyre vertina beveik 63 proc. „Kauniečiai savo arenoje nepralaimėjo jau daugiau nei du mėnesius, o jų sportinė forma šiuo metu yra labai gera, todėl tikėtina, kad pergalių serija bus pratęsta. Be abejo, šios rungtynės yra sunkiai nuspėjamos, o „Žalgirio“ laukia sunkus mūšis“, – sakė lažybų ekspertas Mindaugas Grigaitis.

Žaidžia rezultatyviai

Per trejas paskutiniąsias varžybas kauniečiai du kartus pelnė daugiau nei 90 taškų. Pagal rezultatyvumą Kauno komanda užima trečiąją vietą Eurolygoje. Auksinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Antanas Sireika pasakoja, kad „Žalgiris“ šiemet žaidžia panašiai kaip auksą Stokholme iškovojusi rinktinė. „Turime būti unikalūs ir išnaudoti savo stipriąsias puses. Nebūtina nuolat akcentuoti gynybos – varžybos gali būti laimimos ir puikiai puolant “, – aiškino krepšinio ekspertas.

Tiesa, A. Sireika atkreipia dėmesį, kad komanda turi ir neišnaudoto potencialo. „Jeigu priešininkai fiziškai stiprūs nereik bandyti pelnyti taškus baudos aikštelėje. Žaidžiant su Tel Avivo „Maccabi“ komanda pelnė 14 tritaškių, dažniau naudojo greitą puolimą, o varžovai nesugebėjo prisitaikyti ”, – sakė „Šiaulių“ vyr. treneris.

Visgi nugalėti „Chimki“ puolimu kauniečiams bus sunku – „Chimki“ gynyba yra viena geriausių lygoje. Kauniečiai taip pat dažnai klysta ir praranda po 14 kamuolių per rungtynes.

Krepšinio komentatorius ir „Žalgirio TV“ veidas Rytis Kazlauskas spėja, kad neutralizuoti varžovų lyderį gali būti patikėta Axeliui Toupane‘ui. „Greitos  A. Toupane’o kojos, ilgos galūnės gali padėti sustabdyti A. Švedą. Svarbu pačiam prancūzui neprisirinkti nereikalingų pražangų ir anksčiau laiko neatsidurti ties pavojinga nuobaudų riba”, – sakė R. Kazlauskas.

Rezultatą lems ir sėkmė

Krepšinio specialistai sutaria dėl vieno – šį sezoną „Žalgiris“ rungtyniauja tarsi ant sparnų. Žaidėjai trykšta pasitikėjimu savo jėgomis. Kad komandos veidas pasikeitęs, pastebi ir iš arti ją stebintis R. Kazlauskas. „Komanda skiria didžiulį dėmesį kiekvienai smulkmenai. Tai ir mityba, ir rėžimas tarp rungtynių bei krepšininkų treniruočių proceso koordinavimas ir optimizavimas. Kiekvieną akimirką komandos trenerių štabas stengiasi išnaudoti maksimaliai”,  – pasakojo R. Kazlauskas.

Reguliarusis Eurolygos sezonas dar tik persirito į antrąją pusę, tačiau „Žalgiris“ jau turi iškovojęs 13 pergalių. Pernai žalgiriečiai per visą sezoną pasiekė 14 laimėjimų. Jau penktadienį Kauno krepšininkai gali pakartoti šį rezultatą ir tik dar labiau sutvirtinti savo pozicijas kovoje dėl patekimo tarp aštuonių geriausiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS