„Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose (komentarai) | Diena.lt

„ŽALGIRIUI“ NEPASISEKĖ: „LIETUVOS RYTAS“ NUTRAUKĖ SAUSRĄ FINALO SERIJOSE (KOMENTARAI)

  • 3

Pirmadienio vakarą „Siemens“ arenoje įvyko antrasis Betsafe-LKL finalo mūšis, kuriame sostinėje susikovė Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. 

Septynerius metus trukęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergalių badas Lietuvos krepšinio lygos finaluose baigtas. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai nutraukė 14 nesėkmių seriją lemiame sezono etape ir 82:73 (17:15, 22:18, 18:22, 25:18) palaužė Kauno „Žalgirį“.

Vilniečiai serijos rezultatą iki 4 pergalių išlygino 1-1.

Iki rungtynių pabaigos likus 4 minutėms rezultatas dar buvo lygus 66:66, o lemiamą atkarpą sėkmingiau sužaidė šeimininkai.

Iš pradžių Benas Madgenas smeigė tritaškį, netrukus Vasilije Micičius buvo nubaustas nesportine pražanga, o australas pratęsė gerą savo atkarpą pataikydamas abi baudas. Po šių taškų „Lietuvos rytas“ pirmavo 71:67.

Dar vieną dūrį žalgiriečiams sudavė Mindaugas Lukauskis, kuris likus kiek daugiau nei minutei pasižymėjo iš toli (76:69).

B. Madgenas tada užsidirbo techninę pražangą ir Edgaras Ulanovas pataikė vieną baudą. Netrukus Ulanovas išprovokavo pražangą, bet realizavo tik vieną baudos metimą iš dviejų.

Kitoje aikštės pusėje Chrisas Krameris, likus žaisti 48 sekundes, smeigė metimą iš vidutinio nuotolio ir mačo baigtis tapo aiški – 78:71.

Geriausias sezono rungtynes „Lietuvos ryto“ gretose sužaidė 24 taškus pelnęs, 5 kamuolius atkovojęs ir 30 naudingumo balų surinkęs Loukas Mavrokefalidis.

„Lietuvos rytas“ LKL finaluose paskutinį kartą buvo laimėjęs 2011 metų gegužės 9 dieną.

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis 24 (8/11 dvit., 5 atk. kam.), Benas Madgenas 19, Chrisas Krameris 13.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17, Edgaras Ulanovas 15, Vasilije Micičius 13 (6 rez. perd.), Aaronas White’as 12 (7 rez. perd.).

„Lietuvos ryto“ fano ir V. Micičiaus kontaktas

Antroji Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ finalo akistata pažymėta kontaktu tarp sirgaliaus ir krepšininko. Ketvirtojo kėlinio pradžioje Vilniaus ekipos fanas stumtelėjo Vasilije Micičių.

Serbas greitoje atakoje buvo sustabdytas pražanga ir iš inercijos išbėgo iš aikštės bei atsitrenkė į „Lietuvos ryto“ sirgalių atitvarą, papuoštą klubo atributika. Tai itin nepatiko „Lietuvos ryto“ sirgaliams. Vienas iš jų prišoko prie serbo ir krūtine trenkėsi jam į nugarą.

Prie Micičiaus pribėgę komandos draugai parsivedė jį į aikštę, o sirgalius buvo palydėtas atgal į tribūną.

Šaro kritika – ir savo žaidėjams, ir teisėjams ir lygai

Šarūnas Jasikevičius prisiėmė atsakomybę dėl to, kad nenuteikė savo komandos taip, kaip tai padarė Rimas Kurtinaitis, tačiau tuo pačiu išsamiai pakomentavo ir teisėjų sprendimus antrosiose Lietuvos krepšinio lygos („Bertsafe-LKL“) finalo serijos rungtynėse.

Lyga norėjo finalo, lygai fainai.

„Laimėjo komanda, kuri labiau norėjo laimėti pabaigoje, – po dvikovos prabrėžė Kauno „Žalgirio“ strategas. – Jie kovėsi atsidavę, jie kabinosi į atlapus, ėjo iš paskutinių, o mes neatsakėme į fizinį kontaktą, neturėjome tokio noro, visur vėlavome. Nesuprantu, kaip pirmoje mačo dalyje atsilikome tik 6 taškais. Žinant mūsų žaidimą po finalo ketverto, labai nestebina šitas pralaimėjimas, neturėtų stebinti ir kitų. Serijoje 1-1 ir viskas prasideda iš naujo.“

Apie teisėjus: „Kiekvienas 50/50 švilpukas buvo neaiškus. Galvoju, kad buvo daug detalių, kurios galėjo pasverti rungtynes į kitą pusę. Pirmame kėlinyje Jankūnui dvi baudos iš karto, jos neaiškios. Girdžiūnui antra bauda aiški, jis net ranka pakelia, bet pražanga nešvilpiama. Martynui Echodui yra pražanga kišant koją, gauna, paskui daro tą patį, ir pražangos nebegauna.

Šiandien, kas labiausiai patenkinti, tai LKL. Jie norėjo šito finalo, tas matėsi pusfinalio serijoje. Ne iš gero gyvenimo tą sakome, bet nesakyti neįmanoma. Rungtynių pabaigoje švilpukas, nors buvo Mavrokefalidžio neštas, bet skirta pražanga Kevinui. Echodas, mūsų manymu, mynė ant linijos, o po to – iš karto treneriui techninė. Ji, aišku, pelnyta, nes buvo peržengtos ribos, bet visi šie švilpukai buvo į kitą pusę. Lyga norėjo finalo, lygai fainai. Mes žiūrim iš savo pusės. Suprantu, kad daug fanų laukia pasiaiškinimo, tai sakau apie teisėjus, bet nereikia ir bėgti nuo fakto, kad neužvedžiau komandos kaip Rimas ir jie norėjo labiau. Krepšinyje laimi tie, kas nori labiau. Žinau, kad gausiu baudą, kas iš to? Supyks žmona, bet nešnekėti apie tai… Ilgesnė serija yra maloniau visiems. Bet mes neatlikome savo darbo, čia irgi yra faktas. Vilniečiai žaidė užsivedę, nusipelnė laimėti.“

Ką reikia keisti: „Krepšinis yra antareilis, reikia kovoti. „Lietuvos rytas“ Kaune žaidė su dviem deriniais, šiandien su vienu, su kuriuo žaidžia nuo sezono pradžios. Kevinas tą derinį žino, net neberodome. Ir kažkodėl visą laiką jų žaidėjai priekyje. Ne deriniai žaidžia, ne taktikos, o atsidavimas ir šiandien jo varžovų pusėje buvo daugiau. Tos pačios problemos. Labai blogi sprendimai, labai daug broko. To broko, kurio nematote. Per minutės pertraukėlę nusibraižai derinį, ne ten stovime, koncentracijos stoka. Viskas susieina. Visuose ketvirčiuose, likus žaisti 3-4 minutes, turėdavome tik po 3 pražangas. Tai akivaizdžiai rodo mūsų agresyvumo stoką. Pirmame kėlinyje keturis kartus varžovai įmetė su pražanga.“

Apie tuščią Milaknį: „Taip ginantis nebuvo galima laikyti jo ilgai aikštėje. Artūras žino mano situaciją su juo. Aš juo labai pasitikiu. Jis visada, kai blogai ginasi, blogai ir puola. Krepšinis visada prasideda nuo gynybos. Turi gerai gintis, kad gerai pultumei.

Apie Mavrokefalidžio žaidimą: „Mavro mano draugelis, tai sakysiu, kad jis labai geras. Mes jį šiandien padarėme dar geresnį.“


Apie Kramerio ir Madgeno pataikymą: „Kramerio metimus mes akivaizdžiai rizikuojame, Madgeno nerizikuojame. Bet jeigu Madgenas greitoje atakoje sugeba padaryti 2+1, kai atsargoje turime pražangų, tai treneris negali dėl to prisiimti atsakomybės. O dėl Kramerio tokia yra mūsų taktika.“

Apie Udriho traumą: „Udrihas gavo tiesiai į akį, nelabai gali atmerkti akies.“

R. Kurtinaitis: esu labai dėkingas vyrams

Po akistatos treneris Rimas Kurtinaitis nenorėjo išskirti 24 taškus pelniusio Louko Mavrokefalidžio, taip pat kalbėjo apie ilgai lauktą Chriso Kramerio tritaškį bei pasisakė apie apsaugos darbą situacijoje, kuomet sirgalius pripuolė prie V.Micičiaus.

„Esu labai dėkingas vyrams, kurie suprato rungtynių svarbą. Kaip ir minėjau anksčiau, pažadame kovą. Galime laimėti, galime pralaimėti, bet atiduosime visas jėgas. Šiandien tai padarėme. Labai džiaugiuosi. Visi laurai mūsų vyrams, jų kovingumui. Jie labai nori, gal labiau nei aš“, – apie rungtynes sakė R. Kurtinaitis.

– Šiandien Mavrokefalidis iššovė puolime.

– Norėčiau, kad vertintumėte visumą. Vieną dieną vienas įmetė, kitą dieną kitas, ir sakote tas geras, o tas blogas. Man tai nepatinka. Jeigu mes darome bendrą produktą, tai turime matyti visumą.

Mavrokefalidis yra labai geras krepšininkas. Taip, jis yra amžiuje. Prisimenu anksčiau girdėtus klausimus, kad jis nepabėgioja, neįmeta. Esmė, kad turime 12 krepšininkų ir reikia, kad bent 6 sužaistų.

Mes matėme „Žalgirio“ pergalę tuomet, kai puikiai sužaidė Milaknis. Šiandien matėme, kad jį sustabdėme, o pas mus gerai sužaidė Mavrokefalidis ir Krameris, kuris praktiškai buvo visų nurašytas. O tai yra vienas geriausių žaidėjų su savo klase ir energija. Taip, jis turėjo psichologinių problemų, bet dabar viskas vietoje. Mes jo nestabdome. Bravo, kad vyras sugrįžo į savo žaidimą. Mums šiandien savo taškais nepadėjo Giedraitis, bet padėjo savo žaidimu ir kovingumu. To ir užteko. Nereikia sakyti, kad tas geras, tas blogas. Mes esame komanda ir nugalėjome kaip komanda.

– Kaip gynyboje pristabdėte „Žalgirį“?

– Vėl keitėme gynybos sistemas. Nenoriu plėstis, nes dar laukia serija. Darėme kitaip, nei Kaune, bet ir tuomet buvo gerų dalykų. Ištaisėme savo klaidas. Labiau džiaugiuosi, kad prieš tokią komandą atkovojome daugiau kamuolių. Šiandien padarėme 11 klaidų, o tai finale yra geras rezultatas. Niekas nepasakys, kad laimėjome atsitiktinai. Visas 40 minučių kontroliavome situaciją ir nebus klausimų – mes laimėjome pelnytai.

– Š, Jasikevičius nemažai kalbėjo apie teisėjų darbą. Kaip jūs vertinate jų darbą?

– Nenoriu vertinti. Iki rungtynių su „Neptūnu“ išvis nelindau į teisėjų darbą. Mes buvome teisėjų susirinkime, išsiaiškinome. Ten viską išsakėme. Deja, jie ne viską, ką kalbame, įvykdo, bet juk ir mūsų krepšininkai ne visada gerai įvykdo planus. Tai yra normalu. Lietuvoje yra blogai, kad jeigu kažkas teisėjus paspaudžia, tuomet jie pasikeičia.. Aš suprantu teisėjus, jiems sunku teisėjauti finale. Aš jiems nusiskundimų neturėjau nei Kaune, nei neturiu dabar. Prisiimu kaltę, kad šiek tiek kritikavau teisėjus serijoje su „Neptūnu“. Šarūnas kritikuoja, daro spaudimą, toks jo stilius. Jis tai daro ir Eurolygoje. Čia jau jo reikalai. Aš to komentuoti nenoriu.

– Jasikevičius minėjo, kad pirmose rungtynėse naudojote du derinius, o dabar – vieną.

– Aš galėčiau jam priminti, kaip jis kartą su „Panathinaikos“ žaidė prieš „Olympiakos“ visas rungtynes su vienu deriniu du prieš du ir nugalėjo. Jeigu vienas derinys veikia, tai nematau prasmės naudoti daugiau.

– Chrisas Krameris pagaliau pataikė iš toli, tas šūvis buvo sutiktas labai emocingai.

– Mes laukėme to metimo. Prisimenu, kaip Lietuvos krepšinio specialistai skaičiavo, kaip Turkijoje žaidęs Simas Jasaitis iš 32 metimų įmetė vieną. Bet mes žinome, koks geras jis yra snaiperis. Taip, aš neneigiu, kad jo taiklumas buvo nusimušęs. Bet jis ir gerai ginasi, ir gerai vadovauja komandai. Mes tai išnaudojame, bet tai mato ne visi. Pagal daugelio Lietuvos krepšinio specialistų nuomonę, svarbu tik puolimas.

– Žaidžiate su maža rotacija. Ar nebijote, kad ilgos serijos komanda gali nepatempti?

– Mums nėra kur taupytis, reikia žaisti iš visų jėgų. Patempsime, tai patempsime, ne, tai ne. Mes naudojame 9-10 žaidėjų rotaciją. Ta energija ir noras yra geras. Nusiskundimų neturime. Žaidžiame su stipriausiais žaidėjais, į rotaciją įsivedėme Jomantą.

– Kaip sustabdote Pangosą?

– Tai yra variklis. Pangosas, jeigu ir žaidžia nerezultatyviai, bet jis daug kuria. Mes sustabdėme jo taškus. Nenoriu sakyti paslapčių, bet mes stengiamės atakuoti Pangosą, kad jis daug dirbtų gynyboje ir jam būtų sunkiau puolime. Grįžtame prie fizinių galių. Mes turime Pangosą apkrauti darbu, tai šiandien ir padarėme. Jis yra aukščiausios klasės žaidėjas. Jo vieta yra NBA. Jis tik pradeda savo karjerą ir linkiu jam sėkmės.

– Sirgalius buvo pripuolęs prie Micičiaus, jį stumtelėjo. Kaip vertinate tokį fanų elgesį?

– Manau, kad negerai, bet turime visokių sirgalių. Labai džiaugiuosi, kaip šiandien mus palaikė sirgaliai. Bet yra taisyklės, kada tu negali liesti žmonių. Tam yra žaidėjai ir žiūrovai. Tai turėtų atlikti apsaugos darbuotojai, kad ta siena kažkokia būtų. Žaidėjas nuėjo per arti, o tas įsiaudrinęs žiūrovas pribėgo. Matėme, kaip futbolo rungtynėse nuogi laksto aikštėje. Tam yra apsauga. Čia labiau apsaugai skirta.

GALERIJA

  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
  • „Žalgiriui“ nepasisekė: „Lietuvos rytas“ nutraukė sausrą finalo serijose <span style=color:red;>(komentarai)</span>
Gedimino Bartuškos (ELTA), V. Skaraičio (BFL) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SCIPAKAS.KAU.

Sporto SPEKTAKLIS uz didelius pinigus

antanas

zaidimas Zalgirio buvo labai prastas - jie buvo visai nepasiruose. Ir tragiskas teisejavimas irgi padare savo, bet pirmiausia reikia gerai pasiruost

Kazys suvalkietis

Trys "Žalgirio" pataikyti tritaškiai - tai komandos silpnoji vieta. Kol neišmoks kauniškiai mesti iš toli, nenugalės savo varžovų vilniečių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS