Kokios naujos vyrų šukuosenų tendencijos? | Diena.lt

KOKIOS NAUJOS VYRŲ ŠUKUOSENŲ TENDENCIJOS?

  • 0

Kitą sezoną vyrų kirpime dominuos šlapių plaukų efektas, prognozuoja Vilniuje įsikūrusio grožio salono „Blanco beauty“ plaukų stilistė Raimonda Jusel. Jos teigimu, užsienyje vyrai vis dažniau renkasi „unisekso“ stiliaus kirpimų ir barzdos derinį, kuris laikui bėgant turėtų įsitvirtinti ir Lietuvoje.

„Šiuo metu mūsų šalyje vyrai linkę rinktis išskustų šonų ir į viršų sukeltų plaukų šukuoseną. Manau, kad tokios tendencijos išliks dar porą metų, nes vyrų kirpime naujovės įsitvirtina sunkiai. Lietuvos šukuosenų mados kinta pasyviai, tačiau visuomet atsiranda to paties kirpimo naujų variacijų. Prognozuojame, kad kitą sezoną turėtų atsirasti ir šlapių plaukų efektas. Tačiau jį rinksis tik labai drąsus ir savimi pasitikintis vyras. Toks stilius tiks geras pareigas užimančiam, biure daug laiko praleidžiančiam ir kostiumą vilkinčiam lietuviui. Vėjavaikiškesniems vyrams išliks ilgesnių, ypač netvarkingų ir suveltų plaukų efektas. Drąsesni vyrai išskustų šonų ir viršugalvyje paliktų ilgų plaukų sruogą riš į kuodelį. Kita tos pačios šukuosenos variacija – kirpčiukai, kurie šukuojami ne atgal, tačiau į priekį ir galiausiai jiems suteikiamas šlapias efektas“, – apie naujausias vyrų kirpimo tendencijas pasakoja plaukų stilistė R. Jusel.

Pasak stilistės, užsienio žvaigždės ant raudonojo kilimo vis dažniau žengia pasidabinusios ir vyrams, ir moterims tinkamais kirpimais. Tie patys mados stiliai matomi ir garsių dizainerių mados kolekcijų pristatymuose. Ilgesni ir netvarkingai iškarpyti plaukai dažniausiai derinami su barzda, kuri sustiprina ir atskleidžia vyriškumą. Visgi R. Jusel prognozuoja, kad ši šukuosena Lietuvoje įsitvirtins labai lėtai, nes kol kas klientai į šias mados tendencijas žiūri skeptiškai.

„Dauguma Lietuvos vyrų bijo išsiskirti. Dažnai jie nenori, kad draugai ar pažįstami pastebėtų, kad šie neseniai lankėsi kirpykloje. Vyrai reguliariai pasikoreguoja esamos šukuosenos formą, bet naujovių nebando. Manau, kad naujai šukuosenai prigyti reikės laiko. Juk į skustus šonus ir viršuje sukeltą bangą iš pradžių daugelis taip pat žiūrėjo neigiamai ir juokėsi, kad tai Elvio Preslio šukuosena, tačiau po kiek laiko šį kirpimą pradėjo rinktis didžioji dalis vyrų. Manau, kad su abiem lytims tinkamu kirpimo ir barzdos deriniu situacija bus panaši – anksčiau ar vėliau ši mada dominuos ir Lietuvoje“, – savo įžvalgomis dalinasi plaukų stilistė.                       

Prieš kelerius metus Lietuvoje buvo itin populiari skiauterė, tačiau jau kurį laiką grožio salono klientai tokios šukuosenos prašymų nebepateikia. Stilistė pasakoja, kad net ir sulaukusi tokių prašymų, klientus bando atkalbėti ir ragina pasirinkti madingesnius sprendimus. Vyrai pradėjo vengti ir gale rišamų uodegėlių. Dažniausiai šios šukuosenos nori jau daug metų ją nešiojantys ir savo įvaizdžio dalimi ją laikantys klientai. Kirpėjos teigimu, nemažai vyrų bando išsaugoti kiekvieną plaukelį ir jį tausoja, tačiau daugelio lietuvių vyrų plaukai yra labai silpni ar reti. Stilistė pataria nebijoti nusiskusti galvos ir užsiauginti ūsus bei barzdą. Toks derinys tikrai atskleis vyriškumą, o vyras atrodys madingas ir drąsus.

R. Jusel pasakoja, kad lietuviai vyrai nenoriai pasiduoda eksperimentams. Neretai ji klientams pasakoja apie naujausias tendencijas ir šukuosenas, tačiau dažnas į pasiūlymus žiūri skeptiškai. Tačiau pabandžius įtikinti trečią ar ketvirtą kartą bei informaciją papildžius vizualine medžiaga, dažnas klientas visgi pasiduoda kirpėjos pasiūlymams, išbando naujoves ir lieka labai patenkintas. 

GALERIJA

  • Kokios naujos vyrų šukuosenų tendencijos?
  • Kokios naujos vyrų šukuosenų tendencijos?
Archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS