Kodėl moterų netraukia tikri kaubojai? | Diena.lt

KODĖL MOTERŲ NETRAUKIA TIKRI KAUBOJAI?

Kontraceptinės tabletės, atsiradusios per seksualinę revoliuciją praėjusio amžiaus septintame dešimtmetyje, leido moterims kontroliuoti savo vaisingumą. Tačiau šios piliulės taip pat pakeitė moterų požiūrį į vyrus, rašo Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Mail“.

Šiandienos dievaičiai - kitokie

Mokslininkai išsiaiškino, kad kontraceptinėse tabletėse esantys hormonai slopina moterų trauką tvirtiems ir ryžtingiems vyrams, o moteriškų bruožų priešingos lyties atstovai joms tampa patrauklesni. Nors šie pokyčiai pasireiškia tik keletą dienų per mėnesį, jie turi didelę reikšmę, nes kontraceptinės tabletės naudojamos jau daugiau nei keturis dešimtmečius.

Jeigu ši teorija yra teisinga, ji galėtų paaiškinti, kodėl šeštame ar septintame dešimtmetyje moterys alpo pamačiusios tikrus kaubojus Kirką Douglasą arba Seaną Connery, o šiandien dievina moteriškų bruožų turinčius Johnny Deppą ir Russellą Brandą.

Šefildo universiteto daktarė Alexandra Alvergne tvirtina, kad kontraceptinės tabletės keičia moterų įpročius renkantis partnerius ir įtakoja visos žmonijos raidą.

„Piliulės duoda moterims daug naudos, bet jos turi pašalinį psichologinį poveikį, kurį tik dabar aptikome, - sakė mokslininkė. - Turime atlikti daugiau tyrimų ir nuodugniai jį išnagrinėti.“

Atsakymas - vaisingos dienos

Mokslininkai dar anksčiau žinojo, kad per menstruacinį ciklą keičiasi moterų skonis vyrų atžvilgiu. Tas kelias dienas kiekvieną mėnesį, kai moterys būna vaisingos, jas traukia vyriškos savybės, tvirtumas. Tomis dienomis joms patinka individai, kurie yra genetiškai skirtingi, nes tai padidina tikimybę susilaukti sveiko vaiko.

Nevaisingomis dienomis moteris traukia moteriški, berniukiški veidai ir rūpestingos, globėjiškos asmenybės, aiškino A.Alvergne.

Kontraceptines tabletes vartojanti moteris neturi vaisingų dienų. Tai reiškia, kad jos organizme nevyksta hormonų pokyčiai, lemiantys trauką vyriškiems ir genetiškai skirtingiems individams.

Nors poveikis yra mažai pastebimas, jis gali pakeisti moterų skonį vyrų atžvilgiu.

„Mes dar neturime tvirtų įrodymų, bet tikimybė tikrai yra, - aiškino A.Alvergne. - Reikia nuodugnesnių tyrimų šioje srityje.“

Piliulės daro įtaką ir vyrams

A.Alvergne išanalizavo ankstesnių septynių tyrimų rezultatus, bandydama geriau suprasti, kaip kontraceptinės tabletės keičia moterų elgesį, ir priėjo prie netikėtos išvados. Pasirodo, piliulės įtakoja ir vyrų požiūrį į moteris.

Ankstesni tyrimai parodė, kad vyrams moterys atrodo patrauklesnės ovuliacijos periodu. Taip yra dėl to, kad jos instinktyviai siunčia signalus, elgesiu arba kvapais, kad yra vaisingos. Striptizo šokėjos netgi gauna didesnius arbatpinigius, kai dirba vaisingomis dienomis.

Pasak A.Alvergne, kontraceptinės tabletės gali slopinti moterų gebėjimą privilioti partnerius, nes neturėdamos vaisingų dienų jos vyrams atrodo mažiau patrauklesnės.

Kitas Šefildo universiteto mokslininkas Virpi Lumma sakė, kad kontraceptinės tabletės gali įtakoti žmonių reprodukcijos procesą ir žmonijos evoliuciją.

„Jeigu ši teorija pasitvirtins, piliulės turės įtakos tiek šiai, tiek kitai žmonių kartai“, - tvirtino jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

...kiek Alfonsų tiek ir Alfonsienių... p.s. jei ne daugiau

Giedre

manau nesamone, nes ne 100 proc moteru naudoja geriamuosius kontraceptikus. Juos geria maziau nei 60 proc moteru, o Lietuvoje is vis gal tik 15 proc.

berta

Bet yra vienas klausimas,kodel kotraceptiku negere vyrai,ka jie kitokie,kodel tik moterys turi tuo rupintis ir rizikuoti savo sveikata? O vyrai siais laikais as pasakyciau ,vos ne visi Alfonsai,o tokie savarankiskom moterim tikrai nereikalingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS