Dažniausios frazės, kurių neverta sakyti susipykus | Diena.lt

DAŽNIAUSIOS FRAZĖS, KURIŲ NEVERTA SAKYTI SUSIPYKUS

Turbūt kiekviena pora pripažins, kad kartais tenka susipykti. Kaip tas kivirčas rutuliojasi priklauso nuo kiekvieno charakterio ypatybių: vieni gali tiesiog nebesikalbėti, o kiti – prišnekėti tokių dalykų, dėl kurių vėliau tenka skaudžiai gailėtis. Pateikiame frazių sąrašą, kurių reikėtų vengti susipykus:

„Aš noriu skirtis“

Dažniausiai šie žodžiai nebūna susiję su realiais norais, tačiau gali pridaryti žalos – vėliau jokie atsiprašymai neištaisys to, kas jau pasakyta.

„Aš ne piktas (-a)“

Tai kodėl tuomet trankote durimis ir šaukiate? Išmokite reikšti savo jausmus – jei pykstate, taip ir pasakykite, tačiau tai turite argumentuoti.

„Tu visai kaip tavo tėvas (motina)“

Kiekvienas nori būti vertinamas kaip išskirtinis asmuo, ir mažų mažiausiai nori būti lyginamas su kitais. Be to, taip sakydami (-os) paprastai norite pabrėžti blogąsias savybes – ar tikrai to reikia?

Įžeidinėjimas

Taip, tikrai niekam nepatinka būti išvadintam įvairiais negražiais, dažnai ir necenzūriniais žodžiais. Neatsargiai ištarti žodžiai gali įstrigti ilgam, ir šią klaidą atitaisyti tikrai sudėtinga.

„Pažiūrėk, tu nuliūdinai vaiką“


Deja, kivirčus paprastai sukelia ne vienas asmuo, ar du. Jūs taip pat liūdinate vaikus, kai pykstatės su antrąja puse, todėl stenkitės „aiškintis santykius“ ramiai ir negirdint vaikams.

„Tu taip darei ir aną kartą, tu taip visada darai“

Jei Jūs jau vieną kartą už tai atleidote, nereikia vėl to priminti, tai, kad pasakote, jog jis (ji) taip jau darė anksčiau, tikrai nenuslopins konflikto, o tik dar labiau jį paaštrins. Juk nenorite, kad Jums būtų primenamos visos praeities klaidos?

„Tai – tavo kaltė“

Neapibendrinkite ir neverskite kaltės kitam asmeniui: pagalvokite, kodėl kilo šis konfliktas? Galbūt Jūs vienas kitą ne taip supratote, galbūt per daug tikėjotės iš savo antrosios pusės? Jei jaučiate, kad Jūsų nesiklauso , neatsižvelgia į Jūsų norus, tai taip ir pasakykite – atviras pokalbis duos tikrai daugiau naudos nei šūksniai.

„Mums reikia pasikalbėti. Dabar“
Ši frazė dažniausiai naudojama, kai pykstatės per atstumą – susirašinėjate laiškais ar trumposiomis žinutėmis. Tokiu būdu susipykti gana paprasta – nematote kito žmogaus išraiškų, emocijų, ir galite ne taip suprasti žinutės turinį. Supykus neverta kviesti pasikalbėti, nes galite prišnekėti tokių dalykų, dėl kurių vėliau gali tekti gailėtis.

Vis dėlto, juk visi žinome, kas geriausiai malšina ir apvainikuoja visus pykčius?

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gyliui

Seksas dažniausiai ir sukelia tarpusavio panieką ar net pasibjaurėjimą vienas kitu. Ypač tuomet, kai išeina Meilė. O seksas be Meilės -- tai jau ne kas kita kaip -- prostitucija.

gylys

dazniau reikia lovoj sportuot, tai ir maziau barniu bus...seksas viska sustato i vietas...senmergem sunkiau...

Kad

Jei šitų frazių nesakai - tai vadinasi dar nesipyksti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS