Gali brangti psichologų paslaugos | Diena.lt

GALI BRANGTI PSICHOLOGŲ PASLAUGOS

Dalis psichologų bendruomenės priešinasi psichologų praktinės veiklos įstatymui, kurį Seimas planuoja svarstyti jau kitą savaitę, ir nesutinka, kad licencijavimas būtų vienose psichologų sąjungos rankose, esą tuomet didėtų įkainiai ir mažėtų paslaugų prieinamumas. Tačiau Psichologų sąjungos vadovės teigimu, psichologų veiklą būtina reglamentuoti, nes dabar kone bet kas gali vadintis psichologu.

Vienatvė, prastas oras, depresija – tai tiesus kelias pas psichologus. Tačiau šie sako, kad jų paslaugos gali tapti sunkiai prieinamos ir žymiai brangti. Kaltininkas – Seime parengtas psichologų praktinės veiklos įstatymas, pagal kurį licencijavimas atsidurtų Psichologų sąjungos rankose. Tai reiškia, kad per metus už įvairius kursus, licenciją tektų pakloti apie 2 tūkst. eurų. O kai kurių psichologų uždarbis per mėnesį nesiekia nė 500.

„Rezultatas to įstatymo būtų paslaugų prieinamumo sumažėjimas. Tai nepakeistų kvalifikuotų paslaugų teikimo, nes realiai įstatymas yra sukonstruotas taip – jis paleis ir kontroliuos tuos žmones, kurie dirba sąžiningai“, – sako Vytauto Didžiojo universiteto psichologijos katedros docentas dr. Visvaldas Legkauskas.

Psichologų sąjungos prezidentė sako, kad kone du dešimtmečius siekiama psichologų veiklą reglamentuoti. Ir atmeta teiginius, jog atsiradus įstatymui, padidėtų įkainiai. Jis tiesiog apibrėžtų, kas yra psichologinės paslaugos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teisingai

Labai teisingai daro,nes po nekalifikuoto specialisto pasekmės buvo labai skaudžios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS