Poros santykiai – moters rankose | Diena.lt

POROS SANTYKIAI – MOTERS RANKOSE

  • 6

Vyras, net labai stengdamasis, turi palyginti nedaug įtakos poros dinamikai. O moters rankose yra ne tik santykių dinamika, bet ir gebėjimas paskatinti vyrą augti arba jį sužlugdyti, tad jos nuostatos, mintys ir elgesys poros santykiams yra lemiamas veiksnys.

Pateikiame sąrašą iš Patricijos Love ir Steveno Stosny knygos "Kaip pagerinti savo santuoką nesikalbant apie tai" ("How to improve your marriage without talking about it") būdų, kaip moteris netinkamai elgiasi su vyru dažnai pati to nežinodama ir taip griauna savo santykius bei skatina vyro degradaciją, atšalimą ar pasitraukimą.

1. Moteris neįtraukia vyro į svarbius sprendimus. Sprendimus ji priima pati, nepasitarusi su vyru. Lengvesnis, bet vis tiek žalingas variantas, kai moteris pasitaria su vyru, tačiau vis tiek būna ta, kuri priima sprendimą.

2. Moteris neduoda vyrui galimybės jai padėti. Viską susitvarko pati ir leidžia vyrui suprasti, kad jis jai yra nereikalingas. Neretai tokia moteris pyksta, kad vyras nesusiprotėjo pats, jog reikia kažką padaryti, tačiau pati niekada neprašo arba priekaištauja vyrui.

3. Moteris koreguoja tai, ką pasakė vyras, – datas, kurias vyras ne taip prisiminė pasakodamas, pavadinimus, įvykius ir t.t.

4. Moteris abejoja vyro nuomone. Vyrui išsakius savo nuomonę, moteris skuba suabejoti, nepasitiki, leidžia vyrui suprasti, kad jo nuomonė yra nereikšminga.

5. Moteris duoda vyrui neprašytus patarimus. Klasikinis variantas, kada moteris aiškina vyrui, kokiu keliu jis turi važiuoti, kur ir kada persirikiuoti ir t.t. Kitas dažnesnis atvejis, kai, vyrui pasakojant apie situacijas darbe, moteris patarinėja, kaip jis turėtų pasielgti vienu ar kitu atveju, nors vyras neklausė moters nuomonės.

6. Moteris sako, kaip vyras turėtų jaustis, pvz.: tau turėtų būti dėl to gėda; turėtum jaustis prastai, kad taip pasielgei, pasakei.

7. Moteris ignoruoja vyro patarimą.

8. Moteris duoda suprasti, kad vyras yra nekompetentingas, esant kažkurioms situacijoms, pvz.: tu juk vis tiek tame nesigaudai; ką tu kalbi, juk nieko šita tema nesupranti; geriau paklausiu kažko, kas šiuo klausimu ką nors nusimano.

9. Moteris dažnai yra blogos nuotaikos – nepatenkinta, suirzusi, pikta, kritiška. Ji vyrą padaro atpirkimo ožiu ir, užuot tvarkiusis su savo gyvenimu, savijauta, psichologine būsena ir ieškojusi, kaip tapti laimingesnei, savo blogą nuotaiką ir nepasitenkinimą skleidžia vyrui, manipuliuoja juo tapdama auka ir naudodama tai, kaip pasiteisinimą (mano sunki vaikystė, mano toks charakteris ir jo nepakeisi, aš daug patyriau ir dėl to esu tokia…).

10. Moteris ignoruoja tuos vyro poreikius, kurie, jos manymu, nėra svarbūs.

11. Moteris fokusuojasi į tai, ko ji neturi, užuot žiūrėjusi į tai, ką turi. Moteris su tokia pasaulėžiūra yra nuolat nepatenkinta vyru ir duoda jam suprasti, kad jis yra prastas, netinkamas. Neretai ji lygina vyrą su kitais vyrais arba jų namus su kitų žmonių namais, mašinas su kitų žmonių mašinomis, dėl to vyro savivertė stipriai krenta, jis tampa vis mažiau pajėgus apskritai ką nors daryti, įsisuka į internetą, žaidimus, alkoholį ir praranda norą gyventi arba palieka moterį.

12. Moteris sulaiko pagyrimus, nes galvoja, kad vyras nenusipelnė jų arba nenori, kad jis pradėtų per daug gerai apie save galvoti.

13. Moteris griežtai, piktai kalba arba kelia balsą kada nori būti išgirsta.

14. Moteris daugiau dėmesio kreipia į kitų žmonių poreikius nei į savo vyro.

15. Moteris menkina, ignoruoja, bando sunaikinti vyro norus, idėjas, planus.

16. Moteris duoda suprasti, kad ji yra protingesnė, geresnė, intelektualesnė, kompetentingesnė nei vyras.

17. Moteris negerbia vyro darbo, žiūri į tai atsainiai, iš aukšto.

18. Moteris nesidomi vyro interesais, ignoruoja juos, elgiasi taip, tarsi tai būtų nesvarbu.

19. Moteris kritikuoja vyro šeimą.

20. Moteris pasako "tikrą" vyro žodžių reikšmę interpretuodama tai, ką jis pasakė. Kad ir ką vyras sakytų, moteris išverčia tai savaip ir reaguoja taip, tarsi vyras pasakytų lygiai tai, ką ji nusprendė.

21. Moteris lygina vyrą su kitais vyrais arba dar blogiau, su savo draugėmis.

22. Moteris yra įsitikinusi, kad vyras nesugeba padaryti jos laimingos. Jei moteris yra nelaiminga, reikalauja, kad vyras taip pat būtų nelaimingas, ir pyksta, jei jo gera nuotaika.

23. Moteris varto akis, pasiunčia reikšmingą žvilgsnį kalbėdama apie kažką, ką vyras padarė ar pasakė.

24. Moteris, išsakydama savo požiūrį ar kalbėdama apie vyro elgesį, kuris nepatinka, daro tai sarkastiškai.

25. Moteris žemina, menkina, pajuokia vyrą, kai nori būti išgirsta.

26. Moteris kartais galvoja, kad vyras yra nevykėlis.

27. Moteris sako vyrui, ką jis daro blogai, kritikuoja ir bado į jo klaidas.

28. Moteris priekaištauja, kad vyras jai niekada nepadeda tiek, kiek turėtų.

29. Moteris yra įsitikinusi, kad jei vyro vaikystė ar buvę santykiai būtų buvę kitokie, jis neturėtų dabartinių problemų.

30. Moteris yra įsitikinusi, kad geriau išmano santykius nei vyras.

31. Moteris yra įsitikinusi, kad daro daugiau nei vyras.

32. Moteris yra nusivylusi savo vyru.

Jei nebeturite vilties, kad galite turėti laimingus santykius su vyru, geriau palikti jį, negu gyventi kartu ir demonstruoti savo nusivylimą. Moters nuostata daro stiprią įtaką santykiams, tad nusivylusi vyru moteris skatina vyro degradaciją, o ne augimą. Pastudijuokite santykių žinias, paieškokite pagalbos ir įsitikinkite, ar jūsų vyras tikrai netinkamas santykiams, ar pasiklydote tarp savo poreikių, norų, šeimos modelių, atsineštų iš tėvų ir artimesnių giminaičių, visuomenės standartų, ištraukų iš meilės romanų ir t.t.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vyras

Sveiki! Kreipiuosi i moters komentara. Turbut Tu sumaisei ne kas uz ka atsakingas ir kam tada tas vyras reikalingas....su tarpusavio gera draugyste,partneryste ir galu gale harmonija tarp pusavio.

Moteris

Nieko naujo.Moteris ir moteris visur uz viska atsakinga, viskuo privalo rupintis, aplink vyra sokineti, jam subine valyti.O vyras, trapus, jautrus, porcelianinis?Tai kam toks is viso reikalingas?

barbe

is jusu parasymu isvada viena - jeigu kas negerai, -skirtkites, nes nera iseities? kazka jus cia supaistete
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS