Santykių meistrė: atlieku mamų darbą – moteris mokau moteriškumo | Diena.lt

SANTYKIŲ MEISTRĖ: ATLIEKU MAMŲ DARBĄ – MOTERIS MOKAU MOTERIŠKUMO

  • 0

Rugpjūčio 22–28 d. Lietuvoje viešės sąmoningų santykių meistrė iš Olandijos Anasuya Koopmans. Europoje žymi mokytoja teigia, kad moters širdžiai būtinas palaikymas, todėl labai svarbu daugiau bendrauti su moterimis, kurios siekia ne konkurencijos, o harmonijos.

Svarbu ir kasdien rasti laiko patylėti gamtoje, mat tai yra geriausia moteriška meditacija. Vilnius, olandės teigimu, – nuostabi vieta moteriškumui stiprinti, kadangi čia daug medžių bei erdvės.

„Moteriai likti vienai, be palaikymo, mūsų pasaulyje nėra gerai. Jis skatina tarpusavio konkurenciją, kuri moters širdį daro šiurkščia. Išeitis – bendrauti su moterimis, kurios siekia harmonijos, o ne vadovavimo ir varžybų. Esu tikra, kad po kelių dešimtmečių pasaulis bus kur kas palankesnis moteriškumui, nes šiuo metu vyksta labai stiprūs pasikeitimai: iš lygmens, kuriame dominuoja nebrandus vyriškumas ir visa, ką tas dominavimas sukuria, mes visi judame į kitą, aukštesnį lygmenį, kuriame bus daugiau meilės, harmonijos, laisvės. Todėl mūsų, moterų, įkūnijančių minėtas vertybes, sąmoningumo didinimas yra nepaprastai svarbus. Laikau savo misija prisidėti prie šių permainų“, – pasakoja A. Koopmans.

Vyras – savo moters veidrodis

Pasak ekspertės, vyras yra savo partnerės veidrodis, ir jei moteriai nepatinka tai, ką jame mato, vertėtų atidžiau pažvelgti į jo rodomą atvaizdą, t. y. į save. Tai nėra lengva, bet labai prasminga. Jos teigimu, didžiausia skaudžios santykių patirties vertė – ilgainiui atėjęs suvokimas, kad meilė nepriklauso nuo kito žmogaus poelgių. Meilė yra tai, kas priklauso tik pačiam žmogui, ir to niekas negali pakeisti.

„Mama manęs šito nemokė. Dauguma mamų nepasakoja apie tai savo dukroms, o tėvai – sūnums. Todėl šeimose daugėja konfliktų. Meilė yra vienybė, kurios trokšdami mes ir sudarome vyriškumo ir moteriškumo sąjungą. Visi esame atėję iš vienio, todėl kai atsiduriame žemėje ir įgauname vyro ar moters pavidalą, pajuntame atskirtį, kuri nėra patogi. Santykiai visuomet yra moteriškumo ir vyriškumo ryšys, net kai jis sieja du vyrus arba dvi moteris. Kiekvienas žingsnis naudingas, jei didina sąmoningumą: tada jis padeda giliau pamatyti kitą pusę ir pagerinti santykių kokybę“, – teigia sąmoningų santykių meistrė.

Švelni kelionė harmonijos link

Mokytoja teigia, kad norėdama harmoningesnių, labiau sąmoningų santykių, moteris turi būti švelni. Jei ji vyrą nuolat ragins, tampys, iš jo reikalaus, nieko gero nebus. Ji turi elgtis ne kaip agresorė, bet kaip moteris – švelniai, su meile, kantriai, leisti jam pamažėle augti paskui ją. Kažkuriuo momentu vyrui pasidarys smalsu, kodėl ji pasikeitė. Vieną dieną jam kils klausimas: „Man patinka tai, kaip ji elgiasi, o kaip kitaip galėčiau elgtis aš?“

„Pasikeitimai ateis. Jei žmonės myli vienas kitą, jie atsiranda. Kadangi aktyviau pokyčių dažnai siekia moteris, svarbu, kad pati aiškiai suvoktų, kas ji yra, kokie dalykai jai, moteriai, išties vertingi. To ją išmokyti turėjo mama, kuriai moterišką išmintį turėjo perduoti šios mama. Bet mūsų laikais šie ryšiai dažnai būna suirę. Todėl rengiu seminarus ir juose atlieku mamų darbą. Taip pat mokomės atkurti ryšius su abiem tėvais, nes tai padeda atkurti mūsų pačių vidinę pusiausvyrą, pagrįstą moteriškumo ir vyriškumo pusiausvyra. Kalbu ne apie išorinį, o apie vidinį darbą, kuris įmanomas net ir tada, kai santykiai su tėvais nėra geri arba jų apskritai nebėra gyvųjų tarpe“, – dėsto sąmoningų santykių meistrė.

Moteriškumo receptas

„Norėdamos sustiprinti savo moteriškumą, pirmiausia, nedarykite nieko, kas nėra gerai jūsų širdžiai ir kūnui. Nekonkuruokite su vyrais ir tarpusavyje. Nesigulkite į lovą su vyru tik dėl sekso, gerbkite savo įsčias, kuriose lieka jo energija, – o jei ji nėra jums tinkama? Raskite laiko bent keliolika minučių patylėti gamtoje – tai moteriška meditacija. Vilniuje taip gražu, tiek medžių, erdvės – nuostabi vieta moteriškumui stiprinti. Palaikykite glaudų ryšį su mama ir seserija“, – kalba A. Koopmans.

Moteriškumo kokybę kuria natūralus patrauklumas. Tačiau mūsų laikais moteriškumo ir vyriškumo turinį bei formą veikia aplinkos lūkesčiai ir tikslai. Moterys, kurios susitelkia į tikslą būti lieknos, neraukšlėtos, populiarios, gražesnės už konkurentes, daug praranda. Jos ne tik neartėja prie esminių vertybių, bet ir nuo jų tolsta. Vertėtų prisiminti, kad gamta pasirūpino, jog moteriškumas galėtų savaime prasiskleisti visu grožiu. Apie tai ir ne tik santykių meistrė kvies pasikalbėti visus norinčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS