Alergiškiems žmonėms padėti gali ir mobilioji programėlė | Diena.lt

ALERGIŠKIEMS ŽMONĖMS PADĖTI GALI IR MOBILIOJI PROGRAMĖLĖ

Lietuvoje pražydus medžių žiedams tuo džiaugiasi toli gražu ne visi – daugybei žiedadulkėms alergiškų žmonių šis metų laikas tampa itin nemaloniu. Kad jis kuo mažiau apkarstų, jiems į pagalbą ateina ir mobilioji programėlė.

„Ne visa Lietuva padengta vienodai žydinčiais augalais. Lietuvoje nagrinėjant augalų žydėjimo skirtumus galima užtrukti ir dvi savaites. Kalbėdami apie žiedadulkių sezoną, kalbame apie vasario pradžią, kai dar nėra Lietuvoje žiedų, o jau yra pernešamos žiedadulkės. Negalime sakyti, kad žiedadulkių yra tokių, ką matau žydint už lango“, – teigia Šiaulių universiteto profesorė Ingrida Šaulienė.

Tam, kad šiuo laikotarpiu būtų lengviau, alergiškiems žmonėms siūloma mobilioji programėlė „Pasyfo“. Naudojantis ja reikia pasirinkti alergenus, o tuomet programėlė nurodo, kokiame mieste kurią valandą yra šių alergenų koncentracija.

„Tai turbūt geriausia, ką galėjome pasiūlyti. Siūloma asmeniui personalinė alergijos rizika, kuri yra paremta įvairiais veiksniais“, – programėlę pristato prof. I. Šaulienė.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS