Darbas naktimis trumpina gyvenimą ir sukelia įvairias ligas | Diena.lt

DARBAS NAKTIMIS TRUMPINA GYVENIMĄ IR SUKELIA ĮVAIRIAS LIGAS

Kinijos mokslininkai, išnagrinėję įvairius tyrimus, apimančius 4 milijonus žmonių, pastebi, kad naktimis dirbančių moterų rizika susirgti vėžiu yra kone penktadaliu didesnė nei dirbančių dieną.

Be to, tyrimai rodo, kad naktimis dirbant ilgiau kaip dešimtmetį dar labiau blogėja sveikata, prastėja atmintis.

Tačiau labiausiai sveikatai kenkia, kai žmogaus grafikas keičiasi ir jis naktimis dirba ne visuomet. Mokslininkų teigimu, sveikata blogėja, kai sutrikdomas natūralus biologinis ritmas, organizmas nepailsi ir neatsistato įvairios ląstelės.

Naktį nemiegant ir būnant prie lempų skleidžiamos dirbtinės šviesos, malšinamas miego hormonas melatoninas. Tai gali lemti navikų atsiradimą, nes melatoninas slopina vėžines ląsteles. Pasaulio sveikatos organizacija naktines darbo pamainas prieš gerą dešimtmetį įvardijo kaip galbūt sukeliančias vėžį.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

saulinis

O ką daryt jei gamyklos neįmanoma sustabdyt nakčiai? Arba pvz atominės elektrinės? Darbininkai varo miegot, o visa kita kaip Dievas duos?

Tadui

Ne ponas Tadai, šitos tarnybos (01 02 03), kurios saugo žmonių gyvybes tik ir turi dirbti na ir jūrininkai, kurie plūduriuoja vandenynuose- kur jie kitaip dėsis

qqq

Vmk----tingėk toliau.Tikrai atsiras įv ligų apart dar ir tinginystės ligos :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS