Daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis | Diena.lt

DAUGĖJA SERGANČIŲJŲ GRIPU IR PERŠALIMO LIGOMIS

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje didėja.

2-ąją šių metų savaitę (sausio 8-14 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 77,5 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau - 96,2 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 2-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias - Vilniaus ir Alytaus administracinėse teritorijose.

2-ąją šių metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 35 asmenys. Iš jų: 3 vaikai iki 2 metų, 16 vaikų, kuriems 2-17 metų, kiti - suaugusieji (iš jų viena nėščioji).

Pasaulio sveikatos organizacija skiepus pripažįsta veiksmingiausia gripo specifine profilaktikos priemone. Skiepai apsaugo nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų.

ULAC primena, kad skiepytis gripo vakcina dar nevėlu. Reikia maždaug dviejų savaičių, kad žmogaus organizme susidarytų antikūnai kovai su gripo virusu.

Skiepytis kiekvieną gripo sezoną rekomenduojama 65 m. ir vyresniems asmenims; nėščiosioms; asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais; sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

Pasiskiepijau rudeni - ziuresim. Pernai sausio 2 d. atsiduriau ligonineje su gripo komplikacijomis - nenoriu,kad vel pasikartotu. Sirgau pries Kaledas, sloga ir kosulys, bet i gripa neperejo (tikiuosi). Manau, skiepysiuos kiekvienais metais, geriau neriizikuoti, nes komplikacijos gali blogai baigtis,man dar pasiseke,kad issikapsciau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS