Didieji kineziterapijos kamuoliai: kaip tinkamai juos naudoti? | Diena.lt

DIDIEJI KINEZITERAPIJOS KAMUOLIAI: KAIP TINKAMAI JUOS NAUDOTI?

  • 0

Didieji kineziterapijos kamuoliai dažniausiai buvo naudojami reabilitacijos klinikose, o sukurti gydyti cerebriniu paralyžiumi sergančius vaikus. Tačiau kamuoliai vis labiau populiarėja ir jų rasite sveikatingumo, sporto klubuose, darbo vietose bei mokyklose.

Pasak Lietuvos sporto universiteto dėstytojos, kineziterapeutės Vilmos Dudonienės, moksliškai įrodyta, kad sėdėdami ant nestabilaus paviršiaus stipriname juosmens raumenis, o tai padeda išvengti ir nugaros skausmo. LSU dėstytoja perspėja, kad pernelyg ilgai ant kineziterapijos kamuolių sėdėti nereikėtų. Ne mažiau svarbu ir tai daryti taisyklingai.

„Lietuvos sporto universiteto ekspertai pataria“ – tai mokomųjų vaizdo reportažų ciklas, kuriame universiteto ekspertai pristato sporto, sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo naudą visuomenei, dalijasi įžvalgomis, kaip pradėti sportuoti, kaip taisyklingai tai daryti. Vaizdo reportažuose ras naudingos informacijos įvairių amžiaus grupių, profesijų ir pomėgių žmonės, kuriuos jungia noras gyventi aktyviai ir sveikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS