Generinių vaistų skandalas įsisiūbuoja | Diena.lt

GENERINIŲ VAISTŲ SKANDALAS ĮSISIŪBUOJA

  • 4

Generinių vaistų skandalas įsisiūbuoja. Šįkart skundžiasi širdies ligomis sergantys žmonės.

Jiems Sveikatos ministro Aurelijaus Verygos peršami pigesni vaistai ne tik nepadeda, bet ir kenkia, praneša LNK.

Vartoti generinių vaistų nerekomenduoja ir kardiologai.

"Aš kai rašau receptą, tai stengiuosi rašyti ne generiką valsartaną, nes atsirado daugiau pašalinių reiškinių. Tai pykina, tai kartais koks pabėrimas būna. Ir visada stengiamės, kad būtų ne generikai", – teigia kardiologė Nijolė Bodindorfienė. 

O generinius vaistus viešai sukritikavęs žymus infektologas sako užsitraukęs Sveikatos apsaugos ministerijos valdžios nemalonę. Profesoriaus kritika generiniams vaistams net išvadinta grėsme nacionaliniam saugumui.

Ministerija ir toliau tvirtina, kad pasisakymai apie generinius vaistus gali būti laikomi antivalstybine veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Edvardas

Jei negausiu pirkti savo vaistų................... Prieš mirdamas į pragarą nusitempsiu ir Verygą. SUSKI, girdi ką sakau.

Ona

VERYGA, kam nori pataikauti, kai zmones "GYDAI" su generikais. Kai kurie ligoniai nusipirktu patys uz pilna kaina, bet ORIGINLIU vaistu. O VALSERTANAS vercia ligonius is koju, as baigiau nusikoseti kol atkreipiau demesi i vaista su VALSARTANU. Kas dedasi su sveikatos ministerija, kuri masiskai NE GYDO, o SARGDINA ir galu gale marina. Tai cia PROFESIONALAI?

Algys

Ar Kremliaus uzsakyma vykdo Veryga noredamas isnuodyti lietuvius,ar valstieciu valdzios kad greiciau ligoniai ismirtu ir liktu tik biudzeta pildantys lietuviai? Nes juk profesorius,ne siaip koks rezidentas,pasake kad sie vaistai daugiau kenkia nei gydo!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS