Gripo epidemija jau apėmė daugiau kaip pusę šalies savivaldybių | Diena.lt

GRIPO EPIDEMIJA JAU APĖMĖ DAUGIAU KAIP PUSĘ ŠALIES SAVIVALDYBIŲ

Gripo epidemiją paskelbė jau daugiau kaip pusė Lietuvos savivaldybių.

Trečiadienį gripo epidemija paskelbta Alytaus, Joniškio, Kretingos rajonų ir Kazlų Rūdos savivaldybėse. Antradienį gripo epidemiją paskelbė Mažeikių, Rokiškio, Kauno ir Švenčionių rajonų savivaldybės.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją paskelbė 31. ULAC medikai teigia, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 5-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias - Alytaus administracinėje teritorijoje.

Penktąją šių metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyta 470 asmenų, iš kurių - 59 vaikai iki 2 metų, 225 vaikai 2-17 m. amžiaus grupėje ir 186 suaugusieji. Intensyviosios terapijos skyriuje gydomi 33 asmenys, iš kurių - 16 vaikų ir 17 suaugusiųjų. Ligoninėje gydytos dvi nėščiosios.

2018-2019 m. gripo sezono metu iš viso registruota 12 mirties nuo gripo atvejų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Negiriu sovietmečio

BET.....gripo metu visur perspėdavo. Pakilus aukštai temperatūrai likite namie ir kvieskite gydytoją į namus. NEUŽKRĖSKITE KITŲ ŽMONIŲ. NEPLATINKT GRIPO VIRUSĄ....taigi epidemijos kildavo bet nebuvo tiek aukų ir nebuvo tokios tragiškos.

Taigi

KAIP GYVENAM TAIP IR SERGAM.....žmonės su gripu su aukšta temperatūra priversti grustis į poliklinikas o ponai daktarai tingi net subine pakelti... SOVIETMEČIU kai net nebuvo tiek transporto daktarai kartsis pestute kulniuodavo pas ligonį į namus. Buvo patenkinti alga. Nestreikavo neemigravo o teikė pagalba žmonėms. Nebuvo ne kalbos apie kyšius Ir visi gerbė daktarą.......negiriu anu laiku bet tokios bliatsvos kaip dabar nebuvo.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS