Gydytoja: vaikas gali sirgti vien dėl to, kad nori pabūti su mama | Diena.lt

GYDYTOJA: VAIKAS GALI SIRGTI VIEN DĖL TO, KAD NORI PABŪTI SU MAMA

  • 2
Jei vaikas susirgo, negalima kaltinti vien virusų – kartais liga yra vienas iš būdų pabūti su mama, todėl vaikas ilgą laiką nepasveiksta kaip tik dėl šios priežasties. Taip sako gydytoja endobiogenikė Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė ir pabrėžia, jog net ir elementarią slogą gali sukelti fizinės, cheminės ir psichologinės priežastys.

 

„Paprastai kalbant, endobiogenika – būdas pasižiūrėti, kaip funkcionuoja žmogaus organizmas – kokia jo visuminė chemija, kaip veikia jo medžiagų apykaita, hormonai, visos ląstelės ir gyvybinės funkcijos. Yra daug žmonių, kuriems viskas veikia, bet veikia ne taip, kaip turėtų. Šis metodas padeda susitvarkyti su įvairiais funkciniais sutrikimais“, – taip savo darbo sritį pristato E. Nevardauskaitė-Rudzikienė.

Anot specialistės, endobiogenika gali atsakyti į klausimą, kodėl žmogus susirgo, kodėl būtent rudenį, o ne pavasarį, ir kodėl susirgo būtent sloga, o ne bronchitu.

„Galbūt žmogus patyrė daug streso, visas gyvybines jėgas išnaudojo kovodamas su stresais ir nebuvo kada kovoti su virusais. O gal jis tiesiog blogai valgo, jo visa energija atitenka virškinimui ir jis vėlgi neturi kaip kovoti su virusais.

Jei žmogus serga, visuomet galima įžvelgti tris komponentus: fizinį, cheminį ir psichologinį. Vaikas išeina į darželį, liūdi mamos visą dieną. Yra aplinkoje, kur yra puikus visokių mikrobų pasirinkimas. Žinoma, vaikas yra neatsparus, bet negalima kaltinti vien virusų. Reikia pagalvoti, gal tam vaikui yra liūdna, jis ilgisi mamos. Kartais liga yra vienas iš būdų pabūti su mama, tai yra negerai. Gal vaikas net nenori pasveikti? Visuomet reikia pagalvoti apie psichologines priežastis, kodėl vaikas susirgo“, – pataria specialistė.

Plačiau – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gintarė

Visiška tiesa,ką daktarė rašo. Mes pastebėjome, kad išsiskyrus šeimai,vaikai labai sunkiai priėmė tai. Ir kiekvieną kartą ,kai vaikui reikia eiti į pasimatymą su tėvu-jis labai pasikeičia . Pasidaro labai nervingas, nei iš šio nei iš to -ima kosčioti.O kai grįžta iš pasimatymo, pasidaro vangus ir ima verkti.Tenka daug pastangų įdėti,kad vaikas vėl pradėtų įprastą jam gyvenimo ritmą.Paklausus jo apie priežastį, jis atsako ,kad bijo ,jog tėvelis gali jo nebeparvežti pas mamytę,nes jam būnant,ten labai norėjosi mamytės.Štai jums ir priežastis,kankinanti o kartais net alinanti vaiko sveikatą.

Nieko naujo senas tiesas irodinejat

Kaip saunu, endobiogenetika gali atsakyti kodel susirgo vaikas. O gal gali ir ateity numatyti ir praeiti? O gal ir durniui aisku, kad vaikai daug jautresni nei suauge( tiksliau dar neaugadinti musu issigimusios visuomenes) todel ju kunai reaguoja i daugybe faktoriu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS