Gydytojas įvardijo gripo ir peršalimo skirtumus | Diena.lt

GYDYTOJAS ĮVARDIJO GRIPO IR PERŠALIMO SKIRTUMUS

Šiuo metu susirgimai gripu ir peršalimo ligomis įsibėgėja. Tiesa, šį sezoną gripas Lietuvoje nustatytas itin anksti – rugsėjo pabaigoje.

Lyginant su pastaraisiais dvejais metais, šiemet registruojama daugiau peršalimo ligų. Dažnai sergančiajam sudėtinga atskirti gripą nuo peršalimo. Gydytojas Valerijus Morozvas sako, kad peršalimas – virusinė liga, tik skirtingai nuo gripo, ji nėra tokia grėsminga ir pacientui negresia tiek daug komplikacijų.

„Peršalimas dažniausiai įsibėgėja palengva: jaučiame, kad peršalome, pradeda varvėti nosis, perštėti gerklė, tada po kelių dienų galbūt kilti temperatūra. Viskas eina palengva, visi simptomai atsiranda vienas po kito“, – vardija gydytojas.

Peršalimo atveju kreiptis į gydytoją reikia, bet vizitas nėra būtinas, galima su specialistu pasitarti telefonu. Dažniausiai peršalimo atveju patariama likti namuose, kad neapkrėstumėte kitų žmonių, vartoti daug skysčių.

Tuo metu gripo pradžia yra ūmi, dažniausiai susergama per 2 dienas po užsikrėtimo nuo kito sergančiojo. Tokį pacientą išsyk kamuoja aukšta temperatūra, bloga savijauta, akių, raumenų skausmas, nepakantumas šviesai, vargina gerklės skausmas ir sausas kosulys. Tokiu atveju išsyk reikia kreiptis į gydytoją, nes sergant gripu reikalingas specifinis gydymas, kad neištiktų komplikacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS