Gydytojas: namų vaistinėlėje vaistai yra mažiausiai svarbūs | Diena.lt

GYDYTOJAS: NAMŲ VAISTINĖLĖJE VAISTAI YRA MAŽIAUSIAI SVARBŪS

Namų vaistinėlę turėtų turėti visi, nes sunku nuspėti, kada gali ištikti koks sveikatos sutrikimas. Jos turinys priklauso nuo besinaudojančių ja amžiaus, rizikų, tačiau vaistinėlės pagrindą turėtų sudaryti ne tabletės. Taip sako Valerijus Morozovas, Santariškių klinikų Šeimos centro gydytojas.

„Iš tiesų namų vaistinėlėje vaistai yra mažiausiai svarbūs. Šiandien visi nori tos stebuklingos tabletės, nuo kurios pasidarytų gera ir nieko nebereikėtų. Kuo mažiau vaistų vaistinėlėje turėsime, tuo mes jausimės saugesni ir nebus bereikalingo vaistų vartojimo. Pavyzdžiui, jaunam žmogui gali užtekti ir vaistų nuo skausmo“, – teigė V. Morozovas.

Jis pasakojo, kad teko interneto puslapiuose skaityti, jog namų vaistinėlėse turėtų būti ir raminamųjų. Tačiau gydytojas taip nemano. „Neturėtų būti ir antibiotikų, nes jie turi būti skiriami gydytojo tik konkrečiu atveju“, – pabrėžė specialistas.

„Labiausiai mums vaistinėlėje reikia to, ko reikia pirmai pagalbai. Pavyzdžiui, tvarsčiai žaizdoms. (...) Taip pat labai svarbu turėti termometrą. Jei per savaitgalį nesikreipsite į gydytojus ir namie „numušite“ temperatūrą, tai tam, kad gydytojas galėtų įvertinti situaciją, jam reikėtų pasakyti, kokia buvo temperatūra ir kaip greitai ji nukrito“, – aiškino gydytojas.

Daugiau apie namų vaistinėlę – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS