Išaugo COVID-19 testų pardavimai | Diena.lt

IŠAUGO COVID-19 TESTŲ PARDAVIMAI

Vaistinėse išaugo prekyba COVID-19 greitaisiais testais. Manoma, kad pirkėjai įsigyja šiuos testus dėl peršalimo, kurį patiria dėl temperatūros pokyčių, taip pat tam įtakos gali turėti gyventojus pasiekianti informacija apie naują koronaviruso atmainą.

Specialistai primena, kad testus reikėtų įsigyti pajutus tam tikrus simptomus. „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė teigė, kad juos nustatyti gali padėti ir vaistininkas.

„Pagrindinis indikatorius vaistinėse apie COVID situacijos pokyčius dažniausiai yra greitųjų testų įsigijimas. Peršalimo simptomus jaučiantys žmonės dažnai užsuka į vaistinę jau įtardami virusą, arba mūsų vaistininkas, įvertinęs simptomus, rekomenduoja šį testą atlikti“, – pažymėjo R. Lipnevičiūtė.

Ji taip pat nurodė, kad ypač rugpjūtį prasidėjo akivaizdus greitųjų testų pirkimo išaugimas.

„Iš tiesų rugpjūtis nuo pat mėnesio pradžios išsiskyrė nuosaikiai augančiais COVID testų įsigijimais, o praėjusios savaitės dienomis skaičius stipriai šoktelėjo. Skaičiuojame, kad vien „Eurovaistinės“ tinkle šios savaitės dienos vidurkis yra 50 proc. didesnis nei praėjusiomis rugpjūčio savaitėmis, tad augimas – akivaizdus“, – sakė specialistė.

Vaistininkai jį sieja tiek su peršalimu, kai gyventojai karštomis dienomis aktyviau naudoja oro kondicionierius ir neretai persišaldo dėl temperatūros pokyčių, tiek dėl dažniau viešumoje pasirodančios informacijos apie naują COVID atmainą.

„Vis dėlto, jei skaičius lygintume su praėjusiais metais, t. y. 2022 m. rugpjūčio mėnesiu, tai COVID testų gyventojai įsigyja bene dešimt kartų mažiau“, – informavo R. Lipnevičiūtė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nauja atmaina nėra grėsmingesnė nei kiti šiuo metu cirkuliuojantys viruso variantai.

Visuomenės sveikatos centras taip pat primena, kad COVID-19 liga, kaip ir gripas, yra viena ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, todėl tikėtina, kad didesnis sergamumas prasidės rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nuomone

kazkokiai firmai jau reikia naujo milijono o jus ,,,,aveles ,,,,, klausykite ka jie raso ir vykdykite ju prasymus pirkite viska ir badykities jiems reika kisenes pildyti

manau

Zombiai su trim švirkštais smilkinio srityje turėtų suskubti , nes vėliau testai brangzzzzz

Meluoja

Niekas neperka tų shudų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS