KAIP IŠSIRINKTI TIKRAI NAUDINGĄ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ?
- LRT TELEVIZIJOS laida „Klauskite daktaro", LRT.lt 2
Maistas, kurį valgote, gali būti klastingas nuodas arba saugiausias ir efektyviausias vaistas. Alyvuogių aliejus daugeliu atveju yra naudingas sveikatai, tačiau virtuvės lentynose toks alyvuogių aliejus atsiduria ne visada.
„Be to, ne visada jį laikome ir vartojame tinkamai“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Jo teigimu, alyvuogių aliejuje gausu vitaminų A, D, K ir E. Be to, šiame aliejuje gausu polifenolių, kurie apsaugo aliejų nuo oksidacijos. „Taigi automatiškai padeda organizmui kovoti su vėžiu ir uždegimu“, – aiškina A. Unikauskas.
Tačiau prevencijai nuo vėžio tinka tik aukščiausios kokybės alyvuogių rūšys. „Visos alyvuogės tarpusavyje skiriasi, pasižymi kitokiomis savybėmis“, – pažymi gydytojas.
Jis išskiria tris naudingiausių alyvuogių rūšis: picual, moraiolo ir koroneik.
Be to – labai svarbi ir butelio, į kurį supiltas alyvuogių aliejus, spalva.
Kaip išsirinkti tinkamą aliejų parduotuvėje – laidos „Klauskite daktaro“ ištraukoje.
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
13 komentarai
-
LNK inf.6 komentarai
-
LNK inf.6 komentarai
Edita
NELABAI KOMPETENTINGAI