Ligoninės požiūriu nusivylusi moteris: normalus bendravimas reiškia daug | Diena.lt

LIGONINĖS POŽIŪRIU NUSIVYLUSI MOTERIS: NORMALUS BENDRAVIMAS REIŠKIA DAUG

  • 15

Savaitgalį blogai pasijutusi šilutiškė pasakoja nusivylusi požiūriu, su kuriuo susidūrė Šilutės ligoninėje.

„Savaitgalis ėjosi puikiai, vėliau nuliūdino Lietuvių pralaimėjimas Europos krepšinio čempionate, kur galvojau nu čia jau prasčiausia savaitgalio dalis… Atėjo sekmadienio rytas, iš skausmo vos atsikeliu iš lovos, negaliu paeiti“, – pasakojimą feisbuke pradėjo moteris, paminėjusi, kad skaudėjo nugaros apačią, neprimynė kojos, negalėjo lankstyti kaklo.

Į ligoninę ją palydėjo mama. Tik atvykusias jas, kaip pasakojo, medikai pasitiko su neva dešimties minučių moralu, kad šios atvyko be apsauginių veido kaukių. Moteris pripažįsta, kad pamiršo iš streso, siūlė sumokėti už kaukes, bet personalo bambėjimas, kaip teigė, tęsėsi.

Laukia prie nurodyto kabineto. „Pasirodo nepatenkinta gydytoja (nors, jei atvirai, vis dar nežinau, ar ten buvo gydytoja, labiau eilinė moteris, vilkinti džempą), kad atvykau su palyda, ir liepė mamai palikti patalpas. Na gerai, tokia tvarka, paisom taisyklių“, – tęsia šilutiškė.

Po apžiūros įvedamas kateteris, imama kažką lašinti. Nustemba, kad niekas nepaaiškina, kokie vaistai skirti. Kiek vėliau siunčiama į rentgeno kabinetą. Grįžta atgal laukti atsakymų.

„Išgirstu, kaip mano minėta gydytoja atsisveikina su personalu, nes jai baigės budėjimas. Galvoju okei, o tai man čia ką dabar daryt? Pralaukus 10-15 min. atsitiktinai pro šalį ėjo nematyta slaugytoja, kuri pamatė mane ir užsuko, o tada man sako, nu tai viskas aišku ane, keliauji namo. Sakau, kas aišku? Tai tau gydytoja pasakė viską. Nu , žinokit, ji pas mane nebuvo net atėjus po rentgeno. Tada slaugytoja pasimetusi išeina kažką pakviesti“, – apsilankymo scenarijų piešė moteris.

Netrukus sulaukia naujo personalo. „Ateina dar viena nematyta moteris (sakau moteris, nes nenutuokiu kas ji: nei chalato, nei korteles, nei prisistatymo). Sako, tai viskas, gali keliaut namo. Aš klausiu, o tai kas man? Kaip gydytis, kas toliau? O ji man: „Nu tai su tavo ligom taip jau yra“. Pala, pala, kas yra? Jau pradeda imti juokas. Nesulaukiu jokio atsakymo. Ne tik dėl ligos, diagnozės, bet ir tolimesnio gydymo. Bandau pati diagnozuoti negalavimą ir klausiu, gal tai susiję su mano lėtine liga, o gaunu atsakymą „gal taip, o gal ir ne“. Ties čia pradedu juoktis ir suprantu, kad pagalbos nesulauksiu. Po mano papildomų klausimų, pasiūlė pagerti nuo skausmo vaistų“, – nurodė šilutiškė.

Kaip atėjau su skausmu ir nežinomybe, kas man yra, ir kaip gydytis, taip ir išėjau su tuo pačiu skausmu ir nežinomybe, tik dabar dar ir su nusivylimu.

Pasiteirauja, ar kas nors išims kateterį, jei jau išleidžia namo. „Ai jo, tuoj. Ištraukė kateterį. Tikėjausi, kad dar ką užklijuos, kad nekraujuotų, bet nesulaukiau, apsitarnavau pati. O po poros minučių sugrįžo ta pati moteris supratusi, kad esu nepatenkinta ir pradeda teisintis: „Nu mes tavęs gal neįspėjom, bet čia priėmimas, mes nieko negalim padaryt“.

„Kaip atėjau su skausmu ir nežinomybe, kas man yra, ir kaip gydytis, taip ir išėjau su tuo pačiu skausmu ir nežinomybe, tik dabar dar ir su nusivylimu“, – dėstė moteris.

Į atsakymą, kad Skubios pagalbos skyrius tokiu atveju, kaip jos, negali nieko padaryti, ji atsakė taip: „GALIT ir galit labai daug. Užtenka tik malonaus bendravimo, normalaus požiūrio į žmogų ir geresnės komunikacijos. Nei vienas sergantis žmogus nepasirinkom sirgti. Kovojam ne tik fiziškai su sunkiausiais skausmais, bet ir kasdien psichologiškai, o atvykę į ligoninę jaučiamės kalti dėl to, kad sergame“.

Šilutės ligoninės atstovai pateikė tokį komentarą: „Vadovaujantis viešojoje erdvėje pateikta informacija, šiuo metu Šilutės ligoninėje pradėtas vidaus medicininis auditas, kurio metu bus išaiškintos aplinkybės dėl paslaugų teikimo pacientei ir medicinos personalo bendravimo.

Šilutės ligoninė vykdo prevenciją dėl COVID-19 plitimo, kurios viena priemonių yra galiojanti tvarka, pagal kurią, visi į ligoninę atvykstantys pacientai privalo dėvėti medicinines apsaugines veido kaukes. Šilutės ligoninės administracija apgailestauja dėl galimų bendravimo nesklandumų, kuriuos pacientei teko patirti Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

tokia tvarka visur yra

Reikia kreiptis pas seimos gydytoja, o tada siuntimai pas specialistus. Nera taip, kad i priemima skubu nuvaziuojat, jie diagnozuoja, guldo/gydo. Jie guldo jei yra kazkas skubaus tik.

Tiesa

Vitalija, matyt pati prisišikusi esi savo marškinius, tai ir skalbk prieš visus.Ši moteris vaikšto švariais marškiniais todėl ir prašo tokių kaip tavęs su pasmirdusiais marškiniais, kad juos išsiskalbtumėt.Nes nuo tos smarvės ne tik ta moteris kenčia, bet visi Lietuvos gyventojai kenčia.

Man įdomiausia tai, kad

Per pandemiją - tęsėsi dvejus metus ir dar kokias kenkia savaites daugiau, taigi, virš 2 m. Gydytojai nedirbo. Visi kitų ligų skyriai ligoninėse nedirbo ar dirbo mažu pajėgumu. Poliklinikose viskas nuotoliu, telefonu buvo. Prie užsikrėtusių ligoninėse dirbo savanoriai, jų buvo itin daug. Keli gydytojai dirbo bet šiaip jie visi ištisai sirgo ar dalyvavo "mokymuose" nes visi tik garsiai rėkė, kad jiems didintų algas, demonstravisi kaip sunku atseit jiems su tais apsauginiais drabužiais vaikščioti po gydymo įstaigas, kaip jie sušunta...ir taip sunku, taip sunku...bet tai jų tiesioginis darbas Kodėl jie kaukių nepirko už savo pinigus? Kodėl pirštinės jiems buvo už biudžeto pinigus? Kodėl kitų profesijų žmonės viso šito nemokamai negavo? Ir įdomu štai kas. Dauguma jų tuos virš 2 m tiesiog atostogavo,telefonu atsiliepdavo slaugytoja, ji receptus pratęsdavo. Viskas ką darė gydytojai, nuolat sirgo patys ir žiūrėjo, ar išgyvens nemirę jų vaikai, anūkai, kurių tarpe idiotai, narkomanai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS