M. Rainys apie vėžį: bijome ne procedūrų, o išgirsti diagnozę | Diena.lt

M. RAINYS APIE VĖŽĮ: BIJOME NE PROCEDŪRŲ, O IŠGIRSTI DIAGNOZĘ

  • 2

Prostatos vėžio prevencijos tema kiekvieną lapkritį plačiai skamba visame pasaulyje.

Kasmet šį mėnesį vyrai skatinami atsigręžti į savo sveikatą ir pasitikrinti dėl prostatos vėžio. Lietuvoje šio mėnesio veiklas jau ketvirtą kartą vainikuos ekstremalus bėgimas „Ūsai bėga“. Renginio vedėjas Mindaugas Rainys sako, kad ši liga yra palietusi ir jo šeimą, todėl pats apie prevencijos svarbą nevengia kalbėti garsiai.

Lapkričio 25 d. M. Rainys jau antrą kartą ves renginį „Ūsai bėga“, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į prostatos vėžio prevencijos svarbą. TV laidų ir renginių vedėjas sako, kad ši tema jam nėra svetima, todėl ir pats ragina savo artimuosius pasitikrinti dėl prostatos vėžio.

„Mano šeimoje jau yra buvę nutikimų, susijusių su šia liga, tad visada skatinu artimuosius pasirūpinti savo sveikata. Nesu tas, kuris vaikšto nuo durų iki durų ir liepia eiti tikrintis, bet apie tai visada kalbu garsiai“, – sako M. Rainys.

Visos visuomeninės iniciatyvos gimsta dėl bendro tikslo – siekiant atkreipti dėmesį į tas sritis, kuriose vienas ar kitas žmogus susiduria su iššūkiais. M. Rainio nuomone, lietuviai jau yra pakankamai atviri kalbėdami apie daugelį problemų, tačiau didelė jų dalis kol kas tik kalba nesiimdami konkrečių veiksmų.

„Norėtųsi, kad palaipsniui jaustumėmės drąsiau eidami tikrintis dėl įvairių ligų. Tiesa ta, kad mus stabdo ne procedūrų baimė, o galima diagnozė. Bet prevencija yra labai svarbi, nes savalaikės prevencinės priemonės, pavyzdžiui, vizitas pas gydytoją ar tyrimas, yra pirmas žingsnis siekiant užkirsti kelią ligai. Kuo anksčiau sužinosi apie ligą – tuo daugiau galimybių turėsi ją išgydyti“, – sako žinomas vyras.

Renginio organizatoriai sako, kad ketvirtą kartą organizuojamas renginys kiekvienais metais sulaukia vis daugiau dėmesio. Šiais metais organizatoriai netradiciniu laiku organizuojamame bėgime tikisi sulaukti 500 dalyvių.

„Laukiame visų – vyrų, moterų, vaikų, kurie neišsigąs šiek tiek ekstremalaus bėgimo laiko. Mūsų tikslas – jiems perduoti žinutę apie prostatos vėžio prevenciją, kuria jie pasidalintų savo artimųjų rate. Būtent artimųjų dėmesys gali paskatinti mus pasirūpinti savo sveikata ir taip galbūt užkirsti kelią rimtai ligai“, - sako bėgimo organizatorius Modestas Bacys.

Bėgimo trasa šiais metais planuojama Vilniaus universiteto Botanikos sode. Renginio dalyviai galės bėgti pasirinktą atstumą, maksimalus bėgimo laikas – 1 valanda. Registracija į renginį vykdoma interneto svetainėje www.usaibega.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

Anksciau ar veliau jei tas veziukas bus ta diagnoze isgirsi.Gefriau suzinoti laiku.

nustebusi

Nebijai proceduru,o tik diagnozes? Todel,kad nezinai, kaip tos proceduros issekina zmogu. Zinoma, be diagnozes nebutu ir proceduru, bet procedurosw tikrai labai sunkios,nors bijok nebijojes, tenka jas atlikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS