Norint atsikratyti išsipūtusio pilvo, kelių produktų geriau atsisakyti | Diena.lt

NORINT ATSIKRATYTI IŠSIPŪTUSIO PILVO, KELIŲ PRODUKTŲ GERIAU ATSISAKYTI

  • 0

Išsipūtęs pilvas dažniausiai – laikinas nemalonumas, kurį išspręsti padeda mitybos koregavimas ir skrandžio rūgštingumo didinimas, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Anot jo, išsipūtusį pilvą galima panaikinti atsisakius krakmolingų ir baltų miltų produktų, cukraus.

Išsipūtęs pilvas – toli gražu ne tas pats, kas riebalų sluoksnis. Pilvo išsipūtimas paprastai yra laikinas nepatogumas, kurį dažniausiai galima išspręsti keliais triukais ir mitybos pokyčiais.

Svarbiausia dalis – mityba, sako A. Unikauskas. „Norint panaikinti pilvo pūtimą, teks atsisakyti kelių produktų – baltų miltų produktų, cukraus ir krakmolingų produktų“, – teigia medikas.

Verta padidinti skrandžio rūgštingumą, ypač jei sergama gastroezofaginiu refliuksu. Patariama vartoti obuolių actą – kasdien išgerti bent po šaukštelį jo, išmaišyto stiklinėje vandens. Naudinga į mitybą įtraukti ir ciberžolę, taip pat stengtis leisti pailsėti žarnynui.

„Kasdienybėje ir taip pakanka rūpesčių, todėl išsipūtusiam pilvui joje ne vieta. Pagalvojus apie padidėjusį komforto jausmą ir pasitikėjimą savimi, kai kurių maisto produktų atsisakymas atrodo menkutė auka. Juk daug smagiau žavėti plokščiu, o ne atsikišusiu pilvuku“, – sako A.Unikauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS