NVSC: Lietuvoje toliau auga sergamumas gripu, peršalimu ir COVID-19 | Diena.lt

NVSC: LIETUVOJE TOLIAU AUGA SERGAMUMAS GRIPU, PERŠALIMU IR COVID-19

  • 2

Trečią savaitę iš eilės Lietuvoje augo sergamumas gripu, peršalimu ir COVID-19, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Praėjusią savaitę bendras sergamumo rodiklis siekė 1577,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų, kai savaite anksčiau – 1169,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Epideminis sergamumo lygis pasiektas 22-ose savivaldybėse. Ankstesnę savaitę jį buvo pasiekusios aštuonios savivaldybės. 

Pasak NVSC, per paskutines dvi savaites „itin išaugo“ kiekvienos iš registruojamų ligų atvejų skaičiai.

Praėjusią savaitę mažiausias sergamumo rodiklis užregistruotas Utenos apskrityje (868,9 atvejo 100 tūkst. gyv.) , didžiausias – Kauno apskrityje (2159,5). Didžiausi sergamumo rodikliai išliko Kėdainių rajone (2949,7) ir Kazlų Rūdoje (2774).

Gruodžio 5–11 dienomis į šalies ligonines dėl gripo pateko 97 žmonės, iš kurių 71 buvo vaikai iki 17 metų. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi šeši asmenys, iš kurių trys buvo 2–17 metų vaikai. 

Savaite anksčiau į ligonines buvo paguldyti 38 asmenys, iš kurių 26 – nepilnamečiai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, praėjusią savaitė peršalimo simptomus jaučiantiems pacientams iš viso buvo paimta 611 ėminių, iš kurių 143-uose buvo aptiktas A tipo gripo virusas ir 146-uose – respiracinis sincitinis virusas (RSV).

„NVSC specialistai atkreipia dėmesį, kad šiuo metu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje ES auga gripo ir RSV sukeltos infekcijos atvejų skaičiai“, – rašoma pranešime.

Pasak centro, šiemet Lietuvoje sergamumo sezonas prasidėjo anksčiau nei iki COVID-19 ligos pandemijos. Ankstyvesnė sergamumo sezono pradžia šiemet buvo ir pietų pusrutulyje.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje praėjusią savaitę iš 52 tūkst. mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 4 545 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 96 proc.,  B tipo – 4 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

hm

covidiniai skiepai pradejo veikti

Xxx

Nuodai buvo išleisti iš bebaratorijos ,tai faktas , dabar žmonėms reikia save saugoti daugiau kol sustiprės imunitetas.Šilčiau rengtis., mažiau lankytis masiniuose susibūrimuose,taip apsaugosite nuo tų kurie serga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS