Pas vaikų akių gydytoją pasiūlė ateiti kitąmet | Diena.lt

PAS VAIKŲ AKIŲ GYDYTOJĄ PASIŪLĖ ATEITI KITĄMET

Keturi mėnesiai – tiek pasiūlyta laukti mamai, panorusiai vaiką užregistruoti pas akių gydytoją. Moteris įsitikinusi, kad tokia ilga eilė tik dar labiau pablogins sūnaus regėjimą. Įstaigos vadovas apgailestauja, kad rasti vaikų ligų gydytojų tampa vis sudėtingiau.

Siūlė ateiti kitąmet

Po privalomojo sveikatos patikrinimo klaipėdietė iš šeimos gydytojo išgirdo, kad šešiamečio sūnaus regėjimas gerokai nusilpo.

Berniukas matė tik pirmąsias raides rodomoje lentelėje, nors dar prieš metus matė puikiai. Tad jam pasiūlyta apsilankyti pas vaikų akių gydytoją – oftalmologą.

Paskambinusi į Klaipėdos vaikų konsultacinės poliklinikos registratūrą moteris išgirdo, kad šiuo metu talonai nedalijami, pasiūlyta kreiptis po poros savaičių.

Tačiau praėjus nurodytam terminui ir pagaliau pavykus prisiskambinti į registratūrą, moterį gerokai šokiravo pasiūlytas talonas kitiems metams.

Ne pirmą kartą su sūnumi Konsultacinėje poliklinikoje besilankanti klaipėdietė sutriko iš netikėtumo, kad taip ilgai tenka laukti pas akių gydytoją. Juk ir taip silpstantis sūnaus regėjimas gali dar labiau pablogėti. Be to, tokių ilgų eilių nebūdavę.

Mama prisimena, kad anksčiau sunkiau patekti būdavo tik pas vaikų kardiologą, kai tekdavo laukti kelis mėnesius. Pas vaikų akių gydytoją pakliūti buvo galima kur kas greičiau.

Antplūdis – sutapimas

Klaipėdos vaikų konsultacinėje poliklinikoje dirba trys okulistai. Pabandžius pas juos užsiregistruoti internetu iš tiesų talonai pasiūlyti kitų metų sausio mėnesiui.

Pas kai kuriuos oftalmologus laisvų talonų yra sausio viduriui, o pas vieną jų galima pakliūti keliomis dienomis anksčiau.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas sakė, kad tokios ilgos eilės atsirado prasidėjus mokslo metams, kai daugelis darželinukų ir moksleivių pradėjo lankyti ugdymo įstaigas.

Nemažai vaikų pasitikrinti regėjimo siunčiami ir po profilaktinių sveikatos patikrinimų. Vasaros mėnesiais eilių pas akių gydytojus praktiškai nebuvo.

V.Žalimas ramino, kad susilpnėjęs regėjimas nėra ūmi patologija, tad net ilgiau laukiant eilėje pas gydytoją nieko blogo nenutiks. Tuo labiau kad ir regėjimas susilpnėja ne per vieną dieną.

Ieško visų specialistų

Turime specialistų tiek, kiek turime.

"Turime specialistų tiek, kiek turime. Žinome, mes jų ieškome visais įmanomais būdais: per Sveikatos apsaugos ministeriją, universitetus, kalbiname jau dirbančius specialistus, kad jie sutiktų dirbti pas mus papildomai. Tačiau paieškos kol kas – sudėtingos ir nesėkmingos. Tokia situacija yra visoje Lietuvoje", – aiškino įstaigos vadovas.

Pasak V.Žalimo, įvairiais būdais ieškoma ne tik oftalmologų, bet ir visų sričių vaikų gydytojų.

"Priimtume juos visus iki vieno, jeigu tik jų būtų", – patikino vyriausiasis gydytojas.

Mokslus baigę jauni specialistai rudenį dažniausiai jau būna susiradę darbo vietas, tad viltingai laukiama pavasario, kai universitetų absolventai ieško, kur įsidarbinti. Tiesa, dauguma jaunų gydytojų emigruoja.

Siūlė naudotis internetu

Vadovas paminėjo, kad ilgesnės eilės dažniau būna pas vaikų kardiologą, alergologą. Jis taip pat siūlė tėvams naudotis išankstine registracija internetu. Pasitaiko, kai kuris pacientas išsibraukia iš eilės, tačiau laukiantieji šito nežino.

"Atsiranda laisvų vietų, greičiau galima užsiregistruoti, gal tada ir eilės neatrodys tokios ilgos", – siūlė vyriausiasis gydytojas, apgailestaudamas, kad tėveliai kol kas vangiai naudojasi išankstine registracija internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lietuvoje

yra zenkliai daugiau gydytoju negu ES ir kitose salyse tenkanciu 10000 taciau patekti ,neimanoima.Jeigu kreipsites uz pinigus gausite tai paciai ar kitai diena.Kokia problema spreskite patys.Kas liecia emigracija informacija buvo skelbta ,kad ne tiek ju daug ir emigruoja ,kodel niekas neskelbia ,kiek ir kokiu specialybiu konkreciai kiekvienais metais emigruoja.Andriukaitis bande ivesti privaloma atidirbima uz tai ,kad valstybe islaike studiju metu uz moksla ,nepavyko ,issiunte I Briuseli ,be to LIetuvoje daug gydytoju yra kurie net recepto nemoka jau parasyti ,tai visokie direktoriai, pavaduotai ,zodziu vadinamas vadovaujantis personalas ,zodziu biurokratai ,ir kitas dalykas lakstymas po kelias istaigas ir t.t.Kai kurie specialistai isigudrina ir po tris ar keturis darbus lakstyti,zodziu reforma vis dar vyksta.

Makas

Bardakas visose srityse. Dekokite socams ir konservams. Per 28 metus sukure korupcijos ir betvarkes liuna.

Mama

Vasarą tikrai buvo eilės. Birželį talonėlį gavom rugsėjo antroje pusėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS